Ендрю а

Прагніть до серйозного богословської освіти?
Вступайте до Євангельську реформатської семінарії України!
Високий академічний рівень.
Безкоштовно. Зручно. Корисно. Цікаво.

Ендрю А. Камменга. "Відповідаючи на виклики нашій вірі: Захист віри і відповіді на життєво важливі питання"

Завантажити в інших форматах: DOC

УРОК 5. Чому нещастя трапляються з хорошими людьми?

Якщо ви не стикалися ще з таким питанням, я можу вам пообіцяти, що одного разу ви з ним зустрінетесь. Це станеться тоді, коли того, кого ви любите, поставлять діагноз лейкемія або хтось із ваших друзів загине в результаті нещасного випадку, або у вас народиться дитина з важкими вродженими вадами, або коли ви втратите роботу. Моя віра нерідко піддавалася випробуванням, коли я виконував свої пасторские обов'язки в педіатричному відділенні лікарні. Крім того, я довго і важко переживав, коли п'яний водій на смерть збив мого шістнадцятирічного брата. Отже, п ому нещастя трапляються з хорошими людьми?

Не секрет, що невіруючі люди не відчувають труднощів з поясненням того, «п ому з хорошими людьми трапляються нещастя». Для них все те, що відбувається, - це часто лише питання невезіння або нещасливою «карми», тому слід «терпіти і стійко переносити позбавлення». Однак християнин також часто стикається з таким питанням. Він не просто вірить в Бога, але також і в те, що Бог - праведний, всемогутній і люблячий! Один з противників християнської віри, Джон Стюарт Мілль, кинув такий виклик: «Якщо зло існує, то Бог не є люблячим і всемогутнім». Як нам відповідати на такий виклик?

НА ШЛЯХУ ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ

1. Можливо, ви знаєте, як відповісти на питання даного уроку. Тому, не заглядаючи в решту уроку, витратьте близько п'яти хвилин, і запишіть деякі з ваших відповідей. (Ви можете здивуватися!)

2. Прочитайте Суддів 6: 1-13.

а. яке питання, що відноситься до даного уроку, поставив Гедеон?

б. до кого звертався Гедеон?

в. чому Гедеону не було чому дивуватися?

м як виглядає початок відповіді на наше запитання?

3. У чому полягає фундаментальна помилка тих, хто запитує: «П ому з хорошими людьми трапляються нещастя»?

Наведіть два або три біблійні вірші на підтвердження вашої відповіді.

4. Прочитайте Псалом 2: 1-3. Псалмоспівець описує ставлення людини до Бога як різновид бунту. Наведіть деякі приклади сучасних бунтів. Ви можете звернутися до Десяти Заповідей для стимулювання вашого процесу мислення.

Люди, як правило, ігнорують факт наявності гріха і бунту, коли вони задають питання: «П ому з хорошими людьми трапляються нещастя? »Людина несе відповідальність за свої проблеми; Адам був тим, хто, перебуваючи в раю, вступив в спілкування з дияволом; він був тим, хто віддав перевагу гріх святості. І до нинішнього дня ми продовжуємо надавати перевагу слухняності гріх і бунт. Тому, коли ми стаємо свідками смерті і хвороб або коли приходить біда, ми повинні вигукнути: «Що ж ми натворили !?»

Людина несе відповідальність за свої проблеми. Чи означає це, що я в деякому роді несу особисту відповідальність за свою конкретну хворобу і переживання? Чи присутній в моєму житті будь-якої таємний гріх, за який я терплю покарання? Деякі люди вважають, що для того, щоб догодити Богові, потрібно платити. Вони стверджують, що тільки якщо ви віддаєте десятину, регулярно відвідуєте церкву, ведете постійну молитовне життя, маєте сильну віру, Бог винагородить вас довгими роками життя, здоров'ям і благополуччям.

ПИТАННЯ ДЛЯ РОЗДУМИ

5. Чи відомі вам вірні християни, чиї труднощі і випробування ставлять під сумнів думку, наведену в попередньому абзаці?

Приготуйтеся до того, щоб поділитися цим в класі.

6. Назвіть хоча б двох виключно благочестивих біблійних персонажів, чиї труднощі ставлять під сумнів цю ідею.

7. Не секрет, що є випадки, коли труднощі є результатом особистого гріха.

Наведіть кілька прикладів з Біблії, або ж з особистого досвіду. Як власний гріх призводить до труднощів у вашому житті?

Незважаючи на те, що ряд труднощів є результатом власного гріха, нам необхідно пам'ятати, що це виняток, а не правило. Нам не слід вважати, що наші хвороби, фізичні вади, вроджені вади або інші проблеми є Божим способом покарання нас за особливі особисті гріхи. Подібний погляд лише посилить нашу ношу. Так звані «друзі» Іова допустили саме цю помилку. Іов страждав не через того, що був грішником, а через те, що був праведним (Іов.1: 8)! Якщо ти - християнин, то пам'ятай про те, що Ісус був покараний за твій гріх.

