Близькість з богом - наталия Мінаєва

Приховані Пророчі Течії

Частина I. Про молитві СПОГЛЯДАННЯ

Уривок з книги Джима Голла "The Seer" (Провидець).

У моєму особистому досвіді, я виявив, що сама пряма дорога до більшої близькості з Богом пролягає через практику дисципліни майже втраченого церквою мистецтва - щось, що називається молитвою споглядання. З моменту виявлення цього одкровення приблизно близько десятиліття тому, воно стало одним з моїх улюблених практик - одним з центральних особливостей ходіння з Богом.

Але ви запитаєте, "Яке відношення це має до руху в пророчому дарі?" Для початку дозвольте мені дати вам думка, яку я збираюся розвивати в цьому розділі: Молитва призводить нас в Його присутність, а Його присутність приносить дух пророчого одкровення.

У той час, одна молода пара жила в одному будинку зі мною. Їх звали Маркус і Аліхсіус Йонг і вони перебували в процесі приготування для місіонерської подорожі в Південно-Східну Азію. Через те, що Маркус виріс на місіонерському полі Филлипин, його християнське ходіння сильно відрізнялося від ходіння багатьох віруючих Північній Америці. За великим рахунком, будучи самоуком, він читав тільки Біблію і писання ранньої Християнської Церкви. Його досвід і знання в літературі не був таким, як в сучасному християнському, харизматичному можна сказати, світі.

Перебуваючи в роздумах над своїм сном, я подумав про Поле Кейн (Paul Cain), зрілому пророка наших днів, який знову як би виплив на поверхню після майже 25 років приховування. Знаючи його мандри, я міркував що слова, сказані в моєму сні: "Я відкрию тобі приховані пророчі течії" - могли означати, що могли бути і інші пророчі служителі, як Пол Кейн, який все ще залишався прихованим. Я відчував, що Господь збирається показати світу ці приховані судини. Я був сильно схвильований ідеєю того, що Господь може дозволити моєму шляху перетнутися з такими людьми, щоб ми змогли навчитися один в одного.

Коли я поділився таким розумінням мого сну з Маркусом, він сказав: "Ні, це не те, про що був твій сон, Господь збирається відкрити тобі приховані пророчі течії через пустельних отців і Християнських містиків". Коли я почув це, моє серце стрепенулося всередині мене, і я сказав, "Так, це від Тебе Господь". Я завжди любив історію Церкви, хоча і не мав ніяких наукових ступенів в цій сфері. З надприродною допомогою від Господа я завжди натикався на одкровення дуже значущих пропорцій практично спонтанно.

В іншій, схожій ситуації, коли я лежав на підлозі, проводячи «ковёрное» час, після того як за мене помолився Махеш Чавда. Лежачи так, я побачив образ маленького круглого дерев'яного барила. Споглядаючи його в своєму дусі, я не міг повірити, що це було бачення від Господа. Потім, продовжуючи дивитися, я побачив, що бочонок знаходився на шиї великий собаки - сенбернара (Sain Bernard - порода собак). Продовжуючи дивитися це інтерактивне бачення, я побачив, як собака пішла ближче і втупилася прямо мені в обличчя. "Що це?" Я був здивований.

Після цього відразу ж інші слова від Господа увійшли в моє серце: "Я познайомлю тебе з життям Святого Бернарда Клервонского Saint Bernard of Clervaux (тут збіг - породи собаки і імені людини). Я ніколи раніше не чув про нього. Тільки пізніше я дізнався, що він був ченцем в 12-м столітті, який був досить близько знайомий з шляхами споглядальної молитви і ходив у великій близькості з Богом.

Ці пророчо переживання направили мене в подорож, в глибини деяких з найбільших скарбів Християнства, в подорож, в яке я б порадив відправитися будь-якому віруючому. Протягом цілого року (а хотілося продовжити це довше) я читав лише Біблію і писання лідерів Ранньою Християнської Церкви, відомих, як "пустельні батьки". Я навічно розбагатів духовно завдяки цій подорожі. І якщо ви читали мою книгу Wasted on Jesus (марнування для Ісуса), то багато натхнень цієї класики прийшло разом зі мною з моєї подорожі в цей період часу.


