Чи знаєте ви які все-таки критерії істинної віри

Мне нравиться така притча з цього приводу.

Їхав якось на кораблі якийсь християнський священик високого рангу зі своєю свитою по морю, по океану. Пропливаючи повз безлюдного острова побачили: троє людей махають, просять пристати до берега. Підпливли, хотіли надати допомогу, забрати з цього острова людей. А ті відмовляються: ми, мовляв, давно вже на цьому острові, звикли, обжилися. "Єдине чого нам не вистачає - навчіть молитися правильно. А то ми молимося все більше своїми словами, як вийти." Охал, ахав священик: "Кошмар, як люди живуть? Молитов не знають, правил не дотримуються. Прости, Господи, дітей твоїх нерозумних!" Навчив молитвам всяким і знову в дорогу. Пливуть далі, обговорюють подію. Раптом чують голос за бортом. Підходять, дивляться: один з остров'ян біжить за кораблем по воді і кричить: "Ваша святість, я забув слова, як там треба сказати." Священик в ступорі від побаченого. Нарешті прийшов до тями, каже: "Молися, як молився, брат."

Справжня віра в силі духу людського, та що допомагає вижити і подолати труднощі, повірити в позитивний результат і витримати суворі випробування, це віра в любов і щастя і в Бога, який над усе і над усіма справами і вчинками, і над часом. Справжня віра не залежить від різновиду релігій, їх уявлень і традицій і дисциплін. Будь-яке релігійне спрямування виникало як організація правил і традицій віросповідання після появи здатності у людини вірити. Отже, нерозумно сперечатися яка релігія важливіше і правильніше, це як сперечатися про мови і культурах різних національностей. Саме віра відноситься до здатності людини контролювати себе через свою совість і інтелект, але не релігія.

Єдинобожжя це релігія одна. Між націями і мовами немає різниці. Але релігія. Ми ж не можна порівняти віру в Бога з поклонінням ідолам і т.п. - 2 роки тому

Я б не сказала, що це Розум грає в свої ігри. Розум нам дано Богом можна сказати в якості факела, що висвітлює нам шлях в темряві.

Істина теж світло. Вона є в кожному серці. Але не кожен знає її.

Тому що не знає і самого себе. Через пізнання себе творінням Бога людина і йде до пізнання Істини.

Далі. інтуїція це почуття. почуття можуть помилятися теж.

Людина створена слабким і схильні до помилок.

Серце знає істину. Вона в ньому закладена.

Але серце не завжди йде Справжнім шляхом.

Не знаю серце це або частина душі. можливо це один зі станів душі. Ми називаємо його "нафс".

Це стан душі людини, коли людина живе більше почуттями, бажаннями. І душа говорить йому: хочу так і сяк.

При цьому людина може знати, що це погано і тут він вибирає слухати розум або своє Его.

Наше Его це не ми. Але его намагається взяти верх над нами.

І тут часом у людини відбувається боротьба всередині. Розум говорить одне. Его інше і совість, якщо є інше говорить.

І цю боротьбу можна помітити в ліриці багатьох поетів. Чому?

Тому що вони дивилися вглиб себе. Дивились собі в душу. Але не всі знаходили себе.

Критерію істинної віри просто не існує. Так як, будь-яка віра в своїй основі не вірна. Саме саме поняття "віра" і вносить сум'яття в людське життя. Віра ні чого не дає тому хто намагається за допомогою неї знайти спокій і душевну рівновагу. А адже в пошуку цих речей людина і звертає увагу на будь-яке релігійне вірування. Розум людини створений таким чином, що він не визнає віру за що то відчутне. З цієї розум буде шукати хоч якусь основу, що б зачепитися за неї. Саме цей пошук і не дасть спокою віруючій людині. А так як "віра" під собою має на увазі відсутність фактів, то цей пошук стає нескінченним.

