Як проводити молитовні зібрання під час моїх подорожей мене часто запитували

Отже, коли ви встаєте на молитву, то виливайте ваше серце перед Богом; просите Його очистити ваше серце, розум і навіть думки. Коли Давид молився, то говорив: "досліди Ти мене, і пізнай мої" (Пс. 138: 23). Він просив Бога випробувати не тільки його серце, але також і думки. Пам'ятаючи це, я сказав студенту, що він повинен випробувати своє серце і розум, і молитися вголос.

- З тих пір, - говорив він мені після, - коли я йду молитися, то перемагаю себе і не засинаю, але, відкриваючи своє серце і рот, кажу з Богом, як з другом. Моє серце і розум тепер чисті і я щасливий і сповнений радості від Господа.

Якщо ми приймаємо Божі умови, коли йдемо молитися, то Він обіцяє виконати Його частина. Наша частина: приходити до Нього, шукати Його, просити з вірою і щирістю, з чистим серцем в ім'я Христа, - Він почує і відповість на наші молитви. Чи любите ви Господа? Якщо так, то приділяйте більше часу для бесід з Ним. Наша молитва віри зробить великі справи.

Глава 4. Як проводити молитовні зібрання
Під час моїх подорожей мене часто запитували: як влаштовувати молитовні зібрання? Особливо молоді люди ставили це питання, бажаючи сходитися з іншими молодими людьми для молитви. Є кілька видів молитовних зібрань, які звичайно влаштовуються.

Церковні молитовні зібрання
У Діяннях (3: 1) ми читаємо: "Петро та Іван йшли разом в храм на дев'яту годину молитви." Зауважте, що Петро та Іван йшли в храм, щоб молитися; у них були певне місце і час, коли вони збиралися на молитву. Церква, де ми збираємося, щоб слухати Слово Боже, є також місцем для молитви. Ісус сказав, що Його будинок назветься домом молитви. Тому воля Божа, щоб ми, як християни, зустрічалися з іншими християнами і церквами для молитви.

Якщо в церкві не проводяться молитовні зібрання, вона не може процвітати і рости духовно, бо молитва є силою, яка рухає програму церкви. Як машина не працює добре без масла, так і церковна діяльність не може йти вперед, як треба, без помазання Духа Святого і молитви. Віруючі, збираючись на спільну молитву, прославляють Бога, сповідують свої гріхи, відновлюють спілкування, клопочуть перед Ним, усвідомлюючи свою повну залежність від Нього.

Під час моїх подорожей я помітив, що молиться церква зростає. Ви завжди можете побачити, що це так. Молиться церква не тільки зростає; крім цього, вона працює для Бога. Така церква піклується про місіонерському справі, про своє пастора, про вчителів Недільної школи і про місіонерів. Найбільш духовні люди ті, які відвідують молитовні зібрання, тому що вони люблять Господа і бажають бачити Його благословення у своєму власному житті і в житті їх церкви.

Незабаром після мого звернення до церкви Муді я став відвідувати її молитовні зібрання. Спочатку дуже боявся молитися публічно, тому що був перетворений і, крім того, погано говорив по-англійськи. Але з плином часу, приходячи на молитовні зібрання і чуючи, як інші моляться, я був дуже натхнений і, прагнучи більш дізнатися про Бога, теж почав молитися публічно. Яким великим благословенням це було в моєму житті! З того часу і далі я намагався не пропускати молитовні зібрання і став спонукати до цього моїх друзів. Мені хотілося щоб вони, приходячи на молитовні зібрання, відчули те, що відчував я.

Часто я приходив на молитовні зібрання трохи розчарований через важких обставин мого життя, як нового емігранта в Америці. Але, чуючи спів, свідоцтва і молитви, теж починав молитися і відчував себе піднятим в дусі.

Є багато способів проведення молитовних зібрань. Зазвичай вони починаються з хорошого співу, що дає багато благословення. За співом часто слід час свідчень, коли віруючі можуть прославити Господа, дякуючи Йому за те, що Він зробив для них протягом тижня. Це також джерело підбадьорення і для інших віруючих. Після цього багато пасторів виголошують короткий повчання з Слова Божого. Слово проповідника не повинно бути тривалим, щоб дати час помолитися кожному, хто цього бажає. Так як це - молитовне зібрання, то ми повинні проводити по можливості більше часу в молитві. Прохання про молитву повинні заявлятися пастором, а також присутніми перед самою молитвою.