ШЛЯХ споглядальної молитви

Протягом того року, чим більше я читав, тим більше починав розуміти, що перебуваю на "рідній землі". Це була та дорога, по якій я вже ходив в деякій мірі. Споглядальна молитва вся сконцентрована на шляху до близькості з Богом. І Біблія сповнена посилань, що описують цей самий шлях:

"Ми ж відкритим обличчям, як у дзеркало, дивимося всі на славу Господню, перетворюємося в той же образ від слави в славу, як від Духа Господнього" (2 Кор. 3:18)

"Зупиніться (припиніть боротися і творити по плоті) та знайте, що Я - Бог Я, піднесусь між народами, піднесусь на землі" (Пс. 45:11)

"Дивлячись на Начальника й Виконавця віри Ісуса, Який, замість передлежаче Йому радості, перетерпів хреста, не дбаючи про сором, і сів по правиці престолу Божого" (Євр. 12: 2)

Ми говоримо тут про стародавню Християнської практиці, яка не була широко відома або практикувати в багатьох Євангельських і харизматичних колах в наші дні, але яку Святий Дух відновлює знову для Тіла Христа. В споглядальної молитви, ми як християни з самого початку не звертаємося до Бога як до того, хто сидить на своєму Троні на Небесах, але через реальність нового народження у Христі, ми єднаємося з Ним як з Тим, хто тепер став жити і жити всередині нас. Кожен з нас має трон в нашому серці, де Він перебуває дуже особистим і унікальним чином для кожного з нас. У протиставлення, в молитві клопотання, ми підходимо до Бога, який сидить на своєму троні на небесах. Тоді ми, як віруючі-священики, вимовляємо свої прохання, стоїмо в проломі, і нагадуємо Богу про Його Слові.

Ще одна фраза, яка часто використовується в багатьох колах сьогодні це "єднання з Богом" (communion with God - дослівно перекладається як: причастя). Це розуміється, як приходити у взаємовідносини (спілкування) з Богом за допомогою сили Святого Духа у Христі Ісусі, який перебуває в кожному породженому понад віруючому. Єднання з Богом - це шлях спілкування зі Святим Духом, коли ми вчимося заспокоювати і приглушати всі відволікаючі зовнішні чинники нашої душі і світу навколо нас, заспокоювати весь внутрішній хаос і шум ззовні, які так сильно прагнуть захопити всю нашу увагу. У цій дивній формі молитви, ми приходимо, як би сказати, в саму серцевину, "центр" нашого єства, туди, де в нашому дусі, Бог живе через Святий Дух, який влаштував своє житло в нас. Ми перебуваємо в домі Господньому, споглядаємо красу Господню і відвідуємо храм Його (Пс. 26: 4).

У першому розділі Послання до Колосян, Павло говорить про святих "яким їм Бог захотів показати, яке багатство слави цієї таємниці між поганами, а вона Христос у вас, надія слави!" (Кол. 1:27). "Сподівання слави" є Христос в нас. Деякі з ранніх Християнських споглядальних містиків, як наприклад, мадам Гийон і інші говорять про це як про "більш великому єдності з Христом". Це також багато в чому підводить нас до суті таїнства Християнського причастя, яке має грунтується ні на чому більш, крім споглядання Бога в нас, при прийнятті вечері, коли ми приймаємо Його праведність всередині нас по вірі в Нього, живе всередині нас. Давайте коротко розглянемо цитату про Жанну Гийон, з книги моєї дружини «Заклик до Таємної Місцю».

Особливо видатна, життя Мадам Гийон вчить нас дивовижною істині про те, як ми можемо пережити близькість з Богом. Вона пише: "У Самому Ісусі Христі, реальному і незамінний Слові, яке перебуває в центрі душі, розташованої прийняти Його. Жоден момент ніколи не проходить повз Його живий, плодоносної і божественної роботи ".

У міру того, як ми приходимо в єднання з Богом, який перебуває всередині нас, ми приходимо в спілкування з zoe (грец. Божа життя), самим життям Божої, яка очищає нас і відокремлює нас для Нього. Це те, що значить бути зміненим (трансформованим, перетвореним).

Одного разу давно, я вивчив твердження, яке дає просте пояснення всього цього: ми повинні дбати і берегти внутрішнє життя, щоб бути ефективними в нашій зовнішній життя. Для того, щоб мати можливість виступити вперед в впевненості і влади, щоб виконувати Божу волю і служити в силі Святого Духа, ми повинні плекати і зберігати наше внутрішнє єднання і спілкування з Богом. Ми повинні регулярно приходити в це місце перебування в нашому серці, туди, де мешкає Його присутність.

