Чому потрібно шукати волю божу

Друзі! Кожен християнин замислюється хоча б раз в житті над питанням, чи варто шукати і виконувати волю Божу. Насправді, це питання більш ніж важливий. Хочу запропонувати вам пару думок, інтригуючих не тільки задатися цим питанням, але знайти її, цю волю, і докласти всіх зусиль, щоб її виконати.

Чому потрібно шукати волю божу

«Заходьте тісними ворітьми, бо просторі ворота й широка дорога, що веде до погибелі, і багато-хто ходять Бо тісні ті ворота, і вузька та дорога, що веде в життя, і мало хто знаходить їх »(Матф.7: 13,14)

«Не кожен, хто каже до Мене:" Господи, Господи! ", Увійде в Царство Небесне, але виконуючий волю Отця Мого Небесного. Багато хто скаже Мені того дня: Господи! Господи! чи не в твоє імя ми пророкували? і чи не Твоїм ім'ям бісів виганяли? і не Ім'ям Твоїм чуда великі творили? »(Матф.7: 21,22)

1. - У Царство Небесне увійдуть не всі, хто ходить до церкви, а тільки ті, хто знаходить і виконує волю Божу.

2. - Можна пророкувати, виганяти бісів, творити чудеса і т.п. і не бути в числі виконавців волі Божої.

Озвучу ще одну причину, на мій погляд, більш важливу. Для Бога було б приємніше бачити наше прагнення шукати і виконувати Його волю через кохання. Я люблю мого Господа, і тому хочу знайти, дізнатися і виконати Його волю. Я хочу присвятити своє життя тому, що важливо для Нього!

Що значить виконувати волю Божу

Наша воля - це наша здатність приймати рішення.

Воля Божа - це рішення, які приймає Бог

Виконувати волю Божу - це жити не своїми рішеннями, а рішеннями Бога.

Це означає, щоранку вставати з колін рабом Христовим. Вставати з колін зі словами - «Господь, нехай буде в цей день на все Твоя свята воля!»

Пошук і виконання волі Божої

Як герої Біблії ставилися до волі Божої:

Ісус - «Нічого не роблю, не побачивши це у Батька». тобто Він щодня починав з обговорення зі Своїм Отцем планів на день.

Павло - «Хто Ти, Господи?» І «Що хочеш, щоб робив?». Павло не просто визнав Панування Христа, але відразу запитав про Планах Господа на його життя.

Пізніше в посланнях Павло говорить, що він кожен день він «розпинав» свою плоть, відмовляючись від своєї волі. Кожен день, він вставав з колін рабом Христовим.

Мойсей - «Зроби все за зразком, що тобі на горі». Кожен день Мойсеєві було потрібно ставати рабом Бога, щоб виконати не своє волю, а волю Того, Хто обрав його.

Біблія рясніє подібними прикладами досліджувати їх і ти почнеш краще розуміти як шукати і як виконувати волю Божу.

Способи пізнання волі Божої:

- Молитва (Щира молитва приносить розуміння планів Творця на своє творіння)

- Пост (Про те, яким повинен бути справжній піст, читай в Іс 58 гл.)

Приклад того як пост впливає на розуміння Божої волі: «А в Антіохії, в тамтешній церкві були ці пророки та вчителі: Варнава й Семен, званий Нігер, і Луцій Киринеянин, і Манаїл, зрощений з Іродом, та ще Савл. Коли вони служили Господеві й постили, Дух Святий сказав: Відділіть Варнаву і Савла на діло, до якої покликав їх »(Деян.13: 1,2)

- Самота. Це особливий вид поста (пост + молитва + роздум в тиші). Це не простий час - воно зажадає всіх твоїх моральних, духовних і фізичних сил. Але це того варте. Я починаю кожен місяць з одного дня усамітнення з постом і молитвою. Результатом є розуміння того, що мені робити в цьому місяці. На що звернути свої сили. З собою беру тільки Біблію, папір, ручку і звичайно ж молитву. Друзі, усамітнення з Богом - це найсильніший спосіб пізнання Божої волі на своє життя! Використовуйте цей інструмент.

Де використовувати волю Божу

- В якому служінні служити людям

- Хто буде моїм чоловіком (дружиною)

- Де мені працювати

- Як розподіляти фінанси і т.п.

Використання волі Божої збереже ці сфери твого життя від доленосних помилок, скоротить шанси на духовні падіння, дасть плід твоїми справами і рішенням і збереже тебе від вічної погибелі.

Недбалість у виконанні волі Бога.

Недбалість у виконанні Божої волі - це незнання або навмисне ігнорування волі Божої.

- У відносинах з Богом

- У відносинах з людьми

Недбалість у виконанні волі Божої буде вести тебе шляхом падінь, відступів від Бога, буде забирати все соки твоєму житті, твої справи будуть марними і в підсумку тебе чекатиме вічна погибель.

У висновку зачитаю ще один вірш, який спонукає пильно стежити за своїм життям чи знаходиться вона в рамках Божої волі:

«Отож, мої любі, як ви завжди слухняні були не тільки в моїй присутності, але значно більше тепер, у моїй відсутності, зо страхом і тремтінням виконуйте своє спасіння, бо то Бог викликає в вас і хотіння і діяння за [Своєму] вподобанням »(Фил.2: 12-13)

Здійснювати порятунок - тісно пов'язане з виконанням волі Божої.

Схожі статті