Перемагаючи страх у своєму житті, літератор

Ви боїтеся чогось?

У пісні "Не бійся, дитино Моя!" Господь промовляє слова життя:

"Не бійся, дитино Моя,
Я з тобою завжди.
Я знаю кожну твою біль
І бачу кожну твою сльозу.
Не бійся, дитино Моя,
Я з тобою завжди.
Я знаю, як оберігати те,
що належить Мені ".

У Другому посланні до Тимофія (1: 7) апостол Павло спонукає свого юного учня без страху нести своє служіння: "Адже Бог дав вам духа страху (боягузтва, малодушності, плазування страху), але [Він дав вам духа] сили, любові, спокою , розважливості, дисципліни і самоконтролю ".

Запам'ятайте цей вірш. Вивчіть його напам'ять і повторюйте кожен раз, коли вас долають занепокоєння і страх.

Страх не приходить від Бога. Сатана - ось хто хоче наповнити ваше серце страхом. У Бога є план для вашого життя. Прийміть цей план, покладаючи всю свою віру на Нього. Але пам'ятайте: у сатани теж є план для вашого життя. Цей план ви приймаєте через страх.

Псалмоспівець Давид говорить: "Я Господа страждал, і Він відгукнувся, позбавив мене всіх страхів моїх" (Псалом 33: 5).

Ісус є вашим Визволителем. У той час як ви старанно шукаєте Його, Він буде звільняти вас від усіх ваших страхів. В Євангелії від Іоанна (14:27) ми знаходимо слова Ісуса, звернені до Його переляканим учням: "... Та не збентежило серця ваші і нехай не злякаються. [Не дозволяйте собі хвилюватися, турбуватися, не дозволяйте страху заволодіти вами, не дозволяйте комусь або залякувати вас, не будьте боязкими і боязкими.] "

Це означає, що вам доведеться надавати стійкий опір страху. Прийміть вже сьогодні рішення не дозволяти духу страху залякувати вас і домінувати у вашому житті.

У Псалмі 55: 4, 5 Давид говорить:

"Кожен раз, коли мені стає страшно, я буду покладатися і уповати на Тебе, буду зберігати свою впевненість в Тобі. У Бога [з Його допомогою] я буду вихваляти Його слово; на Бога я покладаюся, уповаю, Йому сміливо довіряю, бо я не буду боятися. Що може людина, що представляє собою плоть, зробити мені? "

У Книзі пророка Ісаї (41:10) Господь переконує Свій народ: "Не бійся [адже причин для страху немає], бо Я - з тобою, не оглядайся в жаху і не турбуйся про те, адже Я твій Бог. Я зміцню тебе і дам сили , щоб подолати будь-які труднощі, так, Я допоможу тобі; Я підтримаю тебе Своєю правою рукою, в якій перемога, праведність і справедливість ".

Потім в 6-му вірші він продовжує: "Тому ми тішимося, підбадьорюємо себе і впевнено і сміливо говоримо: Господь - Помічник мій; ніяка небезпека не спіткає мене [я не буду боятися, боятися або жахатися]. Що може зробити мені людина?"

Страх виникає в результаті помилкових доказів, які видаються за справжні. Ворог хоче переконати вас в тому, що ця ситуація є підставою для майбутніх невдач. Однак Біблія вчить нас тому, що якими б не були обставини - нехай навіть самими несприятливими, немає нічого неможливого з Богом (Марка 9:17 - 23).

У Книзі пророка Ісаї (41:13) нам сказано: "Бо Я - Господь Бог твій, що держить тебе за правицю й говорить до тебе:" Не бійся, Я тобі поможу "(РСП). Це означає, що погані новини не повинні породжувати в вас страх. Покладайтеся на Бога. Він може зробити так, що все буде сприяти до вашого блага.

У Посланні римлянам (8:28) апостол Павло нагадує нам про те, що любить Бога і хто покликаний Його волі і згідно Його цілі все сприяє до блага.

У Книзі пророка Ісаї (43: 1 - 3) ми Новомосковськ: "А тепер отак каже Господь, що створив тебе, Якове, і тебе, о Ізраїлю: Не бійся, бо Я тебе викупив, назвав ім'я твоє; ти - Мій. коли будеш проходити крізь глибокі води і великі біди, Я буду з тобою. коли підеш через річки труднощів, які не потонеш! коли підеш через вогонь гноблення, що не згориш - полум'я не поглине тебе. Бо Я - Господь, Бог твій, Святий Ізраїлів, Спаситель твій ... "

Вчіться сповідувати ці місця Писання, які говорять про страх, вголос. Проголошуйте їх, коли ви залишаєтеся наодинці з собою. Прийміть в духовному світі той факт, що ви не маєте наміру жити в страху. Оголошуючи Слово Боже, ви повідомляти диявола про те, що не хочете проводити своє життя в муках.

