Як дивно положення віруючого

Як дивно положення віруючого

Як дивно положення віруючого

Терпіння приходить з труднощами і перешкодами

Солодкість терпіння допомагає пережити горе. Терпіння - це чаша, з якої повинен випити кожна людина. Трапляються біди, які лягають на серце тяжким вантажем, що якби вони були горою, то зруйнували землю.

Коли посланник Аллаха (мир йому) втратив свого сина Ібрахіма, він, тримаючи його маленьке тіло в руках, сказав: «Очі проливають сльози, серце відчуває скорботу, але ми ніколи не робимо того, на що гнівається Всевишній Аллах. Нас дуже сильно засмутила наша з тобою розлука ». Потім він повернувся в бік гір і сказав: «Про гора! Якби в тебе була укладена та печаль, що є в мені, ти, безсумнівно, розкололася б. Але ми говоримо те, що Аллах повелів нам: Інна іляhі ва інна іляйhі ражі'ун ( «Ми належимо Аллаху і до Нього наше повернення»).

Серце людини всього лише маленький і слабкий шматочок плоті, але серце, яке володіє Сабра (терпінням), здатне винести таке горе, яке знищило б гори, якби вони випали на їх долю. Аллах Всевишній сказав:

Про ті, які увірували! Будьте терплячі, запасайтесь терпінням, несіть службу на заставах і бійтеся Аллаха, - можливо, ви досягнете успіху (3: 200).

Терпіння приходить з труднощами і перешкодами. Воно подібно намагатися схопити сильну і швидко плаваючу рибу голими руками. Ви можете досягти успіху в цьому в якийсь момент, але не прояви пильність, воно втече з ваших рук, також швидко як і прийшло.

Терпіння не означає «переживання», «вичікування» болю і труднощі. Це не означає заховати голову в пісок, поки буря не вщухне і ви зможете безпечно з'явитися в життя заново. Терпіння не безтурботно, по крайней мере, на початку.

Істинне терпіння подібно ходіння по осколках скла і стримування своїх криків. Ви, відчуваючи біль, стягаєте з себе шматочки скла, при цьому не кажучи ні слова.

Терпіння подібно бути підпаленим зсередини, вогонь якого здається знищить тебе. Але ти продовжуєш жити і йти вперед, простягаю руки в надії до холодної води.

Терпіння - це основа чесноти. Аллах Всевишній сказав: «Але не буде це даровано нікому, крім тих, хто проявляє терпіння, і не буде це даровано нікому, крім тих, хто має велику часткою» (41:35).

«Воістину, кожна людина в збитку, крім тих, які увірували, здійснювали праведні діяння, заповідали один одному істину і заповідали один одному терпіння!» (103: 2-3)

Терпіння і успіх подібні двом братам, які ходять рука об руку. Справжня перемога приходить з терпінням, а полегшення приходить з труднощами.

У Священному Корані Аллах Тааля обіцяв тим, хто проявляє терпіння, безмірну нагороду. Він обіцяє бути поруч з тими, хто проявляє терпіння, направляючи їх і підтримуючи і дарує їм успіх. Аллах сказав:

Будьте терплячі, бо Аллах - з терплячими (8:46).

У моменти випробувань, відчаю і смутку, терпіння є фортецею і спокоєм. Полегшення і світ можна знайди тільки в дотриманні вірі. Ми будемо піддаватися випробуванням, які можна перенести тільки за допомогою терпіння, витривалості та намазу.

Воістину, за кожною тягарем настає полегшення (94: 5).

Коли ми перестаємо концентруватися лише на самих себе, нашої гордості і его, то тоді більше проявляється наше терпіння. І в незалежності від того, які обставини спіткали людину, той, хто проявить терпіння, не буде в збитку. Посланник Аллаха (мир йому) сказав:

«Наскільки дивно положення віруючого! Воістину, все в його становищі є благом для нього, і нікому (не дано) цього, крім віруючого: якщо що-небудь радує його, він дякує Аллаха, і це стає для нього благом, якщо ж його осягає горе, він проявляє терпіння, і це теж стає для нього благом ».

Аллах милостивий і милосердний, Аллах не забуває свої творіння, Аллах знає, кожну біль яку ми відчуваємо, кожну печаль, яку змушує нас страждати. Аллах знає про що плаче наші серця. Милостивий і милосердний, бачачи через що пройшло Його створення, яке він терпіння проявив, стиснувши всі свої почуття в кулак, благословляє Його Своєю любов'ю, що є найбільшою нагородою за терпіння.

Дивіться також:

Схожі статті