Мері Еліс іслейб

ГЛАВА 2. ПОСИЛЕНА МОЛИТВА

У Посланні Якова 5:16 читаємо: "Бо дуже могутня ревна молитва праведного".

Ви пам'ятаєте з попередньої глави, що молитва робить для нас доступною силу Господа, вона забезпечує силу Божу на землі.

Ми хочемо, щоб молитва була сильною, що дає результати. Питання в тому, як зробити молитву такий? У Посланні Якова ми знаходимо відповідь на це питання.

Сильна молитва, про яку йдеться в Новому Завіті, має два складових: ефективність і палкість.

Посилена молитва праведного багато може. В цьому і полягає два основних складових сильної молитви. Ми повинні молитися старанно, ефективно і палко.

Коли ми молимося так, як говорить Біблія, ми отримуємо результати. Під сильною молитвою я маю на увазі ту, яка отримує відповідь.

Якщо ми хочемо отримати відповіді, результати, ми повинні молитися так, як вказує Бог, а не відповідно до нашими традиціями, з минулим або, справжнім досвідом. У Біблії сказано: ефективно, гаряче і палко.

Перед тим, як розглянути детально ці два складових, я б хотіла визначити ще одне поняття, що зустрічається в цьому вірші. У Біблії говориться, що посилена, пристрасна молитва праведного людини забезпечує величезну силу. Це означає, що якщо ви праведні, якщо ви омиті кров'ю Ісуса, ви маєте привілей на сильну молитву.

Хто покликаний молитися? У Біблії говориться, праведний покликаний молитися. Це для вас, якщо ви вже народилися згори. Бог дав таку зброю праведним людям, щоб вони відчули Його силу в своїх життях. Тому ще одна з умов посиленої молитви є праведність. А ми знаємо, що праведність приходить через кров Ісуса.

Сильна молитва не тільки для спеціальної групи або пастиря. Кожен віруючий повинен бути сильним воїном молитви. Кожен віруючий повинен знати, що значить посилена молитва.

МИ ПОВИННІ ЗНАТИ ПРАВИЛА

Давайте почнемо з визначення "ефективна".

Коли ми говоримо про ефективність, ми маємо на увазі ті принципи, правила, стандарти, які дані в Біблії. Знання та принципи Святого Письма - саме ті складові ефективної молитви, які дають потрібні результати.

У Святому Письмі дуже ясно даються поняття різних видів молитви і як ми повинні молитися. Одного разу я чула, як хтось сказав про загальний нестачі знання у людей на рахунок молитов і як вони діють: "Більшість людей беруть предмет молитви, кидають в мішок, гарненько струшують, викидають його і називають це молитвою".

Мішок з безладної молитвою ніколи не принесе потрібних результатів, так як вона не базується на правильних принципах. Молиться подібним чином людина, ніколи не вивчав ті місця Святого Письма, де Бог вчить нас молитися. А нам потрібно молитися саме так, щоб отримувати результати. Ми повинні використовувати правила, дані в Святому Письмі, щоб мати результати, про які йдеться в Біблії.

Коли я була маленькою, я грала в баскетбол і трохи в футбол. Дуже просто було зрозуміти, що правила тієї та іншої гри різні і їх абсолютно не можна плутати. Але це саме те, що багато людей роблять з молитвою.

У Біблії говориться, що є багато різних видів молитви, також як є багато різних видів спорту; але люди, на жаль, відносяться до молитви, як до гри: не розділяючи молитви, змішуючи все правила, вони ніколи не отримують результатів.

Щоб молитва була сильною, потрібно молитися ефективно, тобто грунтуватися на принципах, зазначених у Біблії, знати, як вони діють і як ними користуватися.

Я хочу порівняти різні види молитов з грою в гольф. У цій грі використовуються різні біти: важкі дерев'яні і маленькі легкі металеві. І хоча всі вони використовуються в одній грі, мають одну мету використання - забити м'ячик в мішень, - у різних біт різне призначення.

На початку гри, коли ви на розмітці, ви берете одну з великих, дерев'яних біт, щоб прокатати м'ячик по улоговинці. При цьому ви не повинні використовувати маленьку биту, так як тоді не впораєтеся із завданням,

А щоб закинути м'ячик в мішень, вам потрібна маленька металева бита. Якщо ж в даному випадку ви будете користуватися великою битою, вас просто попросять піти з поля.

