На яку сторону світла повинен здійснювати молитву правовірний

Якщо виходити з того, що Земля кругла то, виходить ніби в будь-яку сторону світла. Жарт звичайно. Прийнято на кшталт здійснювати намаз у напрямку до Каабі. Не знаю як у Християн. Може бути у них звернення до Бога теж відбувається в бік труни Господнього тобто Єрусалим. Ось прикидаю і думаю, а може бути все звернення до Всевишнього треба здійснювати на Північ. Думаю, що це буде Північ.

Треба молитися за прикладом молитви пророка. До приходу Ісламу християни повинні були молитися так, як їх вчив Христос мир йому. З Євангелія відомо лише одне місце опису молитви Христа. Світ йому. - 2 роки тому

Спочатку мусульмани молилися в бік Єрусалиму.

Дурні люди скажуть: "Що змусило їх відвернутися від Кібли, до якої вони поверталися обличчям колись?" Скажи: "Схід і захід належать Аллаху. Він наставляє, кого забажає, на прямий шлях".

Наступний аят вказує на те що напрямок до Кібл в Сторону Єрусалиму було тимчасовим:

Аль-Бакара: 143 - Ми зробили вас громадою, що дотримується середини, щоб ви свідчили про все людство, а Посланник свідчив про вас самих. Ми призначили киблу, до якої ти повертався обличчям перш, тільки для того, щоб відрізнити тих, хто піде за Посланцем, від тих, хто повертається назад. Це виявилося важко для всіх, крім тих, кого Бог повів прямим шляхом. Бог ніколи не дасть пропасти вашу віру. Воістину, Бог щедрий і милосердний до людей.

і Господь бачив, що пророк салаЛлаху Алейхем ва салям подібно Аврааму звертався до неба в молитві і змінив напрямок молитви:

Аль-Бакара: 144 - Ми бачили, як ти звертав своє обличчя до неба, і Ми звернемо тебе до кибла, якої ти залишишся задоволений. Зверни ж своє обличчя в сторону Заповідною мечеті. Де б ви не були, звертайте ваші обличчя в її бік. Воістину, ті, яким даровано Писання, знають, що така істина від їх Господа. Аллах не живе в невіданні щодо того, що вони роблять.

І Бог велить звертатися в молитві у напрямку до Каабі:

Аль-Бакара: 149 - Звідки б ти не вийшов, звертай обличчя в сторону Заповідною мечеті. Воістину, така істина від твого Господа. Аллах не живе в невіданні щодо того, що ви робите.

І так само було велено здійснювати паломництво до Кааби.

Схожі статті