На яку молитву обов'язково прийде відповідь, знайти дорогу додому

«А без віри догодити Богові неможливо; Тим, які приходять до Бога, вірував, що Він є, і тим, хто шукає Його віддає »(Євр.11: 6).

Проста дитяча віра в те, що Бог всюдисущий і чує нас всюди, завжди, в будь-якому стані - творить чудеса. Як тільки я згадую про це, вже не має такого значення, що говорить моє тіло або моя душа - я починаю молитися в впевненості - мене чують і не хтось, а Сам Всемогутній Небесний Отець ...

Друга велика істина, на якій будується успішна молитовне життя - тим, хто шукає Бога Він дасть відповідну! Дивовижне обітницю! Господь обіцяє віддати, тобто відповісти на молитви кожного, хто буде Його шукати. В одному відомому англійському перекладі сказано виразніше: «хто буде ретельно, щиро шукати Бога». Давайте тепер поміркуємо як нам старанно і щиро шукати Бога?

Перш за все, для пошуку відносин з Богом, як втім, для будь-яких взаємин, потрібен час. Добре відомий факт про те, що якщо чоловік і дружина перестають спілкуватися і проводити час разом - це вірний знак руйнування сім'ї. Навпаки, свідоцтво здорових відносин - подружжя проводять багато часу разом, багато спілкуються, разом виховують дітей, разом відпочивають і радіють життю.

Відносини з Богом дуже схожі на сімейні відносини. Не випадково Біблія називає Бога Батьком, а по відношенню до Його народу Він називає Себе чоловіком (Іс. 54: 5). Якщо ми хочемо розвивати з Ним стосунки, необхідно знаходити час для спілкування з Богом. Щоб зустрітися двом людям, їм обом треба виділити час зі свого розкладу. Відносини з Богом в цьому плані унікальні, оскільки Він завжди відкритий для спілкування з нами і тільки від нас залежить скільки, як часто і як довго ми будемо спілкуватися зі Всемогутнім Богом!

У практичному плані, наймудріше починати виділяти невеликий час для спілкування з Богом щоранку. Звичайно, молитися можна завжди, але Біблія в багатьох місцях закликає нас саме до ранкового спілкування, коли можна прийняти благодать від Господа на новий наступаючий день. Час спілкування з Богом часто називають таємницею кімнатою, оскільки там ми спілкуємося з Богом один на один, без свідків і посередників. Це час не обов'язково має бути дуже великим - важливіше регулярність. Краще кожен день проводити з Богом 15 хвилин, ніж один раз промоліться кілька годин, а потім «забути» про духовне життя на кілька днів.

Друге, що вкрай важливо - це щирість. Щира молитва завжди буває почута. Давайте завжди будемо пам'ятати цю славну істину, коли починаємо молитися. Краще кілька гарячих і щирих слів, ніж довгі але формальні молитви. Щирість і відкритість завжди йдуть поруч. Якщо людина згрішила, то, ніяка молитва не буде щира, поки не принесено покаяння і не прийнято прощення.

Господь, допоможи мені регулярно виділяти час для молитви і ніколи не забувати, що Ти завжди чуєш мене. Допоможи завжди бути максимально щирим і відкритим, бо з щирим Ти завжди поводишся щиро!

Без віри неможливо догодити Богові Тим, які приходять до Бога, вірував, що Він є, і тим, хто шукає Його віддає. З щирим Ти справедливо щиро, а з лукавим - за лукавством його.