Мій шлях у іслам, чому іслам

Мій шлях у іслам, чому іслам

У п'ятницю в мечеті я прийняв Іслам! Свідків було понад 300 осіб і тепер у мене багато братів і сестер. І взяв я собі ім'я - Ісмаїл.

Радості моїй немає меж, світ змінився - він став для мене в тисячу разів ширше і прекрасніше, знову захотілося жити. Радісна новина, про це передана брату в Єгипті - це перший мусульманин, з яким я познайомився два роки тому, з ним ми тоді говорили про Бога під зоряним небом на краю пустелі. Була вже середина мого шляху, а до цього:

Я народився в Москві, звичайна радянська сім'я, батьки інженери - атеїсти. Жили як все, але мене це не влаштовувало, було якось порожньо і самотньо. Тому я став шукати сенс у житті, з однолітками у дворі мені було не дуже цікаво, я тягнувся до знань і шукав відповіді на мої запитання про сенс світобудови. Я почав пізнавати світ через літературу, фільми, в спілкування зі старшими - хоча коло мого спілкування особливо не змінювався.

Коли мені виповнилося 16 років, я зрозумів, що більше не можу бути один в цьому світі і у мене виникли думки про існування Бога. Куди я міг звернутися в той час? Звичайно до церкви - і в 16 років я прийняв хрещення і став православним християнином. Вивчився на економіста, став працювати, доробився до начальника, але завжди намагався слідувати шляху моралі і чесноти. Не завжди звичайно все виходило, і я багато чого в своєму житті зробив того, про що зараз шкодую, але видно такий був мій життєвий шлях і це були випробування, послані мені Господом. Кілька років прожив в Сибіру, ​​потім знову повернувся в Москву, були і злети і падіння, були і дуже важкі роки, і благополучні часи. Але я вже був з Богом, я завжди відчував його присутність в моєму житті: заохочення за добро і покарання за неправедні діяння. Я намагався порівнювати свої вчинки з Його заповідями, надісланими нам через пророків.

Я ходив в церкви, їздив в монастирі, але я завжди приходив ні до ікон, розп'ять і ритуалам, а приходив до Бога і перед ним каявся в своїх гріхах і просив допомоги і захисту без посередників і без товаришів! Мої батьки теж прийняли християнство. Але я не зупиняв своїх пошуків Істини, тому що не відчував цілісності свого світосприйняття і Господь вів мене далі на мою шляху ...

Сталося так, з волі Господа, що мій приятель взяв мене в наукову поїздку до Єгипту на розкопки древніх цивілізацій. Я вже тоді став цікавитися історією релігій і історією розвитку людства. Мені сподобався схід з його запахами, звуками, з його таємничою атмосферою. Занурившись в основи релігії стародавнього Єгипту, я виявив, що є багато спільного з існуючими нині світовими релігіями і в основі і в деталях. Це земля древніх народів, земля пошуку визначеного їм Богом шляху до Істини, пошуку Бога Єдиного, провідного їх через землі єгипетські, караючого за непослух і прощає по милості своєї. Я був у багатьох місцях: стародавні храми і гробниці, коптські монастирі і католицькі собори. І всюди на землі Єгипту відчувалася присутність Бога протягом більш ніж п'яти тисяч років відомої історії цивілізацій.

Але мій шлях тривав і через два роки на 33 році життя я потрапив в Єрусалим. Єрусалим має особливий статус як місце розташування святинь іудаїзму, християнства та ісламу. Святинями для євреїв є Храмова гора і її західна стіна - Стіна плачу ( «Котель»); для мусульман - мечеть на Храмовій горі (масджідуль - Акса). а для християн усіх конфесій - Храм Воскресіння Христового і безліч церков, зведених там, де ступала нога пророка Ісуса.

Єрусалим це велике місто пророків, де, не сходячи з одного місця можна побачити (відчути) свідоцтва всієї нашої історії, всього нашого шляху до Бога від Авраама до Мухаммада (мир їм і благословення). Як і було обіцяно Богом Аврааму, за річкою Йордан на палестинських територіях живуть нащадки Авраама від його старшого сина Ісмаїла, і через пагорбів через Йордан привів Моїссі іудеїв в ці землі з волі Господа. Єрусалим - місто, в якому перетинаються всі шляхи, народи і релігії. Тільки там можна відчути наскільки ми всі різні, і при цьому єдині в своєму прагненні до Єдиного Бога.

«Слухай, Ізраїлю! Господь Бог наш є Господь єдиний; І: Люби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею своєю, і всією думкою твоєю, і всією силою твоєю, - ось перша заповідь! (Євангеліє від Марка, 12: 22-30). Ось так я почув Єрусалим, і у мене все стало складатися в єдине ціле: зліва католицької собор Діви Марії, праворуч християнський Храм Воскресіння, ззаду православний Храм Марії Магдалини, а в середині мечеть «Купол Скелі» поруч з мечеттю аль-Акса! Було відчуття завершеності мого шляху, і я запитав у Бога, що мені робити далі, а на підсвідомості виникли арабські міста і мінарети.

