Ікона Іоанни мироносиці

Ікона Іоанни мироносиці

Маловідома ікона Мироносиці згадується досить рідко. Про зображеної на ній жінці, Івана, чиє ім'я перекладається як «Божа благодать», сказано в Євангелії від Луки.

Іоанна була однією з жінок, які першими дізналися про Вознесіння Господа. У числі інших дружин вона підійшла до Гроба Господнього, щоб змастити маслом його тіло, але голос ангела повідомив їм радісну звістку про те, що він воскрес.

Іоанна була респектабельною жінкою, відданої заміж за Хузу, придворного царя Ірода. Однак її життя докорінно змінилася, коли єдиний син зліг з частою в ті часи смертельної лихоманкою. Чудове його зцілення Ісусом було невипадковим, адже саме Іоанна потайки поховала голову страченого Хрестителя, порушивши заборону.

Іоанна прозріла і побачила, що всі багатства, якими вона володіла, не зрівняються з справжніми цінностями, і головною благодаттю є Слово Боже, що зцілює і наставляє на шлях істинний.

Ікона Іоанни мироносиці

опис ікони

Іоанна Мироносиця зображується зверненої лицем до праведників, одягненої в яскраві червоні одягу. У лівій руці вона тримає посудину зі святим миром, а правою вказує на нього, немов закликаючи до кінця вірити в силу Господа. Її лик м'який і щирий, святая немов відчуває всі таємниці кожної бентежною душі і закликає кожного православного до сповіді перед самим собою і Господом, всепрощаючим і милостивим.

У чому допомагає чудотворний образ

Ікона Іоанни Мироносиці володіє силою зцілення. Відомо безліч випадків, коли вона зцілювала людей від смертельних недуг і ставила на ноги калік. Допомоги у образу Іоанни просять від позбавлення від зла і нечистої сили, негативного впливу ззовні, привороту і чорної магії. Просять у Мироносиці відпущення всіх гріхів, заступництва і покровительства, настанови на праведний шлях, осягнення істинної віри і опору демонам, спокушають плоть і дух.

Молитва перед іконою

«Свята угодниця Божа, Іоанна Мироносиця! Моли Господа Бога про мене, рабі грішній (ім'я). Помічниця, зціли душу мою грішну, направ помисли мої на путь вірний і правдивий, та отруєнь від мене помисли нечисті та демонів спокушають. Не покинь мене в гріху і не дозволь злочестівцам творити своє зло, на мене і моїх рідних спрямоване. Амінь ».

Дата вшанування ікони

Кожен православний може попросити допомоги у Святій Іоанни. Вона також є покровителькою тих, хто приймає таїнство хрещення під іменами Жанни і Яни. Перед святим образом відкриваються найпотаємніші куточки душі, і навіть в самі черстві серця входить Божа благодать. Живіть з миром і не забувайте натискати на кнопки і

Схожі статті