Занадто часто, протягом історії Церкви, і навіть в наші дні, у Християн простежується тенденція групуватися навколо певних істин. Один табір, "йти і робити", завжди йдуть, завжди зайняті роботою, беручи участь в місіях, служачи бідним, проповідуючи Євангеліє. Інший табір "споглядальні", розмірковують, перебувають в тиші, і відносяться до тих, хто замикається всередині своєї фортеці, вони просто хочуть перебувати і перебувати там весь час.

Бернадр Клервонскій, монах і містик 12-го століття, визначив ці три табори Християнського життя: життя Лазаря - кається; життя Марфи - активний і присвячений служитель дому Божого; і життя Марії - споглядальника. Згідно зі словами Ісуса, саме Марія обрала найкращу (кращу) частину. Для неї не було причин заздрити працям Марфи. Споглядання завжди має бути бажана і йому повинно завжди віддавати перевагу. Справи повинні бути прийнятні, але їх ніколи не потрібно шукати лише заради них самих. Повнота Християнського життя знаходиться в союзі сторін життів Марфи, Марії та Лазаря в одній людині.

Внутрішнє життя готує нас до зовнішньої життя; обидві нам необхідні. Один з уроків, якому ми повинні навчитися - це будувати мости між цими двома життями.

Переклад Тимура Кайназарова

Слухай, ДИВИСЬ, очікується

Цей тип молитви не стільки для того, що б робити щось як для того, щоб бути з Кимось, продовжуючи бути в нашій молитві з Кимось, поки ми самі не станемо виразом Його в світі через нас. Одне з кращих служінь, в якому я взяв участь за останні кілька років, відбулося в Спокане, Штат Вашингтон, коли я взяв участь в протягом п'яти днів служіння Молитва Тиші.

Протягом перших десяти годин кожного дня семеро з нас зустрічалися разом вранці, щоб ділитися своїми одкровеннями і переживаннями, і потім ми брали на себе обітницю мовчання протягом наступних 12 годин дня. Це означало абсолютно ніяких розговоривши; ні один з одним, не навіть з самим собою. Яка духовна дисципліна! Який важкий день, але який духовно збагачує!

Цей тиждень дійсно відновила мій духовний двигун! На четвертий і п'ятий дні я був повністю затоплений одкровеннями, які потім зберігали і несли мою духовне життя мене місяці. І це було не що інше, як духовна дисципліна заспокоєння моєї душі перед Богом, підготовлення самого себе, щоб чути Його голос. Я навряд чи зможу описати те глибоке почуття внутрішнього спокою і задоволеності, які зійшли на мене в той період часу.

Восьма глава притчі призводить три важливі принципи, що відносяться до молитви споглядання:

"Отже, діти, послухайте мене; і блаженні ті, які дороги мої стерегти! Послухайте й мудрими станьте, і не відступайте [від] [нього]. Блаженна людина, яка мене слухає, пильнуючи щодня біля воріт моїх і стоячи на сторожі біля дверей моїх! тому що, хто знайшов мене, той знаходить життя, і одержує милість від Господа; а той, хто грішить проти мене завдає шкоди душі своїй: всі, хто мене ненавидить смерть "(Притчі 8:32 - 36)

Вірш 34 містить три принципи: "слухай", "дивись", і "чекай" (в англ. Перекладі). Всі ці дієслова знаходяться в цьому продовженій пасивному стані арамейською мовою, означаючи те, що вони більш тривалі у часі, ніж тривають моменти. Благословенні ті, хто слухає і продовжує слухати, хто дивиться і продовжує дивитися, хто чекає і продовжує чекати.

Для того, щоб чути, нам потрібно спочатку закрити свої уста. Ми не можемо говорити і чути в один і той же час. Не спати біля воріт означає бути напоготові і не спати. Ісус Навин, слуга Мойсея, вірно розташовувався в очікуванні поза намети скинії щовечора, коли Мойсей входив всередину для спілкування з Богом. Тому що він був пильний і не спав. Йому першому доводилося бачити славу Божу, коли вона сходила на Мойсея і сяяла на його обличчі після зустрічі Мойсея з Богом.

Стояти на сторожі біля дверей означає стояти поруч, чекаючи почути те, що Господь буде говорити, будучи готовим виконувати Його заповіді або сидіти спокійно в шануванні і поклонінні, щоб Він не побажав від нас.

Які є ключі до споглядального досвіду?
Дивись, слухай і чекай.

