Харе Крішна

Сьогодні ми обговорювали з розповсюджувачами книг, яким має бути правильне настрій при зверненні до Крішни, як правильно молитися Йому і про що. Часто наші молитви пов'язані з матеріальними речами, але кінцева їх мета - духовна.Ето мається на увазі суфіксом "іта" в слові "аньябхілашіта" у визначенні чистого відданого служіння. Віддані часто запитують мене, як і про що можна молитися, коли опиняєшся у важкій ситуації - наприклад, коли захворюєш. Є два варіанти: один - це благати про духовне, пов'язаному зі свідомістю Крішни, а інший - молитися про те, щоб уникнути карми. Приклад другого варіанту: "Крішна! Я перебуваю в скрутному становищі і дуже страдаю.Пожалуйста, визволи мене від цих страждань!"

Але віддані не стараються уникнути страждань. Вони приймають все, що Крішна посилає їм. Все, що кнам приходить - це воля Крішни. Ми можемо вважати, що це - страждання, але у Крішни інший погляд на це. Коли Шріла Прабхупада залишав планету, онразрешіл нам молитися про те, щоб він залишився, якщо Крішни буде завгодно, Тобто, ми можемо вважати щось дуже важливим і потрібним нам, але у Крішни може бути інший погляд на це. Звичайно, чудово було б, якщо б Шріла Прабхупада залишився з нами. Він пішов, коли йому був лише 81 рік. Багато людей живуть набагато довше. В Японії, наприклад, багато людей, яким близько 100років. Але у Крішни і Прабхупади був інший план і інше бачення того, що краще для нас. Ми завжди повинні пам'ятати, що чисте віддане служіння - це думати не про себе, а про те, що буде сприятливо для Крішни і служіння Ему.І ми робимо те, що потрібно Йому, а не нам. Так ми долаємо свою карму. Це духовний шлях подолання карми.

Взяти до прикладу майбутній марафон.Многіе віддані можуть думати, що вони не здатні продавати що або, що у них немає здібностей продавців. Вони можуть думати, що це - діяльність вайшьев, для якої у них немає здібностей. Але вони можуть молитися: "Крішна, у мене немає здібностей вайшьев, це - не моя природа і не моя карма, але для служіння Тобі допоможи мені подолати мою природу і карму!". Це - духовне рішення проблеми. І це - приклад того, як відданий долає свою карму, щоб служити Крішни. У цьому випадку не варто бентежитися тим, що ми просимо про те, пов'язаному з матерією - про подолання карми (аньябхілашіта) .Це необхідно для нашого служіння.

Тут треба бути дуже внімательним.Судама випр був дуже бідним, але він не молився Крішни про позбавлення від бідності. Він розумів, що це - його карма. Коли він прийшов в гості до Крішни, він не просив Його про позбавлення від бідності. Крішна не дає таких благословень, які могли б перешкодити відданим в їх духовному житті. У цьому різниця між Крішною і напівбогами. Ті можуть дати матеріальні благословення, які завадять духовного життя людини.

Так що ми не молимося Крішни про позбавлення від того становища, в якому перебуваємо. Це брахманіческій стиль: залишатися в тому положенні, в якому зараз знаходишся. Необов'язково жити комфортно. Приклад - Дроначарьі. Він жив в лісі дуже бідно. Коли Ашваттхама пішов в гурукулу, то у них не було коштів навіть на те, щоб хлопчик пив молоко. Так що, як судам випр, нам треба залишатися в тому стані, в якому ми знаходимося, і довіритися Крішни, мати в Нього повну віру. Коли Крішна побачить, що людина подолала вплив гун матеріальної природи і досяг звільнення, Він може дати йому набагато більше того, у чому людина потребувала.

Але повернемося до марафону.Преданние можуть молитися Крішни про те, щоб досягти найкращих результатів в відданого служіння. Це не повинна бути молитва про визнання, отриманні якихось заслуг або про якісь інших матеріальних речах. Ні, ми должнимоліться про те, щоб зробити щось хороше для Крішни. В одній з "сандарбха" Джива Госвамі описує, як Юдхиштхира Махараджа молився про те, щоб стати багатим, знаменитим і т.п. - але не для себе, а для того, щоб малоразумние люди бачили, що Крішна нагороджує Свого відданого усіма цими надбаннями. Однак, то був Юдхиштхира Махараджа. Ми ж так поступатьне повинні. Ми повинні приймати те, що приходить до нас по кармі, і не докладати занадто великих зусиль, щоб подолати її. Але для служіння нам потрібно багато чого, і тоді ми звертаємося до Крішни, щоб Він, якщо хоче, дав нам це.

Схожі статті