Десятина в новому завіті, вірую!

Іноді ми шукаємо Бога не там, де Він перебуває. Його не може бути в гріху, його не може бути в темряві. Його не може бути в інших навчаннях. Його не було знайдеш в образі або гордості, його немає в лихослів'я, заздрості. Він завжди в тому, що належить Йому. У Біблії, в радості, в любові, в милосерді, в співчутті, в правді, а в братерстві, в святості і праведності. Він завжди поруч. Нам тільки потрібно трішки зміниться. Прийняти Його правила, відкрити своє серце.

Десятина в Новому Завіті.

Десятина в новому завіті, вірую!

Слово заповіт (євр. - «berit», грец. Diaqhkh, лат. - testamentum) на мові Св. Письма і біблійного вживання, насамперед, означає відому постанову, умова, закон, на якому сходяться дві договірних боку, а звідси вже - самий цей договір або союз, а так само і ті зовнішні знаки, які служили його посвідченням, скріпою, як би печаткою. (Testamentum)

«Він нас зробив бути здатними служителями Нового Заповіту, не букви, а духа, бо буква вбиває, а дух оживляє.» (2 Кор. 3: 6)

У Новому Завіті, по суті, є тільки три прямих згадки про десятину, це:

1. «Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що даєте десятину з м'яти, анісу і кмину, і залишили найважливіше в законі: суд, милосердя та віру; це треба робити, і того не залишати. 24 Вожді сліпі, що відціджуєте комара, а верблюда ковтаєте! »(Мф. 23:23)

«Тож милостиню подавайте з того, що у вас є, і ось все буде вам чисте. 42 Горе вам, фарисеям, що даєте десятину з м'яти, рути й усякого зілля, але обминаєте суд та Божу любов; це треба робити, і того не залишати. »(Луки 11:42)

2. «А для деяких, що були себе певні, що вони ніби праведні, і за ніщо мали інших, Він притчу оцю розповів 10 Два чоловіки до храму ввійшли помолитись, один фарисей, а другий був митник. 11 Фарисей, ставши, так молився про себе: Дякую, Боже дякую Тобі, що я не такий, як інші люди, грабіжники, кривдники, перелюбники, або як цей митник 12 пощу два рази на тиждень, даю десятину з усього, що здобуваю. 13 А митник здалека стояв далеко, не смів навіть підняти очей на небо; але бив себе в груди й казав: Боже! будь милостивий до мене грішного! 14 Поправді кажу вам, що цей повернувся до дому свого більш виправданий, аніж той Бо кожен, хто підноситься, буде понижений, а хто принижує себе піднесеться. »(Луки 18: 9-14)

3. Євреїв 7 глава. Всього три місця Писання з усього Нового Завіту (з 27 книг) У порівнянні - в Старому Завіті не менше 14 прямих згадок про десятину (з 39 книг) Чи не замало в Новому Завіті "вчення про десятину", як для заповіді, недотримання якої, може спричинити за собою прокляття?

«Чи можна людині обкрадати Бога? Мене ж ви обманюєте. Скажете: "Чим ми Тебе обманили?" Десятиною і приношеннями. 9 Прокльоном ви прокляті, а ви - весь народ - обманюєте Мене. »(Малахія 3: 8,9)

Якщо це так важливо, що може принести або благословення, або прокляття (а цьому вчать більшість сучасних богословів), то чому ж Ісус не приділив належної уваги даній темі в Своєму вченні? Ісус говорив про десятину двічі, але в обох випадках Він, акцентує увагу слухачів не на десятину, а на вадах, що прикриваються віддачею десятин (лицемірство і зарозумілість)

«Нехай кожен дає, як серце йому, не в смутку й не з примусу, бо хто з радістю дає любить Бог. 8 А Бог має силу всякою благодаттю вас збагатити, щоб ви, завжди і в усьому всілякий достаток, збагачувалися всяким добрим ділом, 9 як написано: Розсипав, дав убогим; правда його перебуває вічно. »(2 Кор. 9: 6-9)« Навіть із рясноти всього, - навчав Ісус, - життя людини, не залежить від того, що він має. »(Луки 12:15)

«Хто ж дає насіння, тому, хто сіє і хліб на поживу подасть велика кількість посіяного вами і примножить плоди правди вашої, 11 щоб усім ви збагачувались на всіляку щирість, яка через нас чинить Богові дяку. 12 Бо діло служіння цього, не тільки виповнює недостачі святих, але й багатіє багатьма подяками Богові »(2 Кор. 9: 10-12)

«До свободи покликані ви, браття, але щоб ваша воля не стала приводом догоджати тілу, а любов'ю служити один одному.» (Гал. 5:13)

«Тому, я надумався, що треба вблагати братів, щоб пішли перше до вас та приготували заздалегідь потурбувалися, щоб оголошений ваш було готове, як благословення, а не річ примусова. 6 А до цього кажу: Хто скупо сіє, той скупо й жатиме, а хто сіє щедро, той щедро й жатиме. »(2Кор. 9: 5,6)

Щедрість окупається. «Душа, буде насичена, і хто поїть інших, напоєний буде.» (Притчі 11:25) Якщо ми не можемо віддати не шкодуючи, можливо це говорить про те, що ми самі ще не отримали.

Бог приймає все, що ми віддаємо Йому і примножує це настільки, наскільки ми навіть не мріяли. Те що ми накопичуємо для себе, може зникнути в одну мить, то, що віддаємо Богу, Він збереже. Все, що ми маємо і чим є, дано нам по милості і благості Божої. «І все моє Твоє, а Твоє то Моє;» (Ін. 17:10)

Небажання віддавати, каже нам про нас самих, про наш характер і нестачі довіри Богу.

Схожі статті