Навіщо душа зійшла в матеріальне царство, універсальний шлях

Питання 1: Дорогий Ісус, ти кажеш: «Коли душа сходить в матеріальний світ, у неї є потенціал пащу в більш низький стан свідомості. Коли це відбувається, душа може забути своє духовне походження і навіть свою духовну ідентичність і індивідуальність ».

Це схоже на дурість, вчинену душею. Зрештою, вона була «зроблена» в духовному царстві і може вибрати безліч способів для зростання і набуття досвіду, не ризикуючи собою. Чому душа вибрала Землю?

Питання 2: Дорогий Ісус, у мене питання щодо Вільної Волі. Коли ми прийшли на Землю, у нас було забрано високе знання. У нас мало інформації для здійснення мудрих виборів. Але у наших Я Христа вона є, також як і у наших Я ЄСМЬ Присутностей. Чи має ця частина нас теж вільну волю, і порушує вона вільну волю нашого нижчого свідомості?

У глибині душі я знаю, що ніколи не погодився б прийти на Землю без деякого роду контракту ... деяких гарантій, що незалежно від того, що зі мною тут відбудеться, я буду звільнений і повернуто додому. Навіть земний солдатів, йдучи в бій, сподівається, що якщо буде застрелений, його тіло не дістанеться ворогові.

Бог будь-кому може показати його душу і Я ЄСМЬ Присутність, щоб вони могли пам'ятати ким насправді є. Бог може видалити завісу між небом і землею. Я не можу уявити, що люблячий Бог залишив би Своїх солдатів і дозволив їм самозруйнувався.

Хоча я ціную всі питання і задають їх людей, я особливо люблю питання, що показують, що люди глибоко про них міркували. Ваші питання стосуються дуже важливої ​​теми.

Для початку дозвольте мені сказати, що цей сайт є прикладом прогресивного одкровення. Один аспект цього полягає в тому, що в міру того, як на ньому з'являється все більше і більше навчань, у тих, хто вивчає цей сайт, з'являється все краще і краще основу для розуміння більш просунутих концепцій. Іншими словами, коли сайт був новим, я використовував більш простий і спрощений мова, як в словах, так і в концепціях, ніж я можу використовувати сьогодні. Тому в деяких більш ранніх навчаннях я використовував термін «душа» в широкому і загальному розумінні, яке насправді не є найвищим.

Багато духовних шукачі знають, що вони більш, ніж фізичне тіло, і також відчувають, що у них є частина, яка знаходиться в духовному царстві. Багато людей використовують термін «душа» щодо всього свого єства. Насправді більш правильно використовувати цей термін щодо тільки тієї частини вашого істоти, яка зійшла в фізичне тіло. Вашої істинної ідентичністю є та ваша частина, яка постійно перебуває в духовному царстві. Я вибрав назвати цю частину Я ЄСМЬ Присутність або духовним я.

Я ЄСМЬ Присутність є безсмертним духовною істотою. Воно - індивідуалізація Бога і було створено Ним для двох цілей. Одна з них полягає в тому, щоб дати Богу засіб, щоб Він міг творити світ форми зсередини цього світу. Інша - дати Богу засіб, щоб Бог міг відчувати світ форми зсередини цього світу. Ваше Я ЄСМЬ Присутність володіє унікальною індивідуальністю, воно вирішило гадану загадку, що у нього є індивідуальна ідентичність, в той час як воно є частиною всього істоти Бога.

Ваше Я ЄСМЬ Присутність було народжене з любові Бога, яка спонукає Його постійно перевершувати себе. Більш детально це пояснено в посланні Присутності Безумовною Любові, а також в посланні Присутності нескінченного Світла і Матері Марії. Ваше Я ЄСМЬ Присутність знаходиться в духовному царстві і не може зійти в щільні енергії матеріальної всесвіту. У якості вираження своєї любові, спонукання стати більш себе, ваше Я ЄСМЬ Присутність вирішило створити розширення себе, яке могло б зійти в матеріальну всесвіт. Мета була в тому, щоб дати вашому Присутності засіб, за допомогою якого воно могло б відчувати і со-творити матеріальну всесвіт і допомогти зробити її самоосознающей всесвіту, яка є постійною частиною Божественного творіння.

Повертаючись до вашого запитання, це ваше Я ЄСМЬ Присутність було «зроблено» в духовному царстві. Технічно кажучи, ваша душа не робила вибір зійти в матеріальне царство, тому що вона не існувала, як отде льное істота, до свого першого сходження. Ваша душа була створена, щоб зійти в матеріальну всесвіт, і була послана туди вашим Я ЄСМЬ Присутністю негайно після свого створення.

Спочатку вашій душі було призначене жити в цьому всесвіті, поки вона не досягне свого повного усвідомлення як духовного істоти. В цьому є тонка різниця, і я розумію, що воно може привести в замішання багатьох людей. Однак, читаючи згадані мною послання і розмірковуючи над цією загадкою, ви поступово досягнете більш глибокого розуміння. Коли ваша душа була створена, вона була створена як розширення вашого Я ЄСМЬ Присутності. Однак, оскільки у неї є самоусвідомлення і вільна воля, вона має потенціал досягти повного і самодостатнього почуття ідентичності як безсмертного духовного істоти. Іншими словами, у вашій душі є потенціал вирішити загадку, яку вже вирішило ваше Я ЄСМЬ Присутність, а саме, що вона є самоосознающім істотою, що є частиною більшого цілого.

Можна сказати, що коли душа вперше спускається в матеріальну всесвіт, вона бачить себе розширенням свого Я ЄСМЬ Присутності. Вона ще не може бачити себе самостійним духовним істотою. Однак у міру того, як душа продовжує будувати на своєму почутті ідентичності, вона може досягти Хрістосознанія, яке дозволяє їй сказати: «Я і мій Батько - в сенсі Я ЄСМЬ Присутність - одне». У цей момент душа завойовує безсмертне почуття ідентичності, як самостійного духовного істоти. Я пояснюю це більш детально в книзі «Спаси Себе».

Ще раз повернемося до вашого запитання. Насправді ваша душа не робила вибір зійти в матеріальну всесвіт. Вона була народжена в результаті вибору вашого Я ЄСМЬ Присутності, а цей вибір з'явився з любові. Тому насправді це було не дурне, а дуже любляче дію.

Більш того, багато душ, все ще знаходяться у втіленні на Землі, зійшли на неї вперше до Падіння Людини, а в той час ризик, асоційований зі спуском на Землю, був невеликий. Тільки після Падіння ця планета стала більш небезпечним середовищем, в якій люди стали легко забувати своє духовне походження. Але навіть після Падіння багато духовні істоти добровільно вибрали зійти на Землю з рятувальною місією, щоб врятувати своїх братів і сестер, що застрягли в низькому стані свідомості.

Єдиний спосіб врятувати іншу душу - вчити її прикладом. Іншими словами, єдиний спосіб по-справжньому служити духовним вчителем, це зійти на планету Земля і потім завоювати своє Хрістобитіе, демонструючи тим самим, що будь-яка людська істота має потенціал одягатися в розум Христа і завоювати безсмертя через піднесення в більш високий стан свідомості.

Тепер про вашому другому питанні. Технічно неправильно говорити, що вище знання було забрано у душі, коли вона зійшла на Землю. Коли душа зійшла вперше, в сенсі до Падіння, у неї була інтуїтивна зв'язок з Я ЄСМЬ Присутністю і зовнішній контакт з духовним вчителем, який показаний, як Бог в Едемському саду. Так що душа не була залишена без керівництва. Тільки опустившись до тями дуальності, душі поступово втратили свою інтуїтивну зв'язок, так само як і зовнішній зв'язок зі своїми духовними вчителями. Тому для перевтілених душ вірно те, що багато хто з них прийшли в це життя без вищого знання. Однак це результат їх власних минулих виборів, а не покарання Бога.

Після того, як душа опустилася в свідомість дуальності, її Я ЄСМЬ Присутність більше не могло безпосередньо контактувати з нею. Тому з вселенського Хрістосознанія було створено Я Христа. Це стан свідомості пронизує все в світі форми, але воно ніколи не може бути спіймано в пастку певної форми. Вселенське Хрістосознаніе завжди знає, що є розширенням буття Бога. Тому ваше Я Христа дає вам можливість знаходити різницю між ілюзіями, створеними свідомістю дуальності і реальністю Бога, а саме що ви - духовна істота. Так що так, ваше Я ЄСМЬ Присутність дійсно володіє свободою волі, також як і ваше Я Христа. Однак вибори вашого Я ЄСМЬ Присутності і вашого Я Христа ніколи не можуть порушити вільну волю вашої душі. На рівні вашої душі її вільна воля - вищий закон, і жодне духовна істота не має владу порушувати його. Тільки темні сили будуть порушувати вільну волю вашої душі.