Я повернувся в Україну і зрозумів, як я втомився від дворових приятелів, які крім пива, футболу та машин більше нічого не хочуть, від бабок, які незрозуміло кому моляться (головне «додасться до якої-небудь іконі»), від брехні політиків і корупції чиновників. Мені захотілося змінити своє життя, переписати свою долю і Господь почув мій голос. Але спочатку постало питання: Щось я пропустив? Чогось я не знаю? І мені приснився сон: символи всіх основних світових релігій в приміщенні давньоєгипетського храму - і я там, і відчуття, що я отримую відповіді на давно не вирішені питання; толком нічого не пам'ятаю, але як вільний накрило, інформаційним потоком.

Але я ще сумнівався, перевіряв свої відчуття, збирав знання. Познайомився на сайті з хлопцями мусульманами, які проявили терпіння і розуміння, відповідали на всі мої запитання, навіть найбезглуздіші. Ми спілкувалися на сайті, в «скайпі» і в живу. Недалеко від моєї роботи знаходиться мечеть, я в обід став ходити і дивитися з боку, на те хто такі мусульмани. Були тижні сумнівів, метань, боязні думки оточуючих, побоювання опинитися чужим, але все пройшло ...

Я зрозумів, що Аллах вів мене до Ісламу спеціально довго і важко дорогою. І по Його задумом повинно було, так все станеться, як це сталося. Я відчував, що мені це потрібно, що це правильно. І я розумів, що дороги назад немає, і не хотів назад. З того, що я бачив і відчував у Єгипті та в Єрусалимі - на мене якось раптом навалилося разом 5 тисяч років людської історії пошуку істини: поневірянь, падінь і відроджень. Пророки, що передають людям волю Аллаха і народи неслухняні, слабкі духом, жорстокі - але все ж прагнуть до Бога і постійно втрачають шлях, вказаний ім. Аллах дає мені унікальний шанс - і я повинен виправдати Його надії.

Був мій день народження, я подумав: Невже можна змінити свою долю? Може бути, Господь почує моє прохання? Може бути, Він підкаже, що ж мені робити? І Господь почув! І на наступний день до мене прийшов Іслам:

* Зійшов, як лавина з гірських хребтів, де можна задихнутися і яка несе в невідомість, але є надія в кінці шляху;
* Як океанська хвиля, якої марно чинити опір, але треба виринути на поверхню і озирнутися;
* Як пожежа в тайзі - неможливо сховатися і втекти, але треба пройти наскрізь в новий змінений світ, щоб врятувати себе і ще когось;
* Як лабіринти древніх печер, в яких можна заблукати, але є вихід з іншого боку хребта з пустелі в квітучу долину.

Ходжу тепер на намаз в мечеть, хвилююся ще, не все виходить. Але головне що я приходжу до Аллаха і молюся разом з братами. За милістю Аллаха я прийшов до Істини, яку так давно шукав. Які б труднощі не зустріли мене на цьому шляху, я пройду до кінця свій шлях з Його ім'ям! Що буде далі - тільки Аллах знає, і Він мною розпорядиться на власний розсуд.

І це не сліпа віра, а усвідомлений вибір. Слава Аллаху, що привів мене на цей шлях! Я вірю в Аллаха всім серцем, і в пророків Його, і в ангелів Його і в послання Його. І немає для мене вже Бога, крім Нього. І я буду - по волі Аллаха - намагатися виконувати всі ті заповіді Його. І буду - по волі Аллаха - вершити мої справи в цьому світі в ім'я Його. І можливо буду покараний Їм - по справедливості Його - за гріхи, проявлені по слабкостям моїм. І винагороджений буду Їм - по милості Його - за справи благі. І дай Аллах закінчити дні свої з ім'ям Його на устах своїх. Амінь.

Зрозумійте і не забувайте, що Господь Бог наш є Господь єдиний; і полюбіть Господа Бога нашого всім серцем вашим, і всією душею вашою. Аллах прийме вас і поведе по шляху істинної віри, довірте себе Йому!

Дякую тим людям, хто мене підтримав в потрібну хвилину. Дякую братам, які багато мені пояснили і навчили. Окреме спасибі братам, які протягнули мені руку, допомогли підготуватися і ведуть мене по шляху істинної віри! Аллах знає їх імена. Мир вам і дому вашому, близьким і рідним вашим!

Аллах - Покровитель тих, які увірували. Він виводить їх з мраков до світла. А покровителями і помічниками невіруючих є тагут, які виводять їх з світла до мороку. Вони є мешканцями Вогню і перебуватимуть там вічно. Коран (2.257)

Істинно Аллах веде по шляхах світу тих, хто прагне здобути Його достаток.

Він виводить їх на Свій ласки з темряви до світла і наставляє їх на прямий шлях!

Схожі статті