Архімандрит Андріан кірсанов міф і реальність (тамара Кочнєва 2)

[Історична довідка:
Старець Андріан (Кірсанов) народився в 1922 році в селі Турейка Орловської області. Після початку Великої Вітчизняної війни був евакуйований в Марганець, після заняття міста німцями вирушив пішки додому. Після заняття рідного села німцями двічі уникнув відправки на роботу в Німеччину: в перший раз мати посадила його в піч і німці не знайшли майбутнього священика, вдруге уникнув відправки завдяки випадково передану їй німецькому документу.
Після приходу радянських військ, був відправлений вчитися на артилериста, але був звільнений від навчання через вади серця.
Починаючи з 1943 року 10 років пропрацював на заводі імені Лихачова (ЗІЛ, в той час ЗІС - завод імені Сталіна). Весь цей час відвідував московський Богоявленський собор.
У 1953 році під приводом одруження і переїзду до дружини звільнився з заводу і поїхав в Троїце-Сергієву лавру, де попросився в число братії монастиря. Був пострижений у ченці під ім'ям Андріан самим настоятелем обителі, майбутнім Патріархом Пименом. В обителі був висвячений в ієродиякона і ієромонахи.
З благословення Патріарха Алексія I виконував в Лаврі чин вичитки бісів, ніж отримав всесоюзну популярність. Так як діяльність батька Андріана привернула увагу іноземних туристів, у великій кількості відвідували монастир, то в 1975 році влада вирішила перевести старця в Псково-Печерську лавру. У Псковському монастирі старець отримав чин архимандрита. В даний час через слабке здоров'я практично не приймає].

Ми задали старця питання: Як Ви думаєте, отче, ми не спокутували ще свій гріх царебійства »?
На це старець нам відповів: Це дурниці. Спокутувати всі свої особисті гріхи. Ми не винні, що Царя вбили. Царя вбили змовою іудеїв - комуністи. Прийшли в Іпатов будинок і сказали: «Тобі робити нічого, ми думали від тебе користь отримати, а від Вас користі немає». І кожен свою жертву почав розстрілювати. Причому тут ми? Ми тут ні при чому. Ми повинні свої гріхи спокутувати своїм покаянням. А за Царя відповідають ті, хто його вбив. Я знайшов якось тлумачення на Псалтиря, і ось тут написано: «Іудеї не хочуть вірити в Христа, вони думають, що Його, як убили, так Він і не воскрес». Вони думають, на небі там нічого немає. І винищують християн зараз за допомогою чеченців.

В. Кажуть, отче, війна Велика Вітчизняна була не просто так, а допущена Богом?
В. Так, це так. Допущена Богом. Оскільки саме вони підривали церква, вони ходили по церквах і дивилися, щоб ніхто не міг помолитися Богу і виганяли зі школи, хто хотів помолитися. Церква ламали. Тому їм Господь і послав покарання, послав німців, щоб почали воювати. Але якби німці були віруючі, християни, а там були лютерани та інші, як би не вірять, не мали поняття про Бога, і тому наш Сталін їх переміг. А потім Сталін помер, його отруїли. І немає підйому, дорогі мої, немає підйому, вибачте мені. Ви-то вчені люди, а я не такий - то сильно освічений, але те, що підйому немає християнського, тому що він (Ленін) там лежить ще, треба б його викинути звідти і влаштувати церква святителя Миколая або Матері Божої. І почнеться підйом. А то і блуд йде, і розпуста всякий йде, і злодійство йде, вбивство йде, і з чеченцями почали воювати. Ось молода людина (Євген Родіонов) дуже сміливий був, він хрестик носив, а його взяли в армію чеченців воювати. А вони кажуть: Відречися від хреста, поклонися нашому аллаху. Він не став поклонятися. І тоді мама знайшла його з хрестом в могилі і поховала в Москві, і приїжджала до мене зі мною розмовляла.

В. Будуть гоніння на православну церкву?
О. Зникне благодать, і гоніння будуть.

В. ВУкаіни?
В. Так, по всейУкаіни будуть. Тому що тут написано, іншу книгу беру: антихрист 666, «син беззаконня народиться від жидівки, без батька, і вона виховає його», а коронувати його буде папа Римський. Ось так я розгадав. До цього історія ближче. Як поліпшення для нас не видно. І для учнів, яких треба підняти, щоб вони вірували, що не крали, чи не пиячили, щоб нічого цього не робили, немає підйому абсолютно.