Саме зараз час: для Церкви в молитві "закинути м'ячик в мішень". Час отримувати відповіді! Час для ефективної молитви! Ми повинні знати, що існують різні молитви для різних ситуацій. Деякі молитви служать, як великі біти в дусі, а інші молитви потрібні тільки як маленькі біти, щоб закинути м'ячик в мішень. Різні молитви мають різні цілі, і кожна займає своє місце в нашому житті.

Візьмемо інший приклад, щоб краще зрозуміти, що таке молитва і як вона діє. Уявіть літню жінку на зборах в церкви. Вона прекрасна християнка, хороший воїн молитви, але не зовсім розуміє духовні речі.

Пастор закінчив проповідь. Святий Дух починає діяти і раптом ця жінка починає голосно ридати. Всі нервують; ніхто в церкві не розуміє, що сталося. Пастор просить помічників подбати про неї.

Інша жінка каже їй: "Дорога, все буде добре, заспокойтеся". Сама ж жінка не розуміє, що з нею відбувається. "Ох, я відчуваю себе такою втраченої, так сумно. О, так багато любові. ".

Помічники виводять її і намагаються вигнати з неї біса. А сталося те, що дух молитви переповнив її, щоб молитися за втрачених. Її дух був дуже чутливий до Святого Духа і зрозумів потреби людей. Буває, що під дією Святого Духа в деяких проявляються злі духи, і люди починають кричати, верещати, сміятися так, що зривають службу. Можливо, в такому випадку їм потрібно звільнення.

Ви можете визначити різницю між духом, який ви слухаєте в своєму дусі. В даному випадку жінка повинна була зробити ходатайственной молитву, але ніхто цього не зрозумів, так як люди не вивчали принципи ефективної молитви і як вона діє разом зі Святим Духом.

Святий Дух повинен працювати з вами і ви повинні схилити голову в ефективної молитві. Перебуваючи в цьому дусі молитви, ви повинні бути обережні, щоб не привертати до себе уваги. Людина, яка привертає до себе увагу або контролює молитовне зібрання, швидше за все, молиться, маючи недолік знання або під дією плоті, або іншого духу. Молитва буде сильною, якщо ви будете сильні і будете проваджені духом служіння. Схиліть голову і моліться.

Святий Дух зійшов на ту жінку, щоб вона помолилася за втрачених людей. Часто люди плачуть, заступаючись за втрачених людей або тих, хто відійшов від віри. Можливо, Бог хоче, щоб ви допомогли стати за волю Господа на певному служінні. Це повинно відбуватися в церкві під час молитви, але іноді Святий Дух спонукає людей помолитися негайно. Тому, буває, вся церква переймається духом клопотання. Це дуже добре! Ми повинні бути відкриті для цього.

Якщо ж все служіння йде іншим шляхом, все одно схилите голову і моліться. Ваша молитва буде ефективніше, якщо ви залишитеся спокійні, не будете залучати до себе увагу. Якщо ж все служіння йде в іншому напрямку, відпустіть його!

Якщо воно сильніше вас і ви не можете пересилити себе бути присутнім на такому служінні, йдіть в інше місце, туди, де ви не будете бентежити людей і де ви можете віддатися духу молитви.

Ви можете стати настільки вмілим, що будете працювати зі Святим Духом в гармонії. Щоб це сталося, ви повинні зрозуміти, що таке ефективна молитва.

Жінка з цієї історії не зрозуміла "що з нею сталося, і це стало причиною того, що її молитва не була такою ефективною, якою могла б бути. Ми повинні знати і розуміти певні принципи, які забезпечать ефективну молитву.

Розглянемо Послання до Ефесян 6: 10-18. Тут ми наведемо лише 18-й вірш:

Усякою молитвою й благанням кожного часу моліться духом, пильнуйте з повною витривалістю та молитвою за всіх святих.

Павло писав до церкви до ефесян з в'язниці. Тільки уявіть, що відчув Павло, коли одного разу, подивившись на який охороняв його солдата, почув голос Святого Духа йому: "Ось як мої люди виглядають в дусі".

Святий Дух дав йому одкровення про любов Бога і про те, як ми озброєні в дусі для битви. Він пише до ефесян (з 10-го вірша), що ми повинні бути сильні в Господі, і що нам дана могутня любов Бога.

Потім, в 18-му вірші він говорить, що любов не тільки для того, щоб захищати нас в християнському житті, але і щоб бути використаною в молитві. І будучи одягнені в любов Бога. ми молимося, виходячи з нашої духовної позиції у Христі.

Легко віддавати молитві

У Посланні до Ефесян (6:18) сказано: ". моліться. ". Це хороші, сильні слова, але багато людей не розуміють, що вони насправді означають.

