Молитва мучеників Василя мангазейский

Мученик Василь Мангазейскій - перший святий, прославлений на Сибірської землі. Він прийняв мученицьку кончину в 1602 рік, і з середини XVII століття глибоко шанується за безліч благодатних проявів в допомоги недужих, в скорботи і розпачі сущим. Святий Василій багаторазово допомагав заблукали і терпить небезпеки подорожнім і мисливцям; зціляв розслаблення, сліпоту і інші хвороби; за молитвами матерів зціляв дітей, зберігав малодушних від самогубства.

Молитва мучеників Василя мангазейский

Тропар праведного Василя, мученика і страстотерпця, Мангазейского чудотворця, глас 8

Багатство бачивши чисті душі твоєї, Василя, вкрасти тщашеся праведних ворог, підуст пана твого, іже покраденнаго заради багатства свого зрадивши тя судії, і від того не винних многія зазнав єси борошна, непереможний пробувши до смерті. Тим, яко прийому вінець страждання від всіх Владики, молі всім від напастей вільним бити, шанують любов'ю святу пам'ять твою.

Ін тропар праведного Василя Мангазейского, глас 8

Яко пресвітла сонце, возсиял єси чудесами своїми в Сібірстей країні, в мангазейский пределех, новий мученику, невинний страдальче, святе Василя! За чистоту душевну і тілесну постраждав єси від лютаго ворога розпаданням й милосердя не мають перед своїм паном, від начальствующаго бо ту градскаго неправеднаго судії, і муки неповинно зазнав єси, і кров свою святу проліял єси, бажаючи вічного Царства Небесного. Тим-то Христос Бог Вінчаючись тя мученицькими вінці на небесах, і на землі прославив, і Своїм Божим промислом повів землі самої від надр своїх труну, і тіло твоє, і срачіцу, обагрену кров'ю твоєю, ізрасті нетлінне. І нині притекающим до тебе з вірою і всюди закликає святе ім'я твоє корисна вся, і гріхів залишення, і тілес здоров'я подавай, шанують вірою святу пам'ять твою, і моли Христа Бога спастися душам нашим.

Ін тропар праведного Василя Мангазейского, глас 8

Від граду Ярославля Божим провидінням в країну Сибірську прішедшаго і за цнотливість від пана свого в Мангазеи пострадавшаго, блаженнаго Василя вшануємо, егоже Христос Бог мученицьким вінцем Вінчаючись на небесах, нетлінням і чудесами прослави на землі. Ти ж, чесний страдальче, заступництвом своїм країну нашу в мирі збережи і молися за спасіння душ наших.

Кондак праведного Василя Мангазейского, глас 4

Страждання зробивши, святе, поховання ж Чесного НЕ сподобився, в Тинне місце увергнутий і топчуть тепер був єси від перехожого, але Бог прославив мощі твої чудесним явищем, Василя, прославляяйся у святих Своїх, даяй страждальцем вінець нетлінний.

Ін кондак праведного Василя Мангазейского, глас 4

Іже новий в мученіцех невинний страдальче, святе Василя, преревновал єси Йосипу Прекрасному і Мойсею Угрину у спокусу, за чистоту душевну і тілесну борошна неповинно зазнав якщо. Цих заради прослави тя Бог, і святої твоя мощі, по явищу твоєму, від Мангазеи до Єнісею під обитель Святої Трійці ту сущим настоятелем принесли і подають зцілення з вірою приходять і всюди закликає святе ім'я твоє. Страстотерпче святий, моли Христа Бога про православний народ нашому і про всіх воех наших, перемогу і подолання нам на всіх неосвічених іншомовних людех дарував, споборствуя, і від розбрату спастися всім молі.

Ін кондак праведного Василя Мангазейского, глас 4

Просветися Божественною благодаттю, Боголюбче, цнотливістю і терпінням протягом своє помер мученицькою смертю єси, тому і по смерті явив тебе світлість житія твого, істочаеші бо чудесами, з вірою приходять до чесної труні твоєму і кричущим: Радій, святий Василя, Мангазейскій і всього Сибіру чудотворче.

Молитва мученику Василю мангазейский

Про святий мученику Христовий Василію, радості святих едіносельніче, наших скорбот і печалей пременітелю і всякого зла демонського згубникові, припадаючи, молимо ти ся: прийди в заступництво наше, яко да очиститься розум наш від діянь гріховних, понеже позбавляємося за це благодаті Божої і не маємо тверда підстави до покаяння.

Дай нам розчулення душевне і сльози грехоомивательния, воздежі руки твоя святої за убогі наші душі до Господа Ісуса Христа, не залиш нас, грішних, заради нашого нестриманості, зміцни нас бідують душевними помисли і зовнішніми обуреваніі, ними ж самі собі вина буваємо, або від тих, хто ненавидить нас справді, але вся по гріхом нашим праведно бити сповідуємо.

Буди нам, легкодухим, покровитель і поборник благ і милостивий, прісещай нас, грішних, в скорботах і печалях і зберігай від усякого збентеження протівнаго, та не коли прогнівили Бога нашого і тобі сомолебніка нашого Благого, але підтримай нас молитвами твоїми в страсе Божі і гідна покажи своєя завжди милості та успадковуємо блага вічної в Царстві Небесному у Спасителя і Господа нашого Ісуса Христа, Якому належить слава, честь і поклоніння на віки віків. Амінь.

Молитва мученику Василю мангазейский:

  • Молитва мученику Василю мангазейский. Мученик Василь Мангазейскій - перший святий, прославлений на Сибірської землі. Він прийняв мученицьку кончину в 1602 рік, і з середини XVII століття глибоко шанується за безліч благодатних проявів в допомоги недужих, в скорботи і розпачі сущим. Святий Василій багаторазово допомагав заблукали і терпить небезпеки подорожнім і мисливцям; зціляв розслаблення, сліпоту і інші хвороби; за молитвами матерів зціляв дітей, зберігав малодушних від самогубства.

Акафіст мученику Василю мангазейский:

Канон мученику Василю мангазейский:

  • Канон мученику Василю мангазейский

Житійна і науково-історична література про мученика Василя мангазейский:

Схожі статті