Чим може допомогти біблія в заняттях бодібілдінгом твоя біблія

Пошук з цього розділу

Ви можете скористатися пошуком по цьому розділу.

Підпишіться на щотижневу розсилку питань та відповідей.

Станіслав пише: Добрий день!
Я займаюся бодібілдінгом, і повинен стати найкращим без стероїдів та іншої гидоти, за рахунок самоорганізації, важкої роботи і віри. Чим мені може допомогти біблія, може є якісь писання. Я, на жаль, не дуже сильний в питаннях релігії, але щось мене притягує до неї.
Дякуємо

Вітаю, Брат Станіслав!

Біблія може допомогти Вам. припинити займатися бодібілдінгом. Поясню.

Ймовірно Ви вражені вчинком Данила і його друзів, які, залишаючись вірними Богу, стали краще за інших і фізично і розумово. Це дійсно так. Однак Біблія закликає нас до двох речей, щодо бодібілдингу: (1) до корисної праці і (2) до турботи про здоров'я. Так, першорядне завдання Біблії (на відміну від завдань інших релігій, східних наприклад) полягає не в удосконаленні тіла і тілесних здібностей, а в удосконаленні духу і духовних здібностей. Завдання Біблії - врятувати Вас від гріха, дати Вам характер, який мав Христос. І ця духовна частина розвитку характеру дуже важлива. Але я зараз буду говорити про те, що в Біблії є другорядним, але що для бодібілдингу першочергово.

Щоб Ви могли зрозуміти сутність відносини Бога і Біблії до Вашого заняття, я буду ставити питання і пояснювати їх. Я не знаю, яку відповідь Ви б дали на кожне конкретне питання, але в своїх поясненнях питань я постараюся направити Вас до правильного рішення.

Для чого взагалі Ви займаєтеся бодібідінгом? Я розумію, що це якийсь вид спорту. Хтось скаже, що це не спорт, а розділ фізичної культури, але це не так: час і сили, витрачені на це заняття не залишають часу для інших серйозних занять. Так все таки, для чого Ви займаєтеся бодібілдінгом? Для виступів? З метою заробітку? Або все таки для душі?

Нарощування м'язової маси не призводить до фізичної сили. І до краси теж. Я знаю, що деяким людям подобається вид надмірно перекручених тел, у яких шкіра мало не розривається. І хтось вважає це гарним. Про смаки не сперечаються. Але Бог не творив людину такою! А значить Біблія не може бути на стороні бодібілдерів. Бог дарував людині тіло і фізичну силу для користі. Якби Ваші м'язи були накачані від корисної праці - ковалі, косарі і деякі інші професії мають особливо розвинені м'язи тіла; є люди, які застосовують для користі свої фізичні здібності - пожежники, рятувальники, охоронці правопорядку. Але Ви накачуєте м'язи марними вправами - праці може бути і багато, а от користі від цієї праці - хіба що понівечені м'язи, які подобаються деяким пустим людям.

Якщо Ви бажаєте "стати кращим" в цьому виді змагань, причому без всяких хімічних препаратів, Ви знаєте, якою буде результат? Результат відомий: Ви ніколи не доженете тих, хто вживає хімічні препарати для нарощування м'язової маси. Чому? Тому що Ваш організм має обмеження, і не допустить такого порушення функціонування м'язів. І тільки хімія може зламати ці кордони і довести людину до божевілля. Ні, природним способом Вам цього не зробити. Та й чи варто намагатися?

Між іншим Біблія вчить змагань "зі знаком мінус". Біблія говорить: якщо хто хоче бути першим, хай буде останнім. Ви готові до таких змагань? Спорт - це не Божий метод заробляння на хліб. І тим більше такий спорт, який руйнує здоров'я! Так, Ви можете заробити великі гроші, але залишитеся інвалідом і потім будете витрачати зароблені гроші на спробу відновити втрачене здоров'я. А в цьому ще одна розбіжність з Біблією: хто зруйнує храм свого тіла, того покарає Господь!

Отже, щось тягне Вас до релігії. Ви бажаєте стати кращим за допомогою віри. Мені здається, що все це - голос Святого Духа, який живе в Вас і бажає направити Вас на істинний шлях, який зовсім не полягає в бодібілдингу. Почніть будувати і зміцнювати свою душу, а не своє тіло. І тоді Біблія буде для Вас першим помічником. Так, Ви, ймовірно, ніколи не заробите тих грошей, які Ви могли б отримати в спорті. Хоча великі гроші тільки у великих спортсменів, але Вам з відмовою від хімічних допінгів великого спорту не досягти. Так що цілком можливо, що я пропоную Вам цілком прийнятну альтернативу: займіться порятунком душі і підтримуйте себе корисною працею.

І останнє: Вам все ж здається, що у мене поганий смак, і що бодібілдинг дійсно робить людину красивою? І на це є в Біблії відповідь: хтось, названий Люцифером, загордився від своєї краси і став дияволом і сатаною. Прагніть до краси душі, а не до краси тіла. Краса тіла в один момент може зникнути в результаті, скажімо, травми. Але краса душі не підвладна зовнішнім впливам. Прагніть до справжньої краси!

Я міг би ще багато говорити на цю тему. Але мабуть я закінчу. Якщо побажаєте, то відгукнетеся на заклик Духа до справжньої віри і до цієї релігії.