ММО християнська церква адвентистів сьомого дня реформаційного руху - урок-3 хіба я сторож

Хіба я сторож братові моєму?

«Богу неприємно бачити людину, що печеться тільки про своє благо і закриває очі на інтереси ближніх» свідоцтво для церкви, т. 8, с. 137.

«Допомагаючи іншим, вони самі стають щасливішими і підвищують свою корисність» -Адвентістскій будинок, с. 485.

«Тільки життя, присвячене служінню, дає справжнє щастя» -Синовья і дочки Божі, с. 272.

  1. Як Каїн відповів на питання Господа про те, де його брат? Що Господь говорить про тих, хто не хочуть піклуватися про інших людей?

Побут. 4: 9; І сказав Господь Каїнові: Де Авель, брат твій? Він сказав: не знаю; хіба я сторож братові моєму?

Пс. 9:34, 35; Чому нечестивий нехтує Бога і говорить у серці своєму: "Ти не слідкуєш"?
35 Ти бачиш, бо Ти споглядаєш та утиск, щоб віддати Своєю рукою. На Тебе слабий; сироті Ти помічник.

Як. 4: 17Ітак, хто знає, як чинити добро, та не чинить, той має гріх.

«Їх [деяких членів церкви], мабуть, не цікавить і не турбує, врятуються чи ці сироти або загинуть. Вони вважають, що це не їхня справа. Разом з Каїном вони кажуть: "Хіба я сторож братові моєму?" »-Адвентістскій будинок, с. 168.

  1. Чи слід нам піклуватися тільки про себе або наш обов'язок і перевага - бути сторожем брату своєму?

Філ. 2: 4Не про себе [тільки] кожен піклуйся, але кожен і про інших.

Рим. 15: 1Ми, сильні, повинні нести слабості безсилих, а не собі догоджати.

Єз. 34: 6Блуждают отара Моя по всіх горах та по всіх високих згір'ях, і по всій широкій землі розпорошена отара Моя, і нікого, хто турбувався про них, і ніхто не шукає їх.

"Брати і сестри! Виникало Чи є у вашому серці колись питання: сторож я братові своєму? Якщо ви претендуєте на те, щоб бути дітьми Божими, тоді кожному з вас необхідно бути сторожем брату своєму. Господь доручив Церкві піклуватися про душі, для яких вона може бути засобом порятунку »(Історичні нариси, c. [291]). ...

  1. Що сказано про людство, незважаючи на те, що ми походимо з різних рас, націй, мов і культур? Ким ми все тому є по створенню?

Дії. 17: 26От однієї крові Він справив весь рід людський, щоб замешкати всю поверхню землі, і призначив окреслені доби й границі замешкання,

Мал. 2: 10Не один чи Отець нам усім? Не один Бог створив нас? Чому ж ми зраджуємо один проти одного, нам зневажати заповіт батьків наших?

Дії. 7: 26На наступний день, коли сварились вони, він з'явився й хотів погодити їх, кажучи: Люди, ви браття, навіщо ображаєте один одного?

У Христі немає ні єврея, ні елліна, ні раба, ні вільного. Всі стали близькі Його дорогоцінною кров'ю (див. Гал. 3:28; Еф. 2:13).

Хоч би якими були відмінності в релігійних віруваннях, поклик всякого страждає людини повинен бути почутий і не повинен залишитися без відповіді. Там, де існують гіркі почуття, породжені відмінностями в релігійних уявленнях, велика роль особистого служіння людям. Таке сердечне служіння руйнує забобони і завойовує душі для Бога »-наочність уроки Христа. с. 386.

  1. Який великий сенс поміщений в цій великій істині? Що в першу чергу означає бути сторожем брату своєму?

Кол. 3: 14Более же всього [зодягніться] в любов, що вона союз досконалости.

Гал. 5: 14Ібо весь закон в одному слові міститься: Люби свого ближнього твого, як самого себе.

«Всякий, в чиє серце рясним потоком висловлена ​​Божа любов, буде відображати чистоту і любов Єгови, явлену Христом в нашому світі. Людина, в чиєму серці живе Божа любов, не ворогує проти Божого закону, але добровільно підкоряється всім Його заповідями, а це і є християнство. Той, хто любить Бога понад усе, проявить любов і до своїх ближніх, що належить Богу - як по праву створення, так і по праву спокути. Любов є виконання закону, і обов'язок кожного чада Божого - дотримуватися Його заповідей. »-Синовья і дочки Божі, с. 51.

  1. Що є головним свідченням того, що наші серця дійсно виконані любов'ю до наших побратимів?

Філ. 1:14, 17и багато братів у Господі через кайдани мої, почали ще більше відважилися Слово Боже звіщати безстрашно.
17 а інші - з любови, знаючи, що я поставлений на оборону Євангелії.

«Людей, готових залишити свої ферми, свій бізнес, а якщо буде потрібно, і свої сім'ї, Бог закликає стати Його місіонерами. І Його заклик не залишиться без відповіді. У минулому були люди, спонукувані любов'ю Христа і розуміли потреби тих, хто гине, - вони залишали затишок домівок і суспільство друзів, а іноді навіть дружин і дітей, щоб йти в чужі землі і проповідувати Благу звістку ідолопоклонникам і дикунам. Багатьом це коштувало життя, але на їх місце вставали інші і продовжували розпочату справу. Так, крок за кроком, просувалося справу Христа, і насіння, посіяне в печалі, приносило рясний урожай. Знання про Бога поширилося в віддалених місцях, і прапор хреста було піднято в язичницьких країнах. ...