Більш того віра забирає у людини то що робить його таким-розумність.

svetkalini na [2.9K]

Кожен вибирає по собі. Жінку, релігію, дорогу.
Дияволу служити або пророкові.
Кожен вибирає по собі. - 2 роки тому

Взагалі з вами не згодна. Бог дав нам цю Життя і дав нам розум. І Розум дано для того, щоб людина знайшла Істину.
Для мене повірити й усвідомити синоніми.
Розум і Віра не можуть суперечити один одному. Бо розум дан для того, щоб ми знайшли Віру. - 2 роки тому

Так. Зрозуміло, кожен сам робить свій вибір. - 2 роки тому

Це ілюзорний вибір. Принаймні в плані диявол, бога і пророків. Та й взагалі в більшості випадків людина мало що вибирає. Найчастіше вибір за нього робить його неусвідомлене Я. - 2 роки тому

А з чого ви взяли, що пошук істини проходить через віру? Віра це готовий продукт, там не треба ні чого шукати. Чи не здається вам ці речі (пошук істини і віра) такими, що суперечать. - 2 роки тому

Я розумію, що вас ввели в величезна помилка. Ісус знав що говорив, а ось той хто його слухає не розумів жодного слова. Це так відступ. Якщо людина не вірить в бога то це не обов'язково, що він не має уявлення про гріх. Гріх він від того і гріх, що робить самому не скупиться його погано, а не тому що так написано в якійсь книзі. З цього немає особливої ​​необхідності в вірі. Та й з приводу гріха це досить спірне питання. Ви говорите з позиції віруючого. Для вас всі інші інтерпретації світу вже не вірні. Ісус знав що його не зрозуміють, від того він і заповідав людям вірити. Він думав, що віра хоч як то допоможе людині, поки той не зрозуміє слів його. Він помилився. Віра зробила більше зла на землі ніж будь-яка катастрофа. Якби Ісус міг повернутися, він би був в шоці від побаченого. Він би прокляв сам себе за те що дав людям помилковий шлях. - 2 роки тому

Пречистий Господь! Що ви говорите?
Христос мир йому служив Богу. І говорив від Бога, а не від самого себе.
Він ніс світло. Ніс Істину.
Він знав, що віруючі постраждають, знав, що його учнів виженуть із синагог і навіть уб'ють. І він сповістив про це їм. Це перше.

Друге, всі біди, які не від віри.
А від невіри,
Чи не від добра, а від зла.

Якби не було віри. Люди воювали б ще гірше.
Коли Бог створив Людину, ангели запитали Бога:
Навіщо? Адже вони будуть вбивати один одного і творити нечестя?

Вони вже тоді знали про природу істоти, якій Бог дає вибір. - 2 роки тому

Ми просто говоримо на різних мовах) І виходячи з різного розуміння приходить. З цього немає сенсу намагатися доводити що або один одному. Якщо вас влаштовує ваша віра, то я тільки радий за вас. Я читав Біблію і мені в загальному то зрозуміло про що там говориться. Мене особисто ця книга не влаштовує по багатьом параметрам. І значить мій пошук триває. Якщо для вас ця книга стала завершенням пошуку, то для мене це тільки початок. З цього немає сенсу просторікувати і витрачати час на самоствердження або твердження своєї віри. До побачення і всіх благ. - 2 роки тому

Хочу додати, що я сам релігійна людина. Але моя релігійність не обмежується інтерпретацією світобудови єврейськими "пророками". Та й якими то не було іншими. Як на мене це не серйозно навіть як то. Вірити в ангелів, пекло, рай і мужика на небі який всіх любить і губить одночасно. Чи не судіть строго, як є так є))) - 2 роки тому

На скільки я знаю, критерієм Віри є гірчичне зерно. В Євангеліях і від Луки, і від Матвія говориться про гірчичних зернах. Тільки в одному випадку смоківниця переміщається, а в іншому - гора:

Цю фразу Господь сказав своїм апостолам, з чого випливає, що у апостолів не було віри з гірчичне зерно. Апостоли теж знали, що віри у них замало, інакше навіщо б їм просити зміцнити їх у вірі?

А сучасні віруючі, чи вірять вони більше Апостолів? Мабуть, ті з них, хто стверджує це, страждає гріхом гордині.