Біблійний урок 4 (5-7 років)

Мета: показати дітям важливість молитви, навчити дітей молитися

Золотий вірш: «Просіть, і дасться вам, шукайте, і знайдете, стукайте, і відчинять вам» Матвія 7: 7

1. Мотивація - 7 хв

Використовуйте підготовлених заздалегідь персонажів: жирафа і людини, проведіть між ними діалог.

Ж. У мене така довга шия, яка я гарна!

Ч. Чим це ти так пишаєшся?

Ж. Тим, що я великий і красивий.

Ч. Але ж це не твоя заслуга. Це Бог тебе створив таким.

Ж. А хто такий Бог і де Він?

Ч. Бог - Творець землі і всього, що на ній. Він знаходиться на небі.

Ж. Людина, я вище тебе, подивися, яка у мене довга шия. Вона піднімає мою голову дуже високо, я ближче до неба, ніж ти, але я не бачу Бога. Я хочу з ним поговорити.

Ч. Розумієш, жираф, Бога неможливо побачити тільки тому, що ти довше і красивіше. Бога неможливо побачити простими очима. Це можливо тільки людям.

Задайте дітям питання:

Діти, як ви думаєте, чому тварини відрізняються від людей? (Вислухайте відповіді дітей і підведіть підсумок)

Тварини, як і люди, їдять, п'ють, дихають, сплять. Але є між ними різниця. Бог створив людину на Свій образ і хотів з ним спілкуватися. Це бажання є в людині досі. Раніше Бог спілкувався з людиною в раю, а тепер ми можемо спілкуватися з Богом через молитву. І це відрізняє нас від тварин. Молитва - це розмова людини з Богом.

2. Гра Високо - низько 5хв

Молитва - це розмова з Богом. З Ним можна говорити в будь-який час і в будь-якому місці, тому що Він завжди поруч з тобою. Де б ми не були, Бог завжди чує наші молитви. Господь чує наші молитви звідусіль: зі снігових гір і з печер, з дому і з церкви. Запропонуйте дітям уважно слухати назви місць або предметів, звідки Господь може чути наші молитви. Якщо місце або предмет розташовані високо, діти повинні піднімати руки вгору, якщо низько - присісти. Приклади: снігові гори, зелені поля, ліс, верхівка дерева, на крижині, у череві кита, на ліжку, на 10 поверсі, на каруселі, в курені, в церкві і т.д.

3. Основна частина. Молитва 5-ти пальців. 7 хв

Молитва - це розмова з Богом. З Ним можна говорити в будь-який час і в будь-якому місці, тому що Він завжди поруч з тобою. Біблія говорить, що Бог хоче, щоб ми постійно молилися Йому. Тобто ми часто повинні розмовляти з Богом і кожен день. Бог краще любого друга, Він завжди нас чує. Він може дати нам все, чого ми потребуємо. Бог хоче, щоб ми просили Його про те, що нам потрібно, Він любить відповідати на наші молитви.

Хто з вас знає, як треба молитися? Похваліть дітей, які підняли руку, і похваліть тих, хто не підняв руку, подякуйте їм за чесну відповідь. І скажіть, що зараз ми будемо вчитися молитися. Дивіться, у кожного з вас є руки. І є гарненькі пальчики. Скільки їх? Правильно 5. Покажіть дітям все пальчики, і навчіться з ними назва пальчиків: Великий, вказівний, середній, безіменний і мізинець.

Піднімаємо великий пальчик верх і говоримо, що Бог Він великий і Великий, тому, коли ми молимося, ми повинні подякувати Його і прославити за те, що Він такий Великий. Вказівний пальчик, він нас начебто лає. Каже: погано ти, Петрику, зробив, Аяяй! А погані вчинки це гріх. Тому після того, як ми прославили Бога, ми повинні попросити прощення за наші погані справи і постаратися більше так не робити. Середній пальчик, він найвищий, найголовніший, а хто у нас в родині найголовніший? Правильно! Батьки. Тому обов'язково потрібно молитися про батьків. Безіменний пальчик він знаходиться поруч з мізинчик. А хто часто перебуває поруч з нами? Це наші друзі, про яких теж потрібно молитися. І найменший пальчик, як ви думаєте це хто? Це я сам. В останню чергу ми просимо Бога про себе і про свої потреби.

Повторіть з дітьми те, що ви проходили, виберете тих, хто спробує розповісти молитву 5 пальчиків. Потім підведіть підсумок. Дивіться хлопці. Чи легко нам з'єднати мізинчик з вказівним пальцем? Важко, правда? А чи легко нам з'єднати середній палець з мізинцем? Теж складно? А давайте спробуємо з'єднати великий палець з мізинцем. Виходить? А із середнім? Теж виходить! Великий палець з'єднується з усіма. А що значить великий палець в нашій з вами молитві? Він означає Бога. Бачите, Бог може все контролювати, і батьків (з'єднайте великий палець із середнім), і наші гріхи (великий з вказівним) і т.д. Тим самим, покажіть дітям, що Бог може контролювати все. Тому Йому потрібно довіряти і Йому потрібно молитися.

Схожі статті