СЛОВНИКОВИЙ ЗАПАС споглядальний молитовник

Споглядальна молитва не є якоюсь технікою. Це також не вправу по розслаблюючій терапії і не самогіпноз. Це не є паранормальних або психічний феномен. Також це не є підходом до системи релігійних вірувань Нью Ейдж (New Age), що ведуть до самовдосконалення, і також це не є спробою спустошити розум. Це річ зовсім не нова і не є скопійованій практикою Східної медитації, одягненої в "Християнське Вбрання". Споглядання - це древній біблійний інструмент, що веде до глибоким взаєминам з Богом.

'' Споглядати "означає пильно вдивлятися, глибоко думати, вивчати, очікувати або мати намір, міркувати, занурюватися в роздуми. Словосполучення занурюватися в роздуми означає думати про щось, глибоко вирішувати, міркувати. Міркувати (в англ. Медитувати) означає планувати, глибоко думати, міркувати над чимось. Слово роздумувати означає проливати світло, тепло, звук, вдивлятися в образ, як в дзеркалі, приймати або відображати назад як наслідок або відображення слави.

Будь-яке поняття збентежить нас, якщо ми не домовимося з термінологією або поняттями, які будемо вживати. З цієї причини, я хочу навести визначення деяких найбільш часто використовуваних в практиці споглядальної молитви термінів, які часто також зустрічаються в пророцтвах, і споглядальних Християнських писаннях, як нових, так і старих.

Хибне "я". Це стара гріховна природа людини, про яку Павло говорить в Посланні до Ефесян: Відкласти колишній спосіб життя старої людини, зотліває в звабливих пожадливостях, та відновлятися духом вашого розуму, і зодягнутися в нового чоловіка, створеного за Богом у справедливості й святості правди (Еф. 4:22 - 24). Хибне "я", це егоцентричним "я", яке тримається за речі і цінності світу і довіряє маєтків, влади, і іншим людям, намагаючись отримати щастя, задоволення, світ, мета, значущість і життя.

Істинне "я". Це відповідає новій духовну природу і знаходить підкріплення тільки в дусі, який народжений згори у кожного Християнина, нове "я" в Ефесян 4:24 А Коллосянам 3:10

Не кажіть неправди один на одного, якщо скинули з себе людину стародавню з її вчинками його та зодягнулися в нову, що відновлюється для пізнання за образом свого Творця (Кол. 3: 9,10).

Центрування. Не дивлячись на те, що це поняття широко використовувалося квакери, це термін не є ексклюзивним для квакерського богослов'я і практики. Він просто означає процес відмови або звільнення; звільнення від всіх відволікань, що борються за нашу увагу, поки ми насправді не опинимося з Господом один на один в Його присутності. Мені це подобається. Центрування це мистецтво глибокого роздуму, мистецтво заспокоєння себе і фокусування на Господі, який є воістину центр всього нашого життя.

Возз'єднання. Це процес збору разом всіх розсіяних елементів в одне ціле. Цей процес дозволяє Святому Духу пролити світло на окремі моменти нашого життя, також як і принести очищення і зцілення в наші душі, наші емоції, в наші спогади і наші думки. Більш відомий деяким термін, який близько визначає назву цього процесу - інтеграція.

Возз'єднання з Богом. Це означає ставати одним з нашим Паном і Логосом Творцем. Це робота, яку Бог робить в наших серцях з двома важливими елементами приготування з нашого боку: любов'ю до Бога і чистотою серця. Перш за все, приходить одкровення про кохання від Бога до нас, і потім ми дозволяємо Йому зробити в нас серце чистоти, як вираз нашої любові до Нього.

Духовний Екстаз. Це надприродне стан трансу (транс в англ. Перекладі; несамовитість в синод. Перекладі а екстазіс грец.), Ініційований Святим Духом, в якому людина захоплений в світ Духа, щоб прийняти одкровення, бачення, і інші переживання, які бажає Бог.

Все це виражає спробу споглядального віруючого описати невимовне. В кінці всього ми можемо все це висловити простою фразою Уолтера Хілтона (Walter Hilton): "Споглядання це вогненна любов з молитвою".

Молитва споглядання служить вправою втрати контролю над своїм життям і розриву з тим, щоб більше не покладатися на свою стару природу, помилкове "я". Це такий тип єднання з Богом, який покликаний поглибити наші особисті відносини з Богом і нашу впевненість в Його яке перебуває присутності.

Це крок підпорядкування, коли ми передаємо всього себе в повне розпорядження Бога, затребуємо Його роботу очищення. У Христі Ісусі, ми відкриваємо себе для Святого Духа, щоб Він увійшов в контакт з нашим новим людиною, справжнім "я", і сприяв нашому рівню єднання з Богом.