В. Повинно наш уряд молитися, як ви думаєте, отче, уряд нашої країни має бути віруючим? І якщо воно не верующее, для нас взагалі немає ніякої надії?
О. Там, в Думі, одні іудеї, а вони не вірять, що Христос є. Тому і демократія. І вони не моляться. А з огляду на те, що множення беззаконня, і любові немає, то, звичайно, можуть піти посухи, і великий голод, і всякі негаразди. Колись при моєму часі не було ніякого землетрусу. До мене одну біснувату привели, я став її кропити водою, мазати маслом, вона побачила цей вогонь, злякалася. Каже: Я такого ніколи не бачила. Ну, ось тепер переконалася, що є злі духи, які людей мучать.

В. Багато хто приходить до вас за порадою?
О. З Америки недавно приїжджали, з Фінляндії, з Польщі, з Відня, Німеччини.

В. Одна спільна біда є якась у приходять до вас, отець Адріан?
О. Тільки одна - про ІПН запитують, про паспорти нові. А як раніше-то були паспорти, і посвідчення військові були завжди. Людей мучить рахунок, номер. А без ІПН і на роботу не беруть іноді. І тоді я заспокоюю і кажу, що Господь допоможе. Молитися треба, а не про це турбуватися, про ІПН цьому.

В. А чи правда, що зараз християни ослабли, не можуть протистояти гріху?
О. Це так. Чи то техніка така стала - телебачення, і все на світі тільки дивляться в це, інші розваги, і бачать те, що не бачать очима. І неміч є, і вони залишаються вдома більше, і до церкви не ходять, сидять.

В. І у диявола стало більше сил на людину?
О так.

В. Парафіяни шукають чудес, хочуть, щоб у їхньому житті щось змінилося.
О. Їм скажіть: архієпископ Лука (Ясенецький) в 35-м лікував як хірург. Успішно зробив операцію одному комуністу, той каже: «А ти Бога бачив?». А Лука каже йому: «Я тобі все мізки повернув, а Бога не знайшов, але Він є». Мозку свого ми не бачимо, а він є, так і Бога.

В. Тобто свій мозок ми не бачимо, але він є.
О так так. Людина отримує радість і зміну в житті і в своїй душі після причастя. І також в тілі. Цього достатньо. А якщо хочемо тільки бачити чудеса очима, якими ми бачимо і брудне, і опоганене, то, звичайно, крім гріха нічого і не побачимо.

В. А тим парафіянам, які завжди постять, храм відвідують, як часто ви порадите їм причащатися?
О. Через два тижні іноді треба. Якщо священик - лікар духовний, а ти лікуєш виразки, а зараз спокуси великі на землі, тому навряд чи й праведники рятуються, і якщо позбавити людину причастя, і він буде причащатися через місяць або через два місяці, то він зовсім залишить церкву, і перестане ходити. А коли частіше причащається, то причастя змушує відвертатися від гріха, і причастя притягує до Бога.

В. А щонеділі можна причащатися?
О. Можна. І Кукша про це говорив, і я говорю. І в Сухумі одна людина була прозорливий. Одного разу до нього приїжджали для вичитки, і я йому кажу: «Батюшка, до мене приходять і по і двісті чоловік, і по триста звітувати». Він каже: «Більше не звітує». Я кажу: «Але як же, якщо прийде мама з дитиною, мені їх шкода, треба допомогти». - «Не звітують, не треба». - «А якщо єпископ надішле»? - "Не слухай його". - «Митрополит»? - "Не слухай". - «А якщо намісник благословить»? - «Намісника слухай». Ну і що ж ви думаєте, приїжджаю в Загорськ, ігумен говорить: «Більше не звітує». І в 1974 році мене прислали в Печери, а тут намісник Гавриїл сказав: «звітувати біснуватих».

В. А чому не треба вичитувати?
О. Невідомо. Тільки Богу відомо. Якщо є Вища вказівку - дозволяють вичитувати. У нас тепер вУкаіни повна свобода, і хрестять. А хто нехрещений, той повністю в волі диявола.

В. Що скажете, отець Адріан, нашим людям, парафіянам?
О. Всім скажу: сповідатися, каятися і причащатися. І слухати своїх батьків і миритися, як і мені доводилося у цього Гавриїла. Він говорив: «Я тебе вижену на прихід, я тобі пощади не дам!» - «Я говорю: Ти мій лікар, ти мене лікуєш, куди від лікаря я піду? Я ніде ще такого лікаря не знаходив, і від тебе нікуди не піду, хочу тільки у тебе бути ». Він плюне і піде: «Іди до своїх хворих, не потрібен ти мені». А хтось пішов звідси на інші парафії і в монастирі. Потрібно смиренність і покаяння. І від церкви не відходити. Вона нам поставлена ​​Богом, щоб ми лікували свої виразки. Як для хворого лікарня, так для людини, хто б спіткнувся Церква свята для душевного порятунку, щоб душа не позбулася вічної радості і була разом з Богом. Скоро буде нове небо і нова земля, щоб ми залишилися в Церкві треба сповідатися і причащатися. Слухатися батюшку і радитися з батюшкою, якщо він досвідчений. Тільки так.

