Перетворення в сучасного фарисея

Перетворення в сучасного фарисея

photo - Neil Moralee

М и все народжуємося законниками, але в фарисеїв ми перетворюємося.

Спёрджен одного разу проповідував: «Улюблені, учитель Закону [всередині нас] набагато старше, ніж Християнин. Якби сьогодні я був законником, то мій стаж законника був би на п'ятнадцять або шістнадцять років довше, ніж мій Християнський стаж, так як всі ми народжуємося законниками ».

Ми всі народжені з вірою, що ми можемо заробити і заслужити небеса. Ми народжені супротивниками ідеї благодаті, в основному через тих жахливих речей, які благодать говорить про нас. Джон Пайпер визначає законничество як «переконання, що виконання закону є підставою для нашого прийняття Богом - нездатність захоплюватися благодаттю».

Фарисеї є законниками, але аж ніяк не новонародженими. Вони відчувають ті ж самі страхи перед благодаттю, але вони покрили свої невпевненості накопиченими знаннями, моралізмом і релігією. Фарисеї - це гордовиті законники (1-е Послання до Коринтян, 8: 1). Вони виглядають освіченими, чистими і живими, але при цьому всередині вони вмирають. Насіння гріха і смерті продовжують рости і поширюватися під впевненою зовнішністю і впевненим практичною поведінкою, і приховувати їх стає все складніше і складніше.

Ми народжені законниками. Однак фарисеї - це поінформовані законники.

Він прийшов, щоб закликати грішників

Фарисеї були найбільшими ворогами Ісуса серед людей. Звичайно, вони невірно Його оцінювали, але найбільша проблема, врешті-решт, була в тому, що вони невірно оцінювали Бога і самих себе. Христос міг прийти тисячею різними способами - в яслах або на престолі, загорнутий в ганчірки або одягнений в дорогий одяг, міг народитися у теслі або у царя. Вони все одно відкинули б справжнього Ісуса, так як вони відмовлялися вірити, що потребували тому єдиному, що Він прийшов дати.

Вони переказували чутки Його учням: «Навіщо ви їсте і п'єте з митниками та грішниками?» (Євангеліє від Луки, 5:30). Але Ісус почув їх і сказав: «Не здорові потребують лікаря, але хворі; Я не прийшов кликати праведних, а грішників до покаяння ». (Від Луки, 5: 31-32).

Ісус не говорив, що Він прийшов спасти тільки тих людей, які зовні потребують Ньому найбільше: таких людей, як насильники, повії і вбивці. Ніхто не потребує в Ньому більше, ніж ви чи я. Він говорив, що він прийшов врятувати людей, які усвідомлюють свою потребу в Ньому. Поки фарисеї трималися на відстані і задумували вбити Ісуса, саме митарів і грішників були тими, хто вбирав в себе кожну хвилину Його коротке життя.

Перетворення в сучасного фарисея

марнотратний Бог

Тім Келлер пише про небезпеки фарисейства сьогодні, навіть в Євангельських церквах:

Ми схильні залучати консервативних, стриманих, моралістичних людей. Аморальні і розкуті або зломлені і маргінальні люди уникають церкви. Це може означати тільки одне. Якщо проповіді наших служителів і практичне життя нашої пастви не робить того ж самого впливу на людей, який чинив Ісус, тоді, мабуть, ми проголошуємо не те ж саме послання, яке проголошував Ісус. (Марнотратний Бог. 15-16)

Чому наші церкви привертають консервативних, стриманих і моралістичних людей? Чи тому, що вони відчувають себе як вдома серед нас більшою мірою, ніж вони відчували себе поруч з Ісусом в Його дні?

Проблема з фарисеями не просто в тому, що вони проповідують фальшиве Євангеліє справ. Це серйозний і заслуговує осуду недолік (Послання до Галатів, 1: 9). Але сьогодні є безліч фарисеїв, «зосереджених на Євангелії». Справжня проблема в гордості, жадібності і страху, прихованих під будь-який самовпевненістю, що грунтується на справах. Ці гордість, жадібність і страх (або будь-який інший гріх, з якими ви воюєте) з часом відокремлять наш розум і наші уста від нашого серця.

Ісус дорікає фарисеїв, кажучи: «Добре пророкував про вас, лицемірів, Ісая, як написано:« А ті люди шанують Мене устами, серце ж їхнє далеко від Мене »». (Євангеліє від Марка, 7: 6). Вони розробили способи виглядати благочестиво без того, щоб насправді віддавати перевагу Бога і віддавати Йому пріоритет в своїх серцях. Те, що вони знали про Бога, було відірвано від того, що вони відчували по відношенню до Бога, і тому це відсувало їх ще далі від Бога.