Домашні молитовні зібрання
В кн. Діяння Ап. (12: 11-12) ми читаємо: "Тоді Петро, ​​прийшовши в себе, сказав:" Тепер знаю правдиво, що Господь послав Свого Ангола, і видер мене із рук Ірода і від усього чекання народу юдейського. А зміркувавши, він прийшов до садиби Марії, матері Івана, званого Марком, де багато зібралося й молилося. "

Є багато випадків, коли віруючі бажають збиратися в будинках, щоб помолитися разом про спеціальні потреби. Іноді люди не можуть потрапити на молитовні зібрання або поблизу немає молитовного будинку. Домашні молитовні зібрання можна влаштовувати в будь-який зручний час. Група жінок може зібратися протягом дня, щоб помолитися про своїх друзів, які потребують у Христі, або про спеціальні церковних потребах. Жіночі місіонерські молитовні гуртки можуть також збиратися вранці або після обіду, щоб молитися про їхні потреби місіонерів. Гуртки молоді та класи Недільної школи можуть зустрічатися вечорами протягом тижня для молитви про неспасенних в їх середовищі і про керівництво на майбутнє.

Я знав групу молодих людей, які збиралися в одній хаті, щопонеділка ввечері, з різних церков великого міста, щоб молитися про спеціальну роботі серед молоді та місіонерську роботу. Бог чує нас, де б ми не знаходилися. Якщо ми приділяємо час для бесід з Ним, Він зробить для нас більш, ніж ми очікуємо, так само, як зробив для тих, які молилися за Петра і побачили його звільненим із в'язниці. Домашні молитовні зібрання можуть бути дуже простими і не формальними: головна увага повинна бути звернена на молитву. Таке духовне спілкування буде служити духовним освіженням і благословенням.

Об'єднані молитовні зібрання
Ці молитовні зібрання дуже важливі. Є випадки, коли не тільки одна група або церква проводить молитовні зібрання, але багато груп і церков збираються разом для об'єднаної молитви. У Деян. (4: 31) сказано: "Як вони ж помолились, затряслося те місце, де зібрались були, і вони сповнились Духом Святим і говорили Слово Боже з сміливістю."

Ми маємо багато таких молитовних зібрань, по всій Північній Америці і в інших частинах світу, серед різних християнських груп. Наприклад, організація "Християнських Ділових Людей" в різних містах; де віруючі об'єднуються, щоб молитися про пробудження і про спеціальні проектах, які вони підтримують, щоб придбати людей для Христа. "Молодь для Христа" об'єднує духовних працівників на різних з'їздах і конференціях щорічно, щоб молитися про молодь, місіонерську роботу, пробудженні і за спасіння душ по всьому світу.

Церкви в деяких державах мають тижневі або місячні молитовні зібрання, на яких багато хто об'єднується в пості і молитві про пробудження і спасіння душ в їхньому місті. Ми мали такі збори в Чикаго в продовження багатьох років. Я знаходжу, що через об'єднані молитовні зібрання встановлюється нове спілкування серед віруючих.

Кілька років тому я в Польщі потрапив в таке місце, де було мало віруючих; до того ж вони були розсіяні по селах, не маючи євангельської церкви. Ми скликали багатьох з цих віруючих і почали разом молитовні зібрання серед них. Результатом таких об'єднаних молитовних зібрань було те, що люди отримали натхнення і почали нову євангельську роботу там, де раніше її не було; ми заснували в тій місцевості Євангельську Церкву

Коли ми збираємося разом, щоб молитися про певні потреби, Бог веде нас і робить більш активними.

Малі молитовні зібрання
Ми знаходимо, що Бог буває і з малими групами так само, як і з великими. Письмо говорить нам про малих молитовних групах і тому ми не повинні сумувати, коли мало збирається на молитву. Багато говорили мені: