Наслідний дар архімандрита Іоанна Крестьянкіна - молитва про самовільно пішли з життя

Д орогена у Господі Т.!

Скільки людей зараз як діти: шукають дорогу до Істини і милістю Божою приходять в Храм - дім Божий. Т. це справжнісіньке і реальне чудо. Найчастіше до Бога призводить зараз біда, коли серце ніби вмирає від горя; приходять і такі, які почали пізнання духовного світу з близької торкання до темної, все вбиває силі.

Так сталося і з Вашим сином, він пізнав ворога - темряву, але не встиг через цей жах звернутися на пошуки Світу. Шукати винних безглуздо, але ж в той час, коли Ви жили без Бога, поруч з Вами жили ж і люди, віруючі в Нього і живуть Їм. Бог-то був, і є, і буде завжди, бо Він - Бог, творець створення, творець світів. І з часу падіння прабатьків, завдяки богодарованной свободу, люди самі роблять вибір. А Бог тільки завжди чекає, допомагає, залишає в житті суспільства і в житті кожного свої сліди. Людям лише побачити і зробити вибір: або світла, тепла, добра, - а значить шлях за Богом, чи упоіться самість в гріху. Це про головне. Свободу людини ніхто відняти не може, навіть і Творець його.

А ось про сина молитися в церкві дійсно не можна - таке визначення Священних Соборів св. Отців, така каноніка. Молитися ж будинку, всією душею скорботної і пораненої стоячи перед Богу, треба неодмінно. А відповідь - діло Боже, ми його передбачити не можемо і вирішити за Бога не можемо. Зберігши послух Церкви, залиште в душі надію на милість Божу до своєї материнської молитви.

Тільки не забувайте, що перша заповідь, дана людям від Бога в раю, була - слухняність.
І саме тому Ви і в даній ситуації не можете переступити цю рятівну заповідь. І знайдете милість Божу до себе і до чаду за скорботу свою, і за послух Слова Божого - в церкві не згадувати, але тільки вдома.

Милість Божа буди з Вами!

Д орогена у Господі А.!

Ще подавайте про маму милостиню нужденним. Більше нічого зробити не можна. Якщо навіть хтось і дасть Вам дозвіл на молитву в церкві, то це буде на шкоду і мамі, і Вам самій, бо канони Церкви ніхто скасувати не може.

А послух їм схилить Господа на милість до Вас і до мами.

Береже вас Господь!

Не можна безкарно порушувати канони церковні. Про свого брата молитися в церкві Ви не можете. Даремно клопоталися Ви про його відспівуванні, тепер хоч припиніть збирати собі на голову гнів Божий. Про самогубців молитися можна тільки вдома, і ніяк не можна подавати про них в церкві ні на літургію, ні на панахиду. Господь їм суддя, а Ви страждаєте за непослух.

Щоб не схибити нам перед Богом і не стати самочіннікамі, треба молитися Вам про Е. тільки вдома, постійно Новомосковськ молитву про неї старця оптинского Льва, а також канон за самовільно пішли з життя. У Господа немає мертвих, і таємницю смерті Є. знає Господь. Якщо вона стала жертвою зловмисників, то Церква про таких молиться, і Господь ставить їм їх кончину в мучеництво.

Боже благословення Вам!

Д орогена у Господі С.!

Ін суд людський, і ін Суд Божий. Закон Божий вимагає від кожної людини виконання волі Божої, і тільки це рятівною для людини. Не будемо брати на себе місію суддів над іншими, зокрема над Вашим братом, але судити про свої вчинки ми зобов'язані ще до суду Божого.

Залиште брата волі Божої про нього, самі ж виконаєте те, що наказано нам. Про самовільно пішли з життя в церкві молитися не можна, і це однозначно. Тільки психічне захворювання, засвідчене лікарями, дозволяє нам поминати самогубців. У Вас про брата цього свідоцтва немає. А тому підкоріться біді і не переступайте канонів Церкви. Моліться про нього тільки в домашній молитві і подавайте милостиню. Правосуддя Боже помилки не зробить, і цим заспокойте себе, еліко це можливо.

Схожі статті