Пам'ятайте, Біблія говорить, що страх має муку (1 Іоанна 4:18, РСП). Ісус помер для того, щоб звільнити нас від мук. У Посланні до ефесян (3:12, 13) Павло розповідає нам про те, що завдяки нашій вірі в Ісуса Христа

"... ми маємо відвагу (мужність і впевненість) і надійний доступ (незаслужену можливість вільно, без страху наближатися до Бога). Тому я прошу вас не падати духом [не втрачати мужність і не занепадати духом через страх] ..."

Псалом 45: 2, 3 нагадує:

"Бог нам Прихисток і Сила [Він всемогутній і не піддається на спокуси], вічна допомогу в нещастях. Тому ми не Якби ми злякалися, навіть якщо здригнеться земля і гори обрушаться в серці морів".

У 1-му розділі Книги Ісуса Навина ми знаходимо, що Бог неодноразово закликає Ісуса Навина "бути твердим і мужнім" (вірш 6, запевняючи його в тому, що "з тобою Господь, Бог твій, у всьому, де ти будеш ходити". Так і ви не повинні боятися. Господь звертається до вас з тієї ж звісткою, яку приніс Ісуса Навина.

Бог з вами. Він ніколи не залишить і не покине вас (Євреїв 13: 5). Він постійно доглядає за вами (Псалом 32:18). Ваше зображення віддруковане на обох долонях Його рук (Ісаї 49:16). А це означає, що вам не слід боятися. Будьте сильними, будьте впевненими, будьте хоробрими і не бійтеся.

В Євангелії від Матвія (6:34), в Нагірній проповіді, Ісус говорив Своїм учням: "І не журіться (не турбуйтеся) про завтрашній день, бо завтрашній день принесе з собою свої турботи (і занепокоєння). Кожен день сповнений своїх турбот" .

В Євангелії від Матвія (8:23 - 27) ми Новомосковськ про те, як учні були налякані штормом, який розігрався на морі: "" Він каже їм: Чому ви такі боязкі і перелякані, про ви, маловірні? Потім Він встав і заказав бурі й морю, і настала велика і чудова тиша (ідеальне спокій) "" (вірш 26).

В Євангелії від Луки (12: 25, 26) Ісус задає питання: "... що толку від того, що ви турбуєтеся? Хіба від цього додасться до вашого життя хоч один день? Звичайно, ні! І якщо, турбуючись, ви самого малого НЕ можете зробити, що толку турбуватися про більш серйозні речі? "

"Не бійся", - сказано в Книзі пророка Ісаї (54: 4, 5): "... ти не будеш жити в нарузі; забудуться сором юнацтва твого і ганьбу вдівства твого, бо Творець твій буде тобі чоловіком. Господь Саваот - ім'я Його ; Він - твій Викупитель, Святий Ізраїлів, Бог всієї землі ".

Потім в Книзі пророка Ісаї (35: 4) ми Новомосковськ: "Скажіть тим, у яких перелякані серця: Будьте міцні, не бійтеся! Ось Бог ваш прийде з помстою, з відшкодуванням Божим, Він прийде й спасе вас".

Просіть Бога, щоб Він зміцнив вас, щоб Його міць і сила наповнили вас, допомагаючи встояти в хвилини страху (Ефесян 3:16).

Я хотіла б поділитися з вами великим одкровенням про страх, яке дав мені Бог. Коли Господь звертається до нас через Писання і каже: "Не бійся", Він не забороняє нам відчувати страх. Насправді Він каже: "Коли ти відчуваєш страх, тобто коли диявол атакує тебе страхом, не відступай і не тікай! Навпаки, йди вперед, навіть якщо тобі страшно".

Багато років я думала, що відчувати страх - значить бути боягузкою. Тепер я усвідомила, що перемога над страхом приходить тоді, коли ми зустрічаємо його у всеозброєнні, даємо йому відсіч і продовжуємо ту справу, яку доручив нам Бог, навіть якщо нам дуже страшно.

У Псалмі 33: 5 Давид говорить: "Я кликав до Нього, і Він відповів мені! Він позбавив мене від усіх моїх страхів". А Іван нагадує нам: "У любові немає страху [немає боязні], але досконала [зріла] любов видворяє страх і гасить навіть слід його, тому що страх приносить з собою думки про покарання; [так] боїться не досяг зрілості в любові [Do Not піднявся до досконалості в любові] "(1 Івана 4:18).

Пам'ятайте, Бог любить вас! І так як Він любить вас досконалою любов'ю і піклується про вас, ви можете жити життям, вільної від страху.

Можливо, в даний час вас долає стільки страхів, що звільнитися від них здається чимось неймовірним. Якщо це так, ви повинні запам'ятати одну важливу істину: Бог в одну мить може повністю звільнити вас від будь-якої проблеми, але частіше за все Він робить це мало-помалу. Тому будьте в доброму гуморі: Господь працює в вас. Бог почав у вас добре діло, і Він обов'язково завершить його (Филип'ян 1: 6).

