Духовна їжа християнські проповіді, християнські розповіді, християнські статті

Любов ніколи не перестає

Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить,
любов не величається, не надимається, не поводиться нечемно,
не шукає свого, не рветься до гніву, не думає лихого,
не радіє з неправди, але тішиться правдою,
все зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить.
Любов ніколи не перестає ...
- 1 Коринтян 13: 4-8

Ця глава заключна в нашому вивченні 1-го послання до Коринтян 13: 4-8, де Павло описує поведінку і ставлення Божої любові-agape. Він закінчує свою розповідь про любові-agape переконливим твердженням: «Ніколи любов не перестає».

Давньогрецьке слово pipto - «переставати», означає впасти з високого місця. У рідкісних випадках воно описувало воїна, полеглого в битві. Часто слово pipto вживається і в значенні валитися, валитися, розчаровуватися. У 8-му вірші Павло вжив це слово, щоб затвердити незмінну істину: любов ніколи не розчаровує і не терпить поразку.

Ні для кого не секрет, що люди часто підводять один одного. Я впевнений, колись підводили і вас. А якщо бути до кінця чесним, то, напевно, і ви не виправдовували чиїхось надій. Але Божа любов-agape ніколи не розчаровує, ніколи не підводить. На неї завжди можна покластися, їй завжди можна довіряти.

Людина, якого ви поважаєте, може втратити своє становище в суспільстві, і вам буде від цього важко. З вашим товаришем можуть трапитися якісь неприємності, і це знову заподіє вам біль. Але ви можете бути впевнені, що Божа любов-agape ніколи вас не розчарує. Ця любов постійна, незмінна, надійна. На цю любов ви завжди можете покластися, їй можете довіритися. Бог хоче, щоб ви навчилися виявляти до людей любов-agape. для чого Святий Дух і спонукав апостола Павла написати ці слова в 1-му посланні до Коринтян 13: 4-8. Ці вірші, як дзеркало, в яке ми повинні регулярно виглядати, щоб зрозуміти, наскільки добре нам вдається виявляти до людей Божу любов.

Я зібрав всі слова, фрази і вирази, які ми вивчили в цих розділах, і склав з них єдиний текст. Прочитайте його повільно, а потім запитайте себе: «Пройшов я тест на любов-agape. Або мені потрібно ще вчитися проявляти до людей таку любов? »

Розширений переклад 1-го послання до Коринтян 13: 4-8:

«Любов терпляче і палко ставиться до інших, у неї стільки терпіння, скільки тільки може знадобитися;
Любов не вимагає уваги тільки до себе, навпаки, вона зосереджена на потребах інших і готова дати їм те, в чому вони потребують;
Любов не амбітна, що не зосереджена на собі, не поглинена собою настільки, що їй ніколи думати про бажання і потреби інших;
Любов не говорить весь час тільки про себе, постійно перебільшуючи і прикрашаючи істину, щоб виглядати більш значуща в очах інших;
Любов не надимається, не величається, не поводиться зарозуміло, гордовито, зарозуміло;
Любов не груба і не нечемно, вона не недбала і не безрозсудна, вона не поводиться з людьми таким чином, що її можна було б назвати нетактовно;
Любов не маніпулює, що не плете інтриг і не винаходить хитрі способи уявити становище в вигідному для себе світлі;
Любов не починає конфлікт і не говорить слова, такі гострі і колючі, що вони викликають агресивну реакцію;
Любов не веде обліковий запис усіх помилок і несправедливих вчинків;
Любов не радіє, коли бачить, що з ким / то вчинили несправедливо, вона радіє, тріумфує і радіє правдою;
Любов захищає, оберігає, покриває і зберігає людей від викриття;
Любов усіма силами вірить в найкраще в кожній ситуації;
Любов завжди сподівається на краще в інших і на краще для інших і смакує здійснення цього;
Любов ніколи не залишає, ніколи не опускає руки і ніколи не здається;
Любов ніколи не розчаровує і не підводить ».

Так яким буде ваш відповідь на мої запитання? Чи ставитеся ви до людей з любовью- agape. Ви прагнете досягти найвищого рівня любові, якого Бог очікує від вас? Чи ставитеся ви до оточуючих з Божою любов'ю? Або для цього вам ще потрібно рости і змінюватися?

Я прошу вас: помоліться, поговоріть з Богом на цю тему. Те, як ви ставитеся до людей, наскільки любите їх і наскільки чуйні до них, дуже і дуже важливо. Тому варто прийти в Божу присутність і попросити Його показати вам, до кого і де вам бракує любові-agape.

Моя молитва на сьогодні.

Господь, я хочу бути втіленням Твоєї любові. Я знаю, що мені дуже не вистачає любові-agape, прояв якої Ти хотів би бачити в мені. Тому я прошу Тебе: допоможи мені навчитися такої любові. Я хочу, щоб Твоя любов текла через мене до оточуючих людей. Ти полюбив мене, і я хочу проявляти до людей любов, яка б змінила їхнє життя.

В ім'я Ісуса. Амінь.

Моє сповідання на цей день.

Моє серце наповнюється Божою любов'ю. Вона тече до оточуючих мене людей і змінює їх. Люди бачать в мені Божу любов, тому що я постійно проявляю її до них.

З вірою я сповідую це в ім'я Ісуса.

Поміркуйте над цими питаннями.

  1. Що ви дізналися про себе, вивчивши 1-е послання до Коринтян 13: 4-8? Це виявило, що якісь риси любові вам ще не властиві?
  2. А які риси любові-agape проявляються в вас все більше? Які докази цього?
  3. Якби Ісус постав перед вами зараз і досліджував ваше життя, як ви думаєте, що б Він сказав про вашу духовну любов до людей? Що б сказали близькі і знайомі вам люди про вашу духовну любов до них?