Ви говорите про розуміння того, що не огорнули б без контракту. Можна сказати, що коли ваше Я ЄСМЬ Присутність створило вашу душу, воно знало реальність, що впроваджені в неї енергії ніколи не можуть бути втрачені. Ці енергії є розширенням безсмертного істоти Бога і ніколи не можуть бути втрачені. Таким чином, можна сказати, що є певного роду контракт, який гарантує, що світло Бога, що становить вашу душу, ніколи не може бути втрачений. Однак ви більш ніж Божественна енергія, оскільки ваша душа має почуття усвідомлення, відчуття ідентичності. У вашій душі є Богом дана індивідуальність, і їй призначено розширювати її через досліди в матеріальної всесвіту. Це те, що я пояснив в моїй притчі про таланти. Тому ваша душа сходить з певним почуттям ідентичності і потім додає до нього через досліди в матеріальної всесвіту.

Оскільки ваша душа має вільну волю, у неї є потенціал прийняти почуття ідентичності, як смертного, людської істоти, обмеженого всілякими рамками. Це почуття ідентичності не має відношення до реальності буття Бога і Його енергії. Таким чином, логічно випливає, що це обмежене почуття ідентичності ніколи не може стати постійним. І оскільки воно не може стати постійним, логічно воно повинно бути тимчасовим. А все, що тимчасово може прийти до кінця. Ось чому почуття ідентичності вашої душі, як обмеженого смертного істоти, врешті-решт, може прийти до кінця.

Таким чином, це обмежене почуття ідентичності втрачається, але ваша первісна божественна індивідуальність, з якої було сформовано ваша душа, не втрачається. Енергії, що становлять вашу душу, просто будуть повернуті до своєї первісної чистоті і тим самим зможуть бути відтворені, як інша душа, що має вашу божественну індивідуальність без будь-якого обмеженого почуття ідентичності або пам'яті свідомості дуальності. Тому можна сказати, що є контракт, який гарантує, що енергії вашої душі і вашої божественної індивідуальності повністю повернуться додому. Однак ваше Я ЄСМЬ Присутність сподівається, що ваша душа не просто повернеться додому, але зробить це з тріумфом, ставши самоосознающім, самостійним, безсмертним духовною істотою.

Ви говорите, що Бог може показати кожному духовну реальність, але це не так, тому що жодне духовна істота не може порушувати вільну волю втілених душ. Бог може запропонувати вам знання про вашу духовної ідентичності, Бог може підвести вас до водам живий істини, але Він не може змусити вас пити ці води. Проте Бог не залишив вас одних на поле битви життя. Бог послав вам Я Христа, як духовного вчителя, а також безліч зовнішніх вчителів. Протягом століть багато істот - включно зі мною - брали втілення на Землі і досягали Хрістосознанія, демонструючи тим самим шлях, по якому можуть слідувати всі душі.

Ви говорите про солдатів на полі бою, і це хороша ілюстрація, тому що зараз планета Земля дійсно є полем битви. Однак коли солдат йде на війну, немає ніякої гарантії, що він буде врятований. Солдат знає, що буде вжито всіх спроби врятувати його, але немає ніякої гарантії, що вони будуть успішними. Подібно до цього, душа може знати, що буде вжито всіх спроби, щоб врятувати її на поле битви Землі. Але немає ніякої гарантії, що ці спроби будуть успішними, не стільки через те, що ворог буде заважати їм, але через те, що душа може не побачити спробу порятунку або може не прийняти руку, простягнуту згори.

Щоб виконати свою місію на Землі і стати самодостатнім духовною істотою, душа повинна мати вільну волю. Однак неминучий потенціал вільної волі полягає в тому, що душа може відмовитися від своєї первісної місії і побудувати почуття ідентичності смертного людської істоти, яке назавжди відокремлене від свого Бога і ніколи не може одягатися в Хрістосознаніе і завоювати своє безсмертя. Поки душа підтримує це почуття ідентичності, ні одна істота на Небесах не може врятувати її. Все ж душа в будь-який момент може вибрати відмовитися від обмеженого почуття ідентичності і вирішити встати на духовний шлях, який приведе її до Хрістосознанію. Проте, жодна істота на Небесах не може зробити цей вибір за жодне істота на Землі. До розділу Душа