"Господь - моє світло й спасіння моє, кого буду боятись?" - запитує псалмопевец в псалмі 27: 1 (РСП). "Якщо будуть наступати на мене злочинці, щоб погубити мене, то вони спотикнуться й попадають. Так, якщо навіть виступить проти мене армія, серце моє не злякається! Я впевнений в тому, що Бог врятує мене".

У віршах 5 і 6 того ж псалма Давид продовжує говорити про те. що, якщо прийде біда, Бог вкриє його. Він піднесе його на високу скелю, зробивши недосяжним для всіх ворогів його. Потім він висловлює свою готовність принести Господу жертвопринесення і співати хвалу Йому з великою радістю.

Те, що Бог зробив для царя Давида, Він зробить для вас. Повірте в Господа. Він володіє силою, здатною звільнити вас від усіх ваших страхів.

Послухайте, що сказав ангел Господній Данилу, запевняючи його в тому, що його молитви точно були почуті: "... не бійся, Данило, тому що з першого дня, коли ти вирішив у своєму серці досягти мудрості і упокорити себе перед Богом твоїм, Він слухав твої молитви, і я прийшов у відповідь на твої слова "(Даниїла 10:12).

Диявол спробує переконати вас в тому. що Бог не чув ваших молитов і не відповість вам. Пам'ятайте, що Слово Боже є мечем Духа (Ефесян 6:17). Поражайте ворога мечем духовним. Наповнюйте своє серце Словом Божим, міркуйте над ним день і ніч.

Тільки Слово Боже наділить вас здатністю перемогти ворога. Тільки знаючи Слово Боже, ви зможете розпізнавати диявольську брехню. Сповідайте Слово Боже, і це приведе вас до перемоги.

Можливо, страх заважає вам розмовляти зі своїм начальством. Може бути, вас звинувачують в чомусь і ви стурбовані думками про те, як захистити себе. Послухайте, що сказав Ісус: "Коли ж приведуть вас на суд ... до влад, не хвилюйтеся про те, що вам слід говорити в захист, тому що Святий Дух дасть вам потрібні слова, поки ви будете стояти там" (Луки 12: 11, 12).

Коли ви близькі до того, щоб піддатися страху, повторюйте Псалом 22 (РСП) в якості сповідання віри в Господа, Який забезпечує вас всім необхідним і піклується про вас:

"Господь - то мій Пастир ні в чому не буду, оселить мене на пасовиськах зелених і водить мене до вод тихим, хто підтримує душу мою, направляє мене на стежки правди задля імені Свого. Якщо я піду хоча б навіть долиною смертної темряви, то не буду боятися зла, бо Ти зі мною; Твій жезл і Твій посох - вони заспокоюють мене. Ти передо мною трапезу на увазі моїх ворогів, намастив оливою голову мою, моя чаша. Так, добро й милосердя мене супроводити будуть по всі дні мого життя , і я перебуватиму в домі Господньому довгі часи ".

Місця Писання для сповідання

Адже Бог дав мені не духу боязні (боягузтва, малодушності, плазування страху), а [дав мені духу] сили, любові, спокою, розсудливості, дисципліни і самоконтролю (2 Тимофія 1: 7).

Я страждал Господа і просив у Нього допомоги, і Він почув мене і звільнив від усіх моїх страхом (Псалом 33: 5).

Я не дозволяю своєму серцю бентежитися і страхітливий. [Чи не дозволяю собі хвилюватися, турбуватися, не дозволяю страху заволодіти мною, не даю комусь залякувати мене, чи не боюся і не боюся] (Іван 14:27).

Кожен раз в хвилини страху я буду покладатися і уповати на Тебе, буду зберігати свою впевненість в Тобі.

У Бога [з Його допомогою] я буду вихваляти Його Слова; на Бога я покладаюся, уповаю, Йому сміливо довіряю; я не буду боятися. Що може зробити мені людина, що представляє собою плоть? (Псалом 55: 4, 5).

Я не боюся [адже причин для страху немає], тому що Бог зі мною; я не оглядаюся в жаху і не соромлюсь, адже Він мій Бог. Він зміцнює мене і робить здатним вистояти за будь-яких обставин, та, він допомагає мені; так, Він підтримує мене Своєю правою рукою, в якій перемога, праведність і справедливість (Ісаї 41:10).

Бо [Сам] Бог сказав: "Я ніколи не покину вас (не залишу вас без необхідної підтримки, без допомоги). Ніколи [ніколи, ніколи] не піду Я отвас! (Можеш бути в цьому впевнений!)". Тому я тішуся, підбадьорювати себе і з упевненістю кажу: "Господь - Помічник мій; ніяке сум'яття НЕ заволодіє (я не буду боятися, боятися або жахатися). Що може зробити мені людина?" (Євреїв 13: 5, 6).

