Молитва на різдво Христове текст і його значення

Що робить молитва?

Моління діє на кожну людину заспокійливо. Іноді така розмова з Богом дозволяє скинути важкий тягар і відчути себе легше і вільніше. Звичайно, це стосується тільки тих людей, які щиро вірять в існування вищих сил і здатні цілком відкрити свою душу під час звернення до них. Текст молитви може мати вільну форму, можна просто вимовляти слова, що йдуть з глибини серця. Кожен святий отець підтвердить, що це дуже добре, якщо сторонній на пам'ять слів з молитвослова, намагається розповісти Богу про своє душевному стані так, як може. Такі молитви називаються приватними. Вони в більшій своїй мірі будуть нести в собі прохання про щось або вираження подяки про те, що трапилося. Є ще й другий тип - громадські моління. Це такі тексти, які можуть бути доступні в записаному вигляді кожному, завдяки їм в церкві проводяться богослужіння. Такі молитви переходять з покоління в покоління. Тексти, як правило, чітко структуровані і складаються із звернень до Бога і всіх святих, їх вихваляння, прохання за всіх стражденних або тих, хто молиться. Громадські молитви діляться на кілька типів за змістом. До першого належать подячні тексти, в яких здійснюється вираз подяки Богу за те, що він дав. До другого типу належать молитви-прохання. Вони часто супроводжуються сльозами і несуть в собі прохання допомогти, дати сил в ситуації, що склалася. До третього типу можна віднести покаянні тексти, в яких людина висловлює своє співчуття про скоєне гріху або вчинок.

Молитва на різдво Христове текст і його значення
Молитву можна не вимовляти вголос, а звертатися до Бога подумки. Це дає можливість кожній людині в будь-який момент вести свій монолог з Богом, тобто коли він потребує цього.

Особливості молитви на Різдво Христове

Молитва на Різдво Христове

«Господи Ісусе Христе, Боже наш, зволив ради нашого заради на землі у плоті явитися і від Безневестния і Пречистої Діви Марії невимовно родитися! Дякуємо Тобі, бо Ти сподобив нас, подвигом посту предочістівшіхся, досягнутих великого свята Твого Різдва і в радості духовної зі ангелами співати Тебе, з пастирями славословити, з волхвами поклонятися. Дякуємо Тобі, яко через велике Своє милосердя і безмірного поблажливості на недуги нашим, утешаеші нас що нині не точию Ізобільне поживою духовною, а й трапезою святкової. »« Тому молимо Тебе, отверзающаго щедру руку Твою, виконуючого все живе благ Твоїх, дающаго всім їжу, відповідну часу і правилам церковним, благослови празднічния харчів, вірним людям Твоїм уготованния, особливо ця, від них же повінующеся Статуту Церкви Твоєї, в мімошедшіі дні посту утримувалися раби Твої, нехай будуть оне куштували їх зі подякою за здоров'я, підкріплення сил тілесних, в радість і радість. Щоб усі ми, всілякий достаток маючи, ізобіловаті будемо і в справи благая, і від повноти благодарнаго серця славити Тебе, пітающаго і утешающаго нас, купно ж і Безначальнаго Твого Отця і Пресвятого Духа на віки віків. Амінь. »

Дивіться також:

div> .uk-panel '> "data-uk-grid-margin>

Схожі статті