Гріховність людини - головна складова відповіді на питання нашого уроку. Однак слід бути обережними, щоб не відносити її на чийсь рахунок - тобто думати, що той, хто страждає від хвороби, винен (або винна) в якомусь таємному гріху або нестачі віри.

  • Хіба Бог не несе відповідальності?

Корисно буде знати про те, що гріх людини призводить до всіх проблем, які ми бачимо в світі; і що проблеми, які ми відчуваємо, не є результатом окремих гріхів. Однак це не завжди приносить належного розради в тих випадках, коли трагедія осягає нас, наших друзів або нашу сім'ю. Ми часто запитуємо: «Але де ж Бог у всьому цьому?»

В.26Во ​​що ви вірите, коли говорите:

Вірую в Бога Отця, Вседержителя,

Творця неба і землі?

О.В то, що вічний Отець Господа нашого Ісуса Христа.

є також заради Христа, Сина Свого, мій Бог і мій Батько.

На Нього вдаюся я так, що не маю сумніву.

Він все зверне до блага моєму,

яке випробування Він ніпошлет мені (особливу увагу на «мені»)

Бельгійське сповідання, Артикул 13

Вестмінстерське Визнання віри (одна тисяча шістсот сорок-сім), V. Про провидіння

1.Бог, великий Творець всього сущого, поддержіваеться направляє будь-яку тварину, будь-яка дія і будь-яке явище.

Наведені віросповідні затвердження важливі, оскільки Біблія ясно говорить про жорстокість сердець і про Бога, посилає зло.

НА ШЛЯХУ ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ

9. Знову прочитайте процитовані вище сповідання віри. Що ви знаходите в них корисного для розуміння проблеми зла і страждань?

ВІДПОВІДЬ НАРОДУ БОЖОМУ

Даний урок починався з питання Гедеона про те, чому народ Ізраїлю спіткало зло. Ми зуміли відповісти на це питання, показавши, що їх спіткало зло, тому що Бог любить Ізраїль, і що Він не дозволить Своєму народу заподіяти собі шкоду. Іншими словами, труднощі, з якими вони зустрілися, послужили для їхнього ж власного блага. Про це ж в книзі Буття 50:20 говорив своїм братам Йосип. Звичайно, Йосип не розумів усього цього, коли його продавали в рабство або коли був кинутий до в'язниці, проте згодом це стало ясним. Подібним же чином і наші труднощі, і випробування служать для нашого кінцевого блага (Римлян 8:28).

Філософи і богослови довго і наполегливо шукають відповідь на глобальне питання існування зла, але Бог пропонує нам Свою відповідь: все це відбувається заради блага народу Божого і для Його найвищої слави.

Звичайно, ми можемо просити Бога, щоб Він полегшив наше тяжкий тягар, як це робив Павло, який просив Бога видалити жало з його плоті. Однак якщо Бог не видаляє труднощі, ми вправі очікувати благословень, що приходять через труднощі. Іноді, як Ізраїль нас потрібно повернути в належне духовний стан, іноді нас потрібно присоромити за нашу гордість або непослух, іноді ми повинні навчитися правильно розставляти пріоритети; часом інші люди будуть мати благословення завдяки нашому свідченню про свої страждання. У Псалмі 118: 71 псалмопевец каже, що його страждання для нього були благом! Це актуально і сьогодні. Бог і сьогодні посилає благо за допомогою труднощів.

Я повинен вам зізнатися, що про подібні речі набагато легше писати, ніж їх переживати. Вся правда в тому, що ми часто не в змозі побачити добру або пояснити причини зла. Ми не знаємо, яким чином наші труднощі могли б взагалі послужити на благо. Іноді ми молимося до тих пір, поки коліна не опухнуть і поки голоси не охріпнуть, але відповідь так і не приходить. І тоді нам доводиться вступити подібно Авакум: жити вірою (Авакум 2: 4), пам'ятаючи про те, що якщо Бог послав у світ Свого Сина, то немає такого блага, яке Він міг би утримати від нас (Римлян 8:32).

НА ШЛЯХУ ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ

10. Прочитайте чудову історію з Євангелія від Іоанна 9. Які істини даного уроку вона підтверджує?

«І знаємо, що тим, хто любить Бога, хто покликаний [Його] постановою, усе допомагає на добре».

В.26Во ​​що ви вірите, коли говорите:

Вірую в Бога Отця, Вседержителя,

Творця неба і землі?

О.В то, що вічний Отець Господа нашого Ісуса Христа.

є також заради Христа, Сина Свого, мій Бог і мій Батько.

На Нього вдаюся я так, що не маю сумніву.

Він все зверне до блага моєму,

яке випробування Він ні пошле мені


Цей матеріал ще не обговорювався.

Схожі статті