Благодать, проповіді, через кого приходять спокуси

Ключовий вірш: «Горе світові від спокус, бо мусять спокуси прийти; але горе тому чоловікові, через якого спокуса приходить. (Матв.18: 7)

Християни у всіх на виду і до їх життя особливе пильну увагу з боку оточуючих. Апостол Павло говорить про віруючих, що вони «лист Христів, написане в серцях, якого всі люди знають і Новомосковскемое усіма людьми» (2Кор.3: 2-3) Я говорю про це, щоб ми усвідомили, що приходячи до Бога зростає відповідальність за наше життя, тому що по нас можуть судити про церкву, про віруючих, за всіх християн. Як би ми не хотіли цього, нам неможливо залишитися нейтральними. У будь-якому випадку наше життя впливає на інших: або позитивне, або негативне.

У розумінні багатьох спокуса асоціюється з блудниками або блудницями. У них особлива одяг, може бути навіть зовсім мало одягу, яскрава косметика, томний погляд. Їх мета спокусити кого-то ввести в гріх і вони роблять все можливе для цього. (Приклад)

Яким чином і через кого приходять спокуси

- неправильні слова або поради

(Приклад) Чи бачив людину необачного в словах своїх? Більша надія глупцеві, ніж на нього. Пріт.29: 20

Наші поспішні поради можуть бути спокусою для інших. Якщо ми не знаємо того, що говорить Біблія на дану ситуацію, то можемо легко помилитися. Наприклад, підійдуть до вас і запитають: «Що робити, якщо у мене чоловік п'є, скандалить і часто знущається наді мною» Не знаючи Писання, можна з легкістю сказати - краще розлучитися, і в результаті необдуманих слів життя людини може легко зруйнуватися. Нам потрібно прийняти для себе рішення - ніколи не давати людських рад. Інакше ми самі заженемо себе в кут і будемо винні, будемо причиною падіння людини, якщо наш рада не був правильним. Крім того, нам взагалі потрібно бути дуже уважні до своїх слів. Для нас може бути випадковим якесь грубе слово, а для іншого це буде причиною образи. «Раз віруючий мене образив, значить вони всі такі, а раз все такі - не ходитиму до церкви»

Добре не їсти м'яса, ані пити вина, ані робити такого, від чого брат твій спотикається, або спокушається, або знемагає. (Рим.14: 21)

У статуті нашої церкви кажуть, що членом церкви може бути тільки той, хто не вживає алкоголь, наркотики, не курить, не живе в цивільному шлюбі. Чому ми ще раз обговоримо це, адже того ж самому і багато чому іншому вчить Біблія? Просто ми робимо акцент на тому, що є найбільшою проблемою і гріхом в нашому суспільстві, на тому, через що падають багато людей. Дуже важливо, хто вірує бути позбавленим свідомого гріха. Якщо грішник п'є, лається ніхто не помітить, тому що все навколо поводяться так само, але якщо у християнина сигарета в зубах - це відразу викличе масу розмов (приклад-випивши).
Мені хочеться, щоб ми усвідомили, що наші вчинки завжди. впливають на інших або позитивно, або негативно. Не можна сказати - це моє особиста справа випиваю я чи ні. Це не так. Якщо ми називаємо себе християнами, то ми є представниками Христа серед тих, з ким спілкуємося. За нам судитимуть про церкви і навіть про християн взагалі. (Приклад - падіння)

Чому Павло застерігав, щоб ми не були ні для кого спокусою? Тому, що він жив не для себе, не для своїх бажань, не дивився, що більш вигідно для нього, а для інших. Якщо тебе спокушає, що м'ясо я їм - не буду цього робити, (приклад-їжа) вино спокушає - не питиму, готовий робити тільки те, що дасть тобі можливість духовно зрости.

Павло дуже бажав, щоб бути для людей не причиною їх падіння, а причиною їх покаяння і духовного зростання. «Для всіх я був усе» (1Кор.9,22) - це його принцип, і прекрасно якби ми жили згідно також. Бог бажає змінити Калугу, і Він робить це через віруючих, які несуть світові не спокуси, але любов, милосердя і турботу. Багато залишають алкоголь, беручи приклад з християн, відновлюються сім'ї, бачачи віруючих подружжя. Це позитивний вплив, якого Господь чекає від нас.

Схожі статті