Серце Павла горіло любов'ю до грішників, і він робив для придбання душ все. Історія не знала більш самовідданого і стійкого трудівника. Отримані благословення він розцінював як великі переваги, якими потрібно ділитися з іншими. Він не втрачав можливості розповісти про Спасителя або допомогти потрапили в біду і переходив з одного місця в інше, проповідуючи Євангеліє Христове і створюючи церкви. Усюди, де він знаходив слухачів, він протидіяв неправді і направляв людей на шлях праведності »-Деянія апостолів, с. 370, 367.

  1. Ставлячись до ближнього, як брату, які бажання будуть наповнювати нас?

Тит. 3: 8Слово Вірне і я бажаю, щоб ти і про се, щоб повірили в Бога, дбали старанними про добрі діла це добре й корисне.

Гал. 6: 10Ітак, поки маємо час, робімо добро всім, а найбільш одновірним.

1 Ін. 3: 17А хто має достаток на світі, і бачить брата свого в недостачі, та й зачинить серце своє, - як перебуває в тому любов Божа?

  1. Чи можемо ми нехтувати цим святим принципом або відкладати його виконання? Що обіцяно всім, хто любить своїх братів?

Як. 2:15, 16Еслі брат або сестра нагі, і позбавлені денного прожитку,
16 а хто-небудь з вас скаже їм: "Ідіть з миром, грійтеся і харчуйтеся", але не дасть їм потрібного тілу, що ж то поможе?

Матв. 25:41, 45Тогда скаже і тим, хто ліворуч: Ідіть ви від Мене, прокляті, у вогонь вічний, уготований дияволу і ангелам його:
45 Тоді скаже їм у відповідь: істинно кажу вам: так як ви не зробили цього одному з менших, то не зробили Мені.

Дії. 20: 35Во Я вам усе показав, що, так працюючи, треба помагати слабких і пам'ятати слова Господа Ісуса, бо Він Сам сказав: "краще від давати, ніж брати".

«Будь-яке нехтування з боку тих, хто називає себе послідовниками Христа, всяке небажання заповнити потреби брата або сестри, несучих ярмо бідності і гноблення, відзначається в небесних книгах як виявлену по відношенню до Христа в особі Його святих. Яка ж розплата чекає у Господа тих багатьох, дуже багатьох, хто несуть людям слова Христа, але не виявляють ніжного співчуття до брата по вірі, менш успішному і благополучному, ніж вони самі ... »-Служеніе благодійності, с. 210.

«Істинне щастя знаходиться тільки в служінні. Людина, що живе марною, егоїстичною життям, нещасний. Він незадоволений собою і всіма оточуючими »-В небесних оселях, с. 229.

«Щастя, до якого прагнуть з корисливих мотивів, відмовляючись від виконання обов'язку, не може бути довговічним і міцним. Воно швидко проходить, а людина, що шукав його, залишається на самоті і печалі. Але служіння Богу приносить радість і задоволення »-шляхом до Христа, с. 124, 125 (1892); Розум, характер і особистість, т. 2, с. 644.

«Але пам'ятайте, що ви не знайдете щастя, замикаючись в спілкуванні лише один з одним, ... Використовуйте будь-яку можливість внести свій внесок в щастя їхніх сусідів вас. Пам'ятайте, що справжню радість можна знайти лише в безкорисливому служінні »-Служеніе зцілення, с. 362.

Я зустрів християнського торговця, якого відвідував маклер, який продавав товари з каталогу. Одного разу торговець сказав собі: я маю справу з цим маклером вже дев'ять або десять років, і ми зустрічалися майже щодня. Він приносив мені свій товар, і я платив за нього, але я ніколи не намагався зробити для нього щось хороше. Це не правильно. Провидіння поставило його на моєму шляху, і я повинен, принаймні, запитати, чи любить він Ісуса.

Коли тепер маклер прийшов наступного разу, цей шановний брат подумав, що зараз не дуже підходящий момент починати релігійну бесіду. Але більше маклер не прийшов. Товари доставив його син. «Що трапилося?» - запитав торговець.

«Папа помер», - відповів хлопчик.

Цей торговець, мій близький друг, сказав мені трохи пізніше: «Я ніколи не зможу собі цього пробачити. В той день я не міг більше залишатися на роботі. Я відчував себе відповідальним за кров цієї людини. Раніше у мене не було про це жодної думки. Як же я можу позбутися відчуття провини, коли я пам'ятаю, як моя дурна сором'язливість закрила мені рот? »

Дорогі друзі, ми відповідальні за наших братів, за їх життя, за їх майбутнє, за їх порятунок. Чи не мучтеся жахливим каяттям, але говорите з ними, допомагайте їм, давайте їм звістку, і це буде благословенням також і для вас самих. -Адаптіровано по C.H. Spurgeon, цитованому вA.Lerín, 500 Ilustraciones. № 485.