Господь Бог мій тримає мене за праву руку; Він Господь, що до мене казав: "Не бійся, Я допоможу тобі!" (Ісаї 41:13).

Я не боюся, тому що напевно знаю, що [завдяки тому, що Бог є моїм партнером у праці] усе допомагає моєму благу, бо я люблю Бога і покликаний згідно Його наміру і Його цілі (Римлян 8:28).

Господь, Який створив мене, каже: "Не бійся, бо Я тебе викупив, назвав тебе по імені; ти - Мій".

Коли будеш перетинати глибокі води і проходити через великі біди, Я буду з тобою. Коли підеш через річки труднощів, які не потонеш! Коли підеш через вогонь гноблення, що не згориш - полум'я не поглине тебе.

Бо Я - Господь, Бог твій, Святий Ізраїлів, твій Спаситель ... "(Ісаї 43: 1 - 3).

Я не буду боятися, бо страх має муку.

Я маю відвагу (мужність і впевненість) і надійний доступ (незаслужену можливість вільно, без страху наближатися до Бога).

Тому я не падаю духом [не втрачаю мужності і не сумую через страх] ... (1 Іоанна 4:18; Ефесян 3:12, 13).

Бог мені Прихисток і Сила [Він всемогутній і не піддається на спокуси], вічна допомогу в нещастях.

Тому я не буду боятися, навіть якщо земля здригнеться і гори обрушаться в серці морів (Псалом 45: 2, 3).

Я буду твердим і дуже мужнім. Я не буду боятися і жахатися, тому що Господь Бог мій зі мною, куди б я не пішов (Ісуса Навина 1: 9).

Я не буду боятися; око Господнє на мені, бо я маю страх Господь [я поважаю Його і поклоняюся Йому з благоговінням], тому що я чекаю Його і сподіваюся на Його милість і благість (Псалом 32:18).

Я не дбаю (не турбуюся) про завтрашній день, адже завтрашній день принесе з собою свої турботи (і занепокоєння). Кожен день сповнений своїх турбот (Матвія 6:34).

Я не буду боятися, бо мені не доведеться жити в нарузі; забудуться сором ще змалку і ганьбу вдівства мого, бо Творець моєї буде мені чоловіком. Господь Саваот - ім'я Його; Він - мій Спаситель, Святий Ізраїлів, Бог всієї землі (Ісаї 54: 4, 5).

Коли серце моє починає відчувати страх, я говорю собі: Будь сильний, не бійся! Ось Бог мій прийде з помстою, з відшкодуванням Божим; Він прийде і врятує мене (Ісаї 35: 4).

Ні в моєму серці страху, тому що Бог від великого багатства Свого дасть мені силу зміцнити своє духовне начало через [Святого] Духа [і живе в моєму істоті і моєї особистості] (Ефесян 3:16).

Я кликав до Нього, і Він відповів мені! Він позбавив мене від усіх моїх страхів (Псалом 33: 5).

Я нічого не боюся, тому що в любові немає страху [немає боязні], але досконала [зріла] любов видворяє страх і гасить навіть слід його, тому що страх приносить з собою думки про покарання; [Так] боїться не досяг зрілості в любові [не піднявся до досконалості в любові] (1 Іоанна 4:18).

"Господь - моє світло й спасіння моє, кого буду боятись? Якщо лиходії підуть на мене, щоб погубити мене, то спотикнуться й попадають. Так, якщо навіть виступить проти мене армія, серце моє не злякається! Я впевнений в тому, що Бог врятує мене "(Псалом 26: 1 - 3, 5).

Я не буду боятися. Тому що з першого дня, як я вирішив досягти мудрості і упокорити себе перед Богом моїм, Він слухав слова мої, і у відповідь на мої слова послав Свого ангела (Данила 10:12).

Коли ж приведуть мене на суд ... до влад, я не буду турбуватися про те, що мені слід говорити в свій захист, тому що Святий Дух дасть мені потрібні слова, поки я буду стояти там (Луки 12:11 12).

Господь - мій Пастир я ні в чому не буду потребувати. Оселить мене на пасовиськах зелених і водить мене до вод тихим, він підкріплює душу мою, направляє мене на стежки правди задля імені Свого. Якщо я піду хоча б навіть долиною смертної темряви, то не буду боятися злого, бо Ти зо мною Твій жезл і Твій посох - вони заспокоюють мене. Ти передо мною трапезу на увазі моїх ворогів, намастив оливою голову мою; моя чаша. Так, добро й милосердя мене супроводити будуть по всі дні мого життя, а я пробуватиму в домі Господньому довгі часи (Псалом 22, РСП).

Схожі статті