Храм в ім'я казанської ікони Божої Матері г

Храм в ім'я казанської ікони Божої Матері г

Відвідування церкви є необхідністю для будь-якого віруючого християнина. Адже Христос заснував церкву не просто так. У житті християнина спілкування з іншими віруючими і спільне з ними поклоніння Богові значать дуже багато. Через це зміцнюється віра людини.

У церкві людина, навіть ще не віруючий, концентрує свою увагу на всьому, що пов'язано з Богом, тобто на духовні речі. Перенесення своїх думок з власних турбот і проблем на славу Божу допомагає людині впоратися з душевним неспокоєм, страхом, образою, ненавистю і т. Д. У цьому допомагає особливе присутність Бога в зборах віруючих людей.

Слова Ісуса: «Я говорю тобі: ти - Петро, ​​і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її і дам тобі ключі Царства Небесного: і що зв'яжеш на землі, те буде зв'язане на небесах »(Матв. 16:18).

Християнська надія ґрунтується на вірі в живого, воскреслого Бога, який реально існує і реально діє в житті людини. Приходячи до Нього з молитвою, людина розраховує на відповідь, тобто якась агресивна дія з боку Бога.

Приходячи до церкви, туди, де присутній Бог, віруючі більш явно відчувають свою гріховність, що призводить їх до думок про покаяння і виправлення свого життя. У церкві вони також чують про Бога, його справах, любові і милосердя. Завдяки цьому їхня віра в Бога зміцнюється.

У церкві люди отримують повчання, наставляє їх жити благочестивим життям в миру. З Слова Божого, що читається тут, і з проповідей люди дізнаються, як треба чинити в тих чи інших обставинах і ситуаціях, щоб не ганьбити ім'я християнина. Церква вчить людей бути більш стриманими і м'якими в спілкуванні з іншими, прощати, а не мстити.

Християнам потрібне постійне духовне оновлення, щоб не заснути духовно, а не спати, як до того закликає Євангеліє: «Пильнуйте й моліться, щоб не ввійти в спокусу: дух бадьорий, плоть же немічна» (Мф. 26: 41). І ще: «Отож, не будемо спати, як і інші, а пильнуймо та будьмо тверезі!. Бо, що сплять сплять уночі, а ті напиваються вночі. Ми ж, будучи синами дня, та тверезі, надягнувши броню віри та любові і в шолом надії спасіння »(1 Сол. 5: 6-8).

Відвідуючи церкву, християни отримують розраду і душевне полегшення, заступництво, захист і допомогу. Хворі або їх родичі часто приходять до церкви, щоб молитися про зцілення.

У церкві віруючі знаходять силу, що дозволяє витримувати всі життєві бурі, не зробиш запеклим при цьому. Відвідування церкви допомагає людині не впасти у відчай, не впасти у відчай або депресію. Людина менше турбується, сподіваючись на захист Божу у своєму житті. Він вірить, що Бог буде зберігати його на всіх шляхах від бід і напастей. Він довіряє своє життя Богу і знаходить спокій. Крім душевного спокою, відвідування церкви, зіткнення з божественним дає віруючим почуття радості, душевного підйому. Спілкування з Богом в церкві відбувається не тільки через молитву, але також через проповідь, прославляння Бога в співі і участь в таїнствах.

У православному храмі кожна річ і кожна дія є обов'язково символами, що мають глибоке духовне значення. Все в церкви, починаючи від простих свічок і закінчуючи церковними банями, допомагає налаштуватися на масли про духовне.

Людина, яка не підкоряється існуючим правилам поведінки в церкві, може стати каменем спотикання для інших, ще тільки наближаються до Бога.

Людина, вихована в церкві, не стане грубо вказувати людям на їх помилки, тим більше засуджувати їх, але ввічливо постарається поправити їх.

Ввічливість є не тільки зовнішнім проявом випробовується внутрішньо поваги до якого-небудь людині. Дуже часто ввічливість доводиться проявляти і до людей, які неприємні або не подобаються. У цьому випадку, на відміну від мирської ввічливості, віруюча людина вчиться не лицемірства по відношенню до інших, але смирення і прийняттю будь-якої людини таким, яким він є, як і Христос робив, торкаючись, наприклад, до прокажених або мертвим своєї життєдайної і зцілює рукою .

Таким чином зусилля, які докладає кожен відвідує церкву, для відповідного християнського вчення поведінки є засобом, що призводить до зростання в Божій благодаті і духовному розвитку.

Працюючи над зовнішнім проявом чесноти, віруюча людина може домогтися зростання справжньою чесноти в своєму серці.

Слово «церква» по-грецьки звучить як «екклесія», що в перекладі означає «зібрання». Спочатку під церквою малося на увазі збори або спільнота людей-християн, тобто церквою, по суті, були самі християни.

У Новому Завіті церква також називається храмом Духа Святого, так як, згідно з християнським вченням, всі віруючі в Христа, в Його спокутну Жертву на хресті за гріхи світу мають в своєму серці Духа Святого, чия присутність допомагає людині жити відповідно до Божій Волі, тобто виконувати заповіді Ісуса Христа. Апостоли в своїх навчаннях називають всіх людей, що належать до церкви, тобто віруючих у Христа і мають в серці Духа Святого, обраними, святими, братами.

Таким чином церква являє собою громаду людей, яких об'єднує єдина віра. Сутність цієї віри викладена в молитві «Символ віри».

Схожі статті