Чи правда, що в біблії написано, що давати поради це гріх твоя біблія

Пошук з цього розділу

Ви можете скористатися пошуком по цьому розділу.

Підпишіться на щотижневу розсилку питань та відповідей.

Олена пише: Мир вам! Мені сказали сьогодні, що в Біблії написано, що давати поради це гріх, чи правда це, і якщо можна, то вкажіть конкретний вірш. Дякуємо!

Рада раді ворожнечу. Адже бувають рад різного характеру. Наприклад, в Писанні ми зустрічаємо діалог Господа з пророком Єзекіїля, де говориться наступне: "І Він сказав мені: Сину людський, оце люди, що задумують кривду, і радять злу раду в цьому місті ... (Єз. 11: 2)

І не знаючи Біблії, Божих принципів, ми можемо дати таку пораду, який Писання оцінює як "худий", тобто "поганий", який може привести людину до сумних наслідків, вчинення гріха.

Наприклад, в Біблії ми зустрічаємо повчальну історію про те, як цар Рехав'ам знехтував радою старців, але послухав ради своїх молодих товаришів, що призвело потім до сумних наслідків для нього самого і народу в цілому (див. 3 Цар. 12 глава).

Тому питання стоїть навіть не в тому, давати раду, це гріх або не гріх, а в тому, яку пораду буде хорошим, а який поганим? Чим ми керуємося, перед тим як дати раду? Нашим життєвим досвідом? Нашими почуттями? Нашими бажаннями?

І тільки слідуючи біблійним принципам, ми зможемо приймати правильні рішення, і давати хороші поради ближнім, якщо вони будуть мати потребу в цьому.