Як стати блаженним, поки живеш на землі (см)

EvgeniyAle kseevich [449]

У всіх людей на землі одна місія - порятунок своєї душі. - більше року тому

Порятунок досягається справами: "Віра без діл мертва" Як. 2:17 - понад рік тому

Як стати блаженним, поки живеш на землі (см)

Діана Чудова [11.7K]

більше року тому

Можу лише припустити, що для того, щоб блаженним бути - такий дар понад треба заслужити. Для багатьох це - непомірний, незрозумілий працю - закони логіки не діють тут. Даровано буде лише тому, у кого душа готова працювати на благо ближнього і потребує. Адже багато блаженні мали як неймовірні здібності, так і нереальні тяготи життя (фізично майже нестерпні), так наприклад Блаженна Матрона Босоніжки Харківська

Кажуть як про дурником, але вони не дурники. Це люди, які змогли відмовитися від загальноприйнятої системи цінностей (повністю або частково). вони не обов'язково повинні пестити в лахміття. Вони просто не роблять культ з наносного (причому, щиро не розуміють, навіщо людям величезні банківські рахунки, дорогі речі). Їм простіше відмовитися від свого, того що належить по праву, ніж піти на компроміс з совістю або сварку.

На відміну від Василя Блаженного у них не завжди вистачає сил сказати правду -матку в очі. АЛЕ вони її гостро переживають в серце.

Про таких часто кажуть чудний, вони часто стають жертвами насмішок. Вони рідко щасливі, сповнені сумнівів. Але вони - іскріння, напевно - правильні. Вони чисті душею, як малі діти!

А чи не думаєте ви, що це душі інопланетні? - більше року тому

а чому саме інопланетні? Що у нас все іно з найкращим асоціюється: іноземні, інопланетні. Наші він душі, рідні, Божі. Совість нашого світу. - більше року тому

Блаженний людина - це не дурник і ті люди, які так думають або говорять про блаженних людей, просто не розуміють значення слова "блаженний" по своїй дурості людської.

Блаженний людина, той, який досяг у своєму житті на Землі, стану блаженства і живе прібиваючі в цьому стані.

Стан блаженства - це розуміння того, що людина обмежена, а не всесильний. Розуміння, що на все в його житті, воля Бога і саме Бог, а не людина, керує життям людини. Такій людині, не потрібні мирські задоволення і немає ніяких потреб в веселощі та інше мирське.

У Біблії, є такий рядок: "Блаженна людина ... в чиєму дусі лукавства" (Пс.31: 2), а під "лукавством", мається на увазі "зло" (хитрість, підступність, корисливість тощо. Прояви зла в житті людини) .

Блаженний людина, перебуває в благості - його життя присвячене Богу, віра в Бога непохитна і ця людина ні на мить не сумнівається в любові Господа до нього. Така людина, живе праведним життям: дотримується всіх церковні канони (закони), дотримується заповідей Божим і всьому, чого навчає Біблія і в такому способі життя, ця людина абсолютно щасливий.

Вище, я постаралася описати розуміння поняття "блаженного людини" з точки зору релігії християнства.

в українській мові, часто слово "блаженний", є синонімом слова "юродивий" (але насправді, "юродивий" - одне із значень слова).

Але насправді, якщо "копнути глибше" до історії цього слова і значенням його, стане зрозуміло - слово "блаженний" має два значення:

  • позитивне значення - "людина надзвичайно щасливий";
  • від'ємне значення - "юродивий", "дивакуватий", "дурнуватий".

Залежно від контексту в якому вживається слово "блаженний" у нього, може бути кардинально різне значення.

Я спілкувався з однією блаженної бабусею довгий час (відвідував, носив гостинці). Вона була бабусею одного яку вигнав син з дому за передбачення нещастя з їх дочкою (онукою).

З тих пір вона жила в церкви, вишивала золотом ряси Владиці, лікувала молитвами, бачила віщі сни користувалася популярністю у парафіян.

Але це прелюдія. Як то вона мене приголомшила питанням (відчинивши переді мною двері під час чергового візиту):

"Хочеш багато грошей?"

Я - Треба думати! Що робити?

Вона - Іди вчися в семінарію на попа.

Я -. У чому прикол?

Вона - Є люди (більшість), яким судилося страждати. Вони страждають і щасливі від

цього рятуючи свої душі, і є люди, які повинні піклуватися про спасіння душ

допомагати більшості - попи.

А щоб вони, священнослужителі, якісно дбали про спасіння душ - вони не

повинні ні в чому мати потребу, ніякі мирські турботи їх не повинні стосуватися. Тому

йди вчися, рекомендації Владика дасть - і будеш в шоколаді.

Ось така правда життя.

Раніше на Русі було багато блаженних. Так, їх багато хто вважав дурників. але насправді це були люди, які викривали гріховне життя своїх співгромадян, за що отримували утиски і знущання, а ще дужче і гоніння. Це були люди дуже правильні, сильні духом, у них чисті помисли з любов'ю і з турботою про людей, їм не потрібні були багатства. Головне в їх житті це вірити щиро Богу, жити по божим законам. Кожен блаженний залишив свій яскравий слід в історії Русі. Багатьом блаженним відкривалися Небеса обітовані, вони передбачали і передбачали майбутні події. Стати блаженним в наш час, напевно, можна, як і в будь-який інший час. Все залежить від людини, від його віри, від його духу.

Щиро вірити Богу не просто! Але якщо віра є, тоді все земне здається іншим, чи не звідси прийшли. Але жити радісно і хочеться вірити, що там, за горами і долами, все справжнісіньке! - більше року тому

Припускаю, що співчувати можуть тому, що навчилися любити ближнього. Любов до ближнього - це сума всіх чеснот. А радіють прикрощів. Може бути тому, що вони очіжают гріхи і наближають до Бога? Взагалі, людина може страждати сам за себе. А може налагодити відносини з Богом і тоді все його страждання вже заради Бога. За них вони отримають велику нагороду. За засудження і гоніння від грішників і т.д.

Якщо мова йде про блаженних в християнському розумінні, юродивих - то відповідь: ніяк. Не можна стати святим, можна наближатися до святості. Святість людини в православному розумінні може бути встановлена ​​тільки після його смерті, тільки "там". Не можна дійти до бога, можна і потрібно прагнути до обоження. Хто людина за життя - божевільний чи, психічно хворий або прихований святий - сказати за життя його не можна. І рецептів стати їм немає. Дух дихає де хоче (Іоанна, 3: 8), і кому буде дано дар бачити незриме - божественна таємниця. Про юродивих відмінно, з наукових позицій написано тут.

Про блаженного не говорять зазвичай як про дурників це звичайне оману, тим часом дійсно про юродивих ЗАРАДИ ХРИСТА, яких також часто називають то святими, то блаженними, то людьми Божими дійсно говорять таке називаючи починаючи від дурника і закінчуючи божевільними виносячи ухвалу усього їхнього життя тобто здійснюючи свавільно суд над ними і ставлячи їм діагнози замість лікарів. Однак так люди надходять не завжди від своєї гріховності, іноді просто від не ведення (не знання).

Як стати блаженним, поки живеш на землі (см)

Схожі статті