На прощання батько Адріан благословив нас: «Допоможи вам Господи в ваших справах і діях. Я дякую вам за ваш приїзд до нас, в наш монастир »і розповів:« Один раз приїжджає до мене єпископ Антоній (Сурожский) з Англії. Я і сам до нього ходив, коли він в Москві був. Я йому кажу: «Батюшка Антоній, мені хочеться поїхати в Америку, або в Англію, мені тут спокою люди не дають, а він каже:« Тебе і там знайдуть. І там спокою не буде ». Тоді я до батька Софронію звертаюся: «Мене звуть в Америку, і поїду я в Америку, щоб там жити і щоб ніхто мене не знав». Він сказав: «Уже висиш на хресті, з хреста не сходять, а тільки Сима» ».

Питання: Але цей єврейський цар, він буде іудаїзм сповідувати або як, батюшка? Або він буде прикидатися, що він православний? Зовнішнє буде православність? Зовнішність?
о. Адріан: Так він буде з євреєм ... Ось, будь ласка ...

Питання: Він буде нехрещених євреєм? Так?
о. Адріан: Ось, будь ласка ... Ось наш сидить Путін. Ось патріарх цей Олексій. І ось він навіть хрест поставив, щоб від Путіна на нього якась ... це ... стріла не пустили (сміється). І ось вони становлять, як бути СвятойУкаіни? Значить повинна Свята Україна бути. Ось Святу Україну складають. І ось вони як складуть Святу Україну ... цей помер, а цей поки залишився. А Свята Україна поки йде тут. Цар буде єврейський, і тут будуть блуд, розпуста, вбивства і все на світі. А потім, нарешті, єврейка одна народить цього самого царя єврейського. І він як виросте, а, може бути, вже виріс ... да ... Його в (нерозбірливо) і поставлять цим самим. Чи не (нерозбірливо), а католики. Католики його поставлять царем єврейським. І ось він почне усех ... Євреїв своїх повісить, щоб вони були вище-вище. А от українських почнуть ... чистити. ось це, ось ... (нерозбірливо). А вже Царя українського, вже це, говорити нічого ...

Питання: Чи не буде Царя, так? українського?
о. Адріан: Чи не нє-нє. Який же український Цар, коли ось вони намагаються ... у них нічого не вийшло. Так. Так що буде тільки один цар - єврейський. Для якого все це готується.

Питання: Але цей єврейський цар, він буде іудаїзм сповідувати або як, батюшка? Або він буде прикидатися, що він православний? Зовнішнє буде православність? Зовнішність?
о. Адріан: Так він буде з євреєм ... Ось, будь ласка ...

Питання: Він буде нехрещених євреєм? Так?
о. Адріан: Ось, будь ласка ... Ось наш сидить Путін. Ось патріарх цей Олексій. І ось він навіть хрест поставив, щоб від Путіна на нього якась ... це ... стріла не пустили. (Сміється) І ось вони становлять, як бути СвятойУкаіни? Значить повинна Свята Україна бути. Ось Святу Україну складають. І ось вони як складуть Святу Україну ... цей помер, а цей поки залишився. А Свята Україна поки йде тут.
Цар буде єврейський, і тут будуть блуд, розпуста, вбивства і все на світі. А потім, нарешті, єврейка одна народить цього самого царя єврейського. І він як виросте, а, може бути, вже виріс ... да ... Його в (нерозбірливо) і поставлять цим самим. Чи не (нерозбірливо), а католики. Католики його поставлять царем єврейським. І ось він почне усех ... Євреїв своїх повісить, щоб вони були вище-вище. А от українських почнуть ... чистити. ось це, ось ... (нерозбірливо) А вже Царя українського, вже це, говорити нічого ...

Питання: Я теж так думаю, батюшка. Теж.
о. Адріан: Вот так вот.

Питання: Коли, запитує Сергій, коли це буде?
о. Адріан: А коли буде, в який час, нам уже ... відомо тільки ... що похолодання починається сильне. Тобто, важко і в природі і в житті людської. Тому, напевно, незабаром він з'явиться ...

Питання: А ще одне питання можна? З Угорщини хтось вийде?
о. Адріан: А що там в Угорщині? ...

Схожі статті