Як отримати відповіді на молитви, блог Леонід Падун

ЯК ОТРИМАТИ ВІДПОВІДІ НА МОЛИТВИ

«Сказав також (Ісус) до запрошених притчу про те, що треба молитися завжди і не занепадати духом» - написано в Євангелії від Луки 18: 1. Про це ми і поговоримо сьогодні.

Ісус Христос прийшов для того, щоб ми мали життя, і подостатком, тоді як злодій приходить тільки для того, щоб красти й убивати та нищити (Іоан.10: 10). Божі наміри про нас не змінилися, як не змінилися і наміри диявола. Коли ми живемо вірою - це не означає, що все завжди буде легко. Час від часу ми проходимо життєві випробування і труднощі, приходять знайомі всім нам думки: подивися, як все погано, нічого доброго не станеться! І навіть якщо ми віримо Богу і продовжуємо молитися, іноді все виглядає так, ніби Він мовчить і не відповідає на наші молитви. Чому так відбувається?

Одного разу Ісус розповів притчу, яка починається так: «В одному місті був суддя, який Бога не боявся і людей не соромився. У тому ж місті вдова перебувала, і вона, приходячи до нього, говорила: Оборони мене від мого. Але він довгий час не хотів »(Луки 18: 2-4).

Іноді все виглядає і в нашому житті так, що ми приходячи до Бога, стукаємо в двері, але у відповідь тиша. Ми молимося, але відповіді немає. І найсумніше, що чимало людей на цьому зупиняються і перестають молитися. Вони трохи постукали, розвернулися і пішли, розчарувавшись: «Бог не відповідає». Але це не так! Ісус знаючи все наперед, сказав: «Повинно завжди молитися і не занепадати духом».

Царство Боже - не швидкісний траса

Зневіра приходить тоді, коли відповідь не приходить швидко, моментально. Ми завжди хочемо швидких результатів, особливо в нинішній час, в століття високих швидкостей і сучасних технологій. Так влаштований цей світ: швидко заробити, швидко розбагатіти, швидко влаштувати своє життя. Але поспіх - це не Божий шлях. Царство Боже - не швидкісний траса. Іноді Бог творить миттєві чудеса, коли це насправді необхідно. У нашому житті бувають випадки, коли Боже втручання потрібно терміново, наприклад, в екстремальних ситуаціях, коли наше життя в небезпеці.

Але в основному, для отримання відповіді потрібен час і терпіння. Нам потрібно навчитися молитися і не занепадати духом, не розчаровуватися. У нас можуть бути тисячі питань: «Господи, ну коли станеться це, коли прийде відповідь на молитву?» Але, як одного разу сказав Ісус: «Не ваша справа знати час і терміни». Іншими словами, ви робіть свою частину, а Бог зробить Свою.

Вдова, про яку йдеться в притчі, стукала все голосніше і голосніше до тих пір, поки не отримала просимо від судді. Написано: «А згодом сказав сам до себе: Хоч і Бога я не боюся і людей не соромлюся, але, як ця вдова не дає мені спокою, захищу її, щоб вона не приходила більше докучати мені. І сказав Господь: Чи чуєте, що говорить суддя цей неправедний? Бог чи не візьме обраних Своїх, що голосять до Нього день і ніч, хоч і бариться Він щодо них? Кажу вам, що Він їм незабаром подасть »(Луки 18: 4-8). В інших перекладах написано: «Хіба стане Він зволікати?», «Невже Він буде зволікати з допомогою?», «Хіба змусить Він чекати?» Бог не планує зволікати, Він любить нас і не зацікавлений в затримці відповідей на наші молитви.

Іноді люди плутають невідступність віри в молитві з криками відчаю, але Бог не реагує на відчай. В Євангелії від Матвія написано: «І, вийшовши звідти, Ісус відійшов у землі тирські й сидонські. І ото одна жінка хананеянки, вийшовши з тих місць, кричала Йому: помилуй мене, Господи, Сину Давидів, дочка моя жорстоко біснується. Але Він не відповідав їй ні слова »(Матв. 15: 21-23). Жінка йшла за Ісусом і кричала, але Він не відповідав. В іншому місці написано: «Коли ж Ісус звідти вертався, ішли за Ним два сліпці й кричали: помилуй нас, Сину Давидів! Коли ж Він прийшов в будинок, приступили до Нього сліпці »(Матв. 9: 27-28). Ці сліпі всю дорогу йшли за Христом, кричачи і благаючи Його допомогти їм, але Він не відповідав і продовжував йти до самого будинку.

