Ікона Казанської Божої Матері

Ікона Казанської Божої Матері

Ікона Казанської Божої матері - одна з найдавніших українських святинь. Вона допомагає вилікуватися від хвороб і вирішити сімейні проблеми. Дізнайтеся, чому цим образом прийнято благословляти молодят і як правильно просити Божу Матір про заступництво. Не забувайте натискати на кнопки

Історія Ікони Казанської Божої матері

Святий образ чудесним чином з'явився в Казані після пожежі 1579 року. Його знайшла маленька дочка купця Матрона, що побачила уві сні Богоматір, яка повеліла їй йти разом з мамою на згарище і відкопати з-під завалів ікону. Знайдений ікону Божої Матері мав зовсім свіжі фарби, а зображення вражало людей яскравістю і красою.

Ікона Казанської Божої Матері

Де зараз знаходиться ікона Казанської Божої матері

Найраніший список «Ікона Казанської Божої матері» датується 1 606 роком і розташований в Москві в Третьяковській галереї.

Інший шанований образ зберігається в столичному домовому храмі при резиденції Московського Патріарха. Він був переданий Римської Католицької церквою в дар української Православної Церкви в знак припинення суперництва.

У Харкові список з ікони зберігається в Князь-Володимирському соборі та вважається дуже близькою до стародавнього прообразу.

У чому допомагає Казанська ікона

З моменту своєї появи образ почав творити чудеса, одним з яких стало прозріння двох сліпців під час хресного ходу, коли ікону переносили від місця знахідки в Успенський собор. З тих пір у неї просять заступництва у лікуванні від сліпоти і від тілесних недуг в цілому.

Ікона допомагає тим, хто переживає важкі часи і знаходиться в складній життєвій ситуації. Якщо людина відчуває, що його моральні сили закінчуються і він не може протистояти силі обставин, варто звернутися за допомогою до Бога.

Традиційно Казанська ікона допомагає зберегти в родині мир і злагода. З давніх часів батьки їй благословляють перед весіллям молодят. Обряд благословення - запорукою щасливого і безбідного життя. Молодята не будуть часто сваритися через дрібниці і тринькати гроші.

За повір'ями Матір Божа особливо прихильно ставиться до дітей і якщо батьки хочуть, щоб їх дитина перебувала під небесним заступництвом, не хворів і був щасливий в житті, вони моляться перед цим образом.

Ікона Казанської Божої Матері

Як молитися перед іконою Казанської Божої Матері

Щоб Богоматір почула ваше прохання, потрібно правильно помолитися. Зробити це можна в храмі або будинку. Якщо ви вирішили вдатися до допомоги ікони в домашніх умовах, краще молитися вранці.

Після пробудження вмивайтеся водою, попередньо перехрестивши її, і налаштуйтеся на позитив. Викиньте з голови дратівливі думки і заспокойтеся. Запаліть свічки, встаньте на коліна і починайте обряд.

Кількість - не головне. Потрібно вимовляти слова молитви від чистого серця. Помолившись, починайте викладати своє прохання. Пам'ятайте, що в ній не повинно бути ніяких злих побажань. Шлях служіння Богу зажадає від вас духовної витримки, не забувайте натискати на кнопки і

Схожі статті