Але це не означає ходити весь день, щось бурмочучи або говорити на мовах навіть тоді, коли хтось хоче поговорити з вами. Молитися повсякчас - значить легко віддаватися молитві.

Це не означає, весь день молитися на мовах, хоча це може бути частиною молитви. Легко віддаватися молитві - це просто молитися з вірою, коли б вам не захотілося, це бути чутливим до Святого Духа, піддаватися Його дії і діяти разом з Ним.

Якщо ви легко будете віддаватися духу молитви, ви зможете молитися де завгодно, в будь-який час, в будь-яких обставинах, з ким завгодно, будь-яким способом, як того чекає від вас Святий Дух. Така воля Божа для кожного віруючого.

Коли ми на роботі, то концентруємося на виконанні завдання, і також легко ми віддаємося молитві, якщо у нас розвинене молитовне відношення і Богоосознаніе. Коли наші думки відвернені від роботи, тоді серце і розум відкриті для присутності Святого Духа і для партнерства з Богом в молитві.

Павло це дуже добре знав. Відмінною рисою його життя і служіння було те, що більшу частину часу він проводив у молитві. Він говорив: "Дякую Богові моєму, розмовляю я працював більше всіх вас говорю мовами" (1 Кор. 14:18). Він молився різними видами молитви, і присвячував багато часу. Він розвивав сильні відносини з Богом.

Щоб було легко віддаватися молитві, потрібно вивчати Слово Боже, а також тренуватися, адже молитва - це як духовне вправу. Коли ми молимося, ми тренуємо духовні м'язи, і спочатку буває важко і "боляче", як на фізкультурних тренуваннях. Коли ви починаєте працювати м'язами, які не діяли вже багато років, біль змушує вас зупинитися, тому що м'язи не звикли до такого виду діяльності.

Наш дух любить молитися, але нашому розуму нeo6xoдімo o6новленіе, а плоть повинна бути підпорядкована Святому Духу. Чим більше ми молимося, тим сильніше стаємо і легше віддаємося молитві.

У Біблії сказано: ". моліться духом ". Це не означає, що ми повинні молитися тільки на мовах, але сказано, що ми повинні молитися в дусі.

Наприклад, Молитвою Віри кожен молиться так, як їх розуміє, ви стоїте на обітницях Бога, промовляючи Його обіцянки, і звертаєтеся до "горам" в Ім'я Ісуса. Так, ви можете молитися на мовах, поєднуючи це з духовними діями, але в основному Молитвою Віри люди моляться так, як вони це розуміють.

Отже, молитися в дусі - значить не тільки молитися на мовах. Це означає молитися від надлишку вашого серця, усвідомлюючи присутність Святого Духа. Це означає молитися різними видами молитви вдух. Якщо ви хочете помолитися Молитвою Віри, робіть це в присутності Святого Духа, від усього серця, і така молитва буде молитвою в дусі.

ПЕРЕБУВАЮЧИ В ДУСІ

Перебування в царстві Духа і усвідомлення цього царства починається тоді, коли ви робите вибір. Наприклад, ви вирішили роздумувати про Бога і Його Слові. Тренуючи свою волю, ви навчитеся віддаватися Святому Духу, а коли ви роздумуєте або говорите про Бога відповідно до Його Словом, то привчаєте свій розум перебувати в присутності Господа.

Чим більше ви дисциплінуєте свій розум, підпорядковуючи його вашому духу і Біблії, тим сильніше ви стаєте і вам все легше усвідомлювати духовний світ.

Фактично ви вже в дусі, але практично, коли ви молитеся, вашому розуму і тілу потрібно віддаватися цьому стану. Може це не звично для вас, але потрібно попрактикуватися, щоб це стало природним.

Прислухайтеся до свого внутрішнього стану і постарайтеся відчути присутність Святого Духа. Спочатку це може здатися дуже дивним і незрозумілим, але це буде дуже сильне почуття. Це не здається стан, а означає лише те, що все ваше істота відчуває Бога і ви моліться від усього серця.

Ви можете бути в Дусі де завгодно, так як Бог всюди: в машині, в магазині, в будинку. Що це означає? А то, що ви більше відчуваєте Бога, духовний світ, ніж навколишнє.

Але це не означає, що ви весь день повинні перебувати в хмарі слави і дивитися великими завороженими очима, або не працювати, або змінити тон голосу.

Перебувати в дусі - значить усвідомлювати Бога, внутрішнього світу людини. Слово Боже сильніше, ніж себе, навколишній світ. Це також означає сильніше усвідомлювати ворога, його плани і ставлення. Так розвивається гострота сприйняття духовного світу.