Іноді нам, як і учням Христа, важко Його зрозуміти - Його благають про допомогу, а Він не реагує! Ми самі іноді опиняємося в подібній ситуації, думаючи: «Господи, чому не відповідаєш. Чому все не відбувається так швидко, як нам хотілося б? »Деякі Божі люди в Біблії так і молилися:« Доки, Господи, будеш спати? »В їхньому уявленні Бог просто заснув і забув про них, і вони намагаються Його розбудити. Але написано, що Бог не спить і не дрімає, Він добрий і люблячий, готовий рятувати і благословляти. Тоді чому іноді все виглядає так, ніби Він мовчить і не відповідає на наші молитви?

Голос потреби, або голос віри?

Написано, що «коли Він додому прийшов до хати, приступили до Нього сліпці. Промовляє тоді їм Ісус: Чи ж вірите ви, що Я можу це зробити? «(Матф.9: 28). Бог встановив правила, згідно яких Він діє, відповідає. Він реагує не на потребу, що не на біль, що не на крики розпачу. Він любить і співчуває, але це не підстава для Його дій. Бог реагує і відповідає на віру. Це те, про що говорив Ісус у притчі про невідступної вдові: «Та Син Людський, як прийде, чи знайде віру на землі?» (Луки 18: 8).

Якби Бог реагував на потреби, не було б жодного нужденного. Якби Він реагував на біль і страждання, не було б хворих і стражденних на землі. Але ми бачимо іншу картину, тому що Бог реагує не на потреби людей, але на їх віру. Там, де Він бачить віру людини, це є підставою для того, щоб прийшла Його сила і зробила неможливе.

Що звучить перед Богом, коли ми молимося? Голос потреби або голос віри? Пророк Ісая запитує: «Хто повірив тому, що почув від нас, і над ким відкривалось рамено Господнє?» (Іс.53: 1). Тільки уявіть, скільки людей сьогодні волає до Бога - з потреби, з відчаю, зі сльозами і навіть з докорами. Але серед усіх цих мільйонів голосів Бог шукає голос віри!

Як отримати відповіді на молитви, блог Леонід Падун

Чому Ісус проходив повз і не відповідав багатьом людям? Він не чув голосу віри. Віра не просто плаче і благає про щось. Віра не ображається, не опускає руки, не отримавши миттєвої відповіді. Віра знає, що отримає відповідь, як була впевнена в цьому невідступна вдова. Стукаючи в двері все наполегливіше і наполегливіше, вона не залишала неправедному судді жодних шансів відмовити їй, і отримала просимо. Коли Ісус запитав у сліпих, вірують вони, що Він може дарувати їм зір, вони відразу ж вигукнули: «Так, Господи!»

Сьогодні, як і в усі часи, є безліч сліпих, хворих, які потребують, але не всі з них зцілюються і отримують відповідь. Ісус сказав: «Воістину кажу вам: Багато вдовиць перебувало за днів Іллі серед Ізраїля, коли небо було три роки і шість місяців, так що голод великий настав був по всій землі, і ні до однієї з них не був посланий Ілля, а тільки до вдові до Сарепти сидонської; І багато було прокажених в Ізраїлі за пророка Єлисея, і жоден з них не очистився, крім Неємана сиріянина »(Луки 4: 25-27).

Складно знайти таку людину, яка не хотіла б, щоб його життя змінилося на краще. Кожна людина, багатий чи бідний, здоровий чи хворий, потребує добрі зміни в якихось сферах свого життя. Всі хочуть змін, але хто отримає цю милість від Бога? Той, хто вірить.

Є стільки людей, які називають себе християнами і ходять на збори за звичкою, але це не означає, що сила Божа рухається в їх житті і щось змінює. Тому, Ісус запитує у кожного: чи вірите ви, що Я можу це зробити? І я бачу в цьому питанні наступне: «Навіщо ви прийшли? Чого ви хочете, і хто Я для вас особисто? »

Дуже важливо мати правильне уявлення про Бога, і отримати його можна тільки з правильного джерела - із Слова Божого. Бог хоче, щоб у нас все було добре, щоб ми були благословенні в усьому, але якщо ми не віримо Йому, як ми можемо щось взяти від Нього?

Віра - це не душевні надмірних зусиль. Досить пити з правильного джерела, і віра прийде, як наслідок. У міру того, як ми будемо наповнюватися Словом Божим, що представляє великого, всемогутнього, люблячого Бога, у всій Його повноті, слухати свідчення інших людей про Божі справи в їх житті, наша віра буде зростати і приносити плоди - відповіді на наші молитви.

Бог бажає відповідати на наші молитви, і Він робить це! Він не змінився, він той же самий вчора, сьогодні і навіки. Написано: «Все можливо Богу», але також говориться і про те, що «все можливе віруючому». Віруючий - той, хто має віру, і ця віра є підставою для відповідей на молитви. Давайте піднімати до Бога не голос відчаю і потреби, але голос віри, і ми побачимо добрі зміни в своєму житті!

Схожі статті