Чим відрізняються релігії

Чим відрізняються релігії
Як відомо і загальновизнано, вся релігія за своєю суттю - це спроби різних людей в деякій мірі пізнати те, яка істина Бога. Варто відзначити, що християнство релігією не є, оскільки воно собою представляється відповідь Бога на поставлене йому питання. Як може запевнити всіх зацікавлених в даному питанні користувачів всесвітньої павутини православний сайт «Азбука віри», прилучення до природи Бога справжнє допустимо виключно через безпосереднє Його явище.

В деякій мірі, не можна не визнати, до Бога наближають свої практики стародавні пророки і містики, брахмани і дервіші, суфії. Але варто пам'ятати, що все це відбуватиметься виключно через спрямованість чоловіка одного вгору, через його зусилля. І лише в разі Христа має місце бути безпосереднє явище Бога. Не можна не визнати, дане одкровення можна назвати найбільш прямим і єдиним у своєму роді. Таким чином, саме у Христі порятунок єдине, унікальне, при цьому саме це є найбільш глибоким наближенням до Бога. Можна відзначити деяку несправедливість в тому, що новим життям будуть наділені виключно ті люди, які свого часу мали можливість в деякій ситуації про Христа почути і змогли в Нього повірити. Однак варто згадати про те, що Бог ніколи не говорив нічого щодо того, яким чином буде Він надходити з іншими людьми.

Відомо лише, що інакше, ніж чим через православ'я і Христа, порятунок для людини абсолютно немислимо, при цьому ніде не прозвучало жодного разу, що допустимо порятунок тільки для тих, хто Його знає. Логічним буде визнати, що для людини, якого хвилює ситуації з тими людьми, хто, в деякому роді, залишився за бортом, нерозумним буде і самому перебувати там же. Як стверджують православні лідери, лише вузьколобість фанатиків дозволяє твердити про те, що немає порятунку поза православ'я. Як відомо, є Бог для всіх релігій, що стосується юдейства і мусульманства, християнства і буддизму. Розрізняються дані релігії виключно в обрядах.

Православний сайт «Азбука віри» допоможе розібратися у всіх відмінностях релігії і інших важливих питань в цій сфері.

Ще з цієї рубрики:

Чим відрізняються релігії
Як в перший раз сповідатися

Далеко не кожна людина готова і може переосмислити своє життя, визнати зроблені помилки, кардинально поміняти спосіб життя і почати жити по-новому. Приходимо ми до цього рішення самостійно або з чиєюсь допомогою.

Чим відрізняються релігії
Нудно на месі ...

Наш пастор сказав у проповіді, що Євхаристія робить нас більш схожими на Христа. Вона перетворює нас в більшу. Ну, я йду до церкви щонеділі, і я знаходжу це досить нудною це рутіна.Ето завжди одне.

Чим відрізняються релігії
Поняття, сутність релігії

З давніх-давен розум людини хвилювали явища і закономірності, що його оточують, але які пояснити він не в змозі. Ці судження прийнято було вважати Вищим розумом. Так виникла релігія. Це знайоме всім з дитинства.

Чим відрізняються релігії
Як попросити бога про кохання

Рано чи пізно в житті людини настає той момент, коли потрібно звернутися до Бога з проханням про любов. Своє звернення потрібно формувати як особисте прохання, а не щось абстрактне. Запорука успіху - це духовне.

Чим відрізняються релігії
Головні відмінності протестантизму від православ'я

Схожі статті