Це дуже просто: чим більше ви практикуєте і просите Святого Духа допомогти вам, тим легше стає. Те, що ви робите, розвиває ваші відносини з Богом, ви перебуваєте з Ним весь день. Ви, отримуєте досвід, як зробити ваш світ надприродним.

Один із способів увійти в дух, а ми повинні вчитися цьому, - концентрація на тому, що ви робите. Це звучить просто, але ви повинні пам'ятати про це, коли починаєте молитися.

Це не складно - перебувати в дусі. Просто спочатку потрібно повправлятися, так як ви занадто віддані світу, який оточує вас, але можна перевиховати себе так, щоб вільно входити в духовне царство.

Ворог протистоїть вашої молитовної життя, тому що в цьому ваша сила. Ви повинні бути наполегливі, щоб прорватися. Ланцюг навколо вас розірветься, якщо ви будете тверді у вірі. Чим більше ви моліться, тим сильніше стаєте! І це не почуття, а усвідомлення того, що Бог хоче зробити, коли ви молитеся.

Якщо ви навіть нічого не відчуваєте і не знаєте, вірте в те, що ви робите. Коли ви виростете, побачите, чому вас навчив Святий Дух.

Чим більше ви практикуєтеся, тим краще будете розуміти духовний світ і тим сильніше станете. Крім того, не забувайте про те, що регулярне читання Біблії і відвідування церкви очищає вашу, життя. А все разом зробить вас сильною, непохитною воїном молитви.

Зараз ви вже розумієте, що різними видами молитви ми молимося нашим духом, в присутності Святого Духа, усвідомлюючи, що таке Царство Боже і царство диявола і концентруючись на наших молитвах.

Нам також необхідно молитися в дусі і на мовах. При цьому потрібно усвідомлювати Бога, прислухаючись до нашого серця, до того, про що ми молимося і сконцентруватися на молитві. Ми повинні бачити, який духовний відгук це знаходить у Бога і в духовному світі.

Моліться на мовах не як машина, а зосередьтеся на вашому дусі, відчувайте Бога, дозвольте, щоб вас вів Святий Дух. Це і буде молитва в дусі, сильна, така, яку хоче чути Бог.

Моліться УСІМА ВИДАМИ МОЛИТВИ

Так сказано в Біблії. Це означає, що Слово Боже говорить більш ніж про одну молитву. Сказано, моліться різними видами і типами молитви.

У цій книзі ми розглянемо більшість молитов Святого Письма. Кожна з них має свої правила, які необхідно знати, щоб молитва була ефективною,

Я вже зазначала раніше, що багато людей змішують все правила, всі молитви, нарікають це молитвою, а потім дивуються, що нічого не відбувається.

Далі ми докладно розберемо кожен вид молитви, а зараз я б хотіла запропонувати вам список цих молитов:

2. Молитва Посвяти, Освячення та покірність.

3. Молитва - передача наших турбот Господу.

4. Групова Молитва.

5. Молитва Прославлення, Поклоніння і очікування в Господі.

6. Молитва Згоди.

7. Молитва Каяття.

8. ходатайственной Молитва.

9. Молитва на мовах.

10. Молитва Прощення.

Кожен вид молитви відрізняється від іншого, але ми повинні розуміти, що часто вони з'єднуються один з одним. Візьмемо для прикладу ходатайственной Молитву. Ця молитва відбувається за інших і за те, щоб воля Божа відбулася на землі.

Добиваючись, ми можемо молитися на мовах, але це не означає, що кожен раз, молячись на мовах, ми клопочемося. Тому важливо зрозуміти, чому поділяються молитви.

Молитва на мовах - це молитва на надприродне мовою. Ви моліться на мовах, заступаючись, але в той же час молитва на мовах має свої цілі.

Так, наприклад, ви можете помолитися на мовах, зміцнюючи свою внутрішню людину, а це вже не клопотання.

Тому важливо, щоб ви зрозуміли різницю між молитвами і використовували це у своєму житті, дозволяючи їм діяти разом, але розуміти при цьому принцип, дії конкретно кожної молитви.

Бог хоче, щоб наша молитва була сильною і ефективною. Він не приховує від нас складові такої молитви, а говорить, що це така молитва, яка вивільняє могутню силу.

Дякую, Боже, що ми можемо здійснювати ефективну молитву відповідно до знань і принципами і отримувати прекрасні результати.

У наступному розділі ми розглянемо другу складову такої молитви - палкість.