На кого сходить шайтан кораніка

На кого сходить шайтан?

Питання: Як позбутися від впливу шайтана (сатани)? Чому воля людини часом не може впоратися з його намовою?

Відповідь: Шайтан є відкритим ворогом людини і про це Аллах говорить в усьому Корані (див. Наприклад, 36 / 60-62). Шайтан буває з джинів і людей. Ось що говорить Аллах:

«Отже, ми визначили для кожного посланника ворогів - шайтанів з числа людей і джинів. Одні з них вселяють іншим улесливі слова для зваблювання ... »(6/112).

«(О, Мухаммед!) Скажи:« Вдаюся до захисту Господа людей, царя людей, Бога людей, від зла спокусника відступаючого, який наущать в грудях людей і буває з джинів і людей »(114 / 1-6).

Аллах в Корані часто згадує про те, що Він наближає до себе того, хто сам наближається до нього. А того, хто віддаляється, Аллах наближає до шайтанові ... Аллах говорить так:

«Розповісти вам про те, на кого сходять шайтани? Вони сходять на кожного брехуна і грішника. Вони підкидають почуте, але багато хто з них є брехунами »(26 / 221-223).

«До тих, хто відвертається від поминання милостивого (Аллаха), ми приставимо шайтана і він стане його другом. Вони будуть утримувати їх зі шляху (Аллаха), а ті будуть думати, що вони йдуть вірним шляхом »(43 / 36-37).

Посланник (сас) з цього приводу говорив так:

«Воістину, у шайтана і ангела є особливий вплив на душу (розум, серце) людини. Вплив шайтана направлено на погане, засуджувальне і на приховування правди, істини божої. А вплив ангела - на добру, на благе і праведне, на істину Божу. Той, хто відчуває в душі хороше, - нехай знає, що це від Аллаха, і дякує йому за це. А той, хто відчуває в душі недобре, - нехай знає, що це наущення від шайтана. І в такому випадку, слід звертатися (вдатися) за допомогою до Аллаха »(див. Ahmed b. Hanbel, c. I, 465, 435; c. III, 397; İbn-i Mâce, Mukaddime, 1).

Теги. на кого сходить шайтан. 26 / 221-223, 43 / 36-37.

Схожі статті