розпізнаючи фарисея

Якщо ми серйозні по відношенню до благодаті і є справжніми рабами праведності (Послання до Римлян, 6: 15-18), ми повинні остерігатися симптомів відсутності благодаті. Якщо ми відмовляємося вірити в те, що ми можемо стати фарисеями, ми уразливі точно так же, як і фарисеї, які вбили Начальника життя. Як же нам дізнатися, чи не перетворилися ми невловимо в сучасних фарисеїв? Ісус звертає нашу увагу на як мінімум шість вказівних стовпів на шосе, що веде від благодаті.

Перетворення в сучасного фарисея

1. Фарисеї знають, що потрібно говорити, але не роблять те, що вони говорять.

Ісус сказав: «Вони кажуть, і не роблять: Вони ж в'яжуть тяжкі тягарі, і кладуть їх на людські рамена, а самі не хочуть і перстом рушити їх» (Євангеліє від Матвія, 23: 3-4). Остерігайтеся розбіжностей між тим, у що ви вірите в ваших висловлюваннях, і тією реальністю, якої ви живете, і відмовляйтеся миритися з цим.

Ми всі грішники, так що завжди будуть деякі розбіжності. До того, як ми підемо в славу, ми завжди каємося. Але звертайте пильну увагу на будь-який постійне або повторюється відступ - в тому як ви витрачаєте і жертвуєте, в служінні, у взаєминах з вашою дружиною або дітьми, в любові до вашого ближнього, в потуранні таємного гріха.

Які відмовки ви знаходите для гріхів, обплутують вас? Фарисеї були раді вказати на гріхи в інших людях, і з ще більшою радістю знаходили їм виправдання в самих собі.

2. Фарисеї сповідували свою віру так, щоб їх помічали інші люди.

Ісус продовжує: «Все ж учинки свої вони роблять, щоб їх бачили їх люди». (Євангеліє від Матвія, 23: 5). Фарисеї молилися, щоб їх бачили інші люди (від Матвія, 6: 5). Вони служили бідним, щоб їх бачили інші люди (від Матвія, 6: 2). Вони виконували Письма, щоб їх бачили інші люди (від Матвія, 6: 1). І вони отримали те, чого насправді хотіли: визнання і шанування від інших людей.

Однак, Ісус попереджає: «Стережіться практикувати вашу праведність перед іншими людьми для того, щоб вони бачили вас, бо тоді у вас не буде нагороди від Отця вашого, Який на небесах". (Від Матвія, 6: 1, дослівний переклад з англійського перекладу ESV). Чи прагне ваше Християнство постійно до прийняття або до схвалення, або до підтвердження? Чи є ви християнином, в основному, через переваг в суспільстві? Або ж ви моліться, служите і жертвуєте «для слави Божої» (1-е Послання до Коринтян, 10:31), для «вищого розуміння Христа». (Послання до Филип'ян, 3: 8).

Якщо це так, нагородою від вашого Батька буде повнота радості і щастя довіку, (Псалом 15:11).

Перетворення в сучасного фарисея

3. Фарисеї утримували людей від Ісуса і Його благодаті.

Ісус висловлює Третє звинувачення в 23-й главі Євангелія від Матвія:

«[Ви] перед людьми зачиняєте Царство Небесне, бо й самі ви не входите, що хоче ввійти не допускаєте. Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що обходите море та землю, щоб придбати нововірця одного; і коли це стається, то робите його сином геєни, вдвоє гіршим від вас », (від Матвія 23: 13-15).

Одна з найбільших небезпек фарисейства в полягає в тому, що воно заразно. Коли ми відключаємо наше серце від нашої голови, невловимо покладаючи нашу впевненість на нашу плоть, ми відводимо інших людей слідом за собою, геть від Ісуса. Коли фарисеї роблять учнів між усіма народами, вони народжують дітей геєни, а не синів і дочок благодаті.

Слідують за вами люди, зачаровані благодаттю? Змушує їх ваше вплив в їхніх життях розкривати ширше свої очі і серце на те диво, що Бог захотів врятувати кожного з нас?

4. Фарисеї додають свої переконання і традиції до Слова Божого.

Які переваги, переконання або традиції у нас є, які не є ясно заповів в Писанні? Фарисеї любили і захищали свої традиції ціною своїх життів. Вони творили масивні системи і програми, подібно декораціям для мюзиклу, які непотрібним чином обтяжували Божий народ - і це приховувало те, що насправді відбувалося всередині них.

Вони встановили закони про клятву, що дозволяли деяким людям забирати свої слова назад в деяких обставинах, і стежили за їх виконанням. Якщо хтось клявся храмом, він не був зобов'язаний виконати свої обіцянки, але якщо він клявся золотом храму, він був зобов'язаний (від Матвія, 23:16). Ісус каже натомість: «Але нехай буде слово ваше:« так, так »; "ні ні"; а що більше над це, то від лукавого ». (Від Матвія, 5:37).

Які практики або програми в наших церквах перетворилися в виснажують і безплідні структури, що допомагають уникати того, що Бог покликав нас виконувати насправді? Можливо, прийняття бачення цих речей, їх створення і розробка були здійснені з Божою поміччю і благоволінням. Але чи не виходить так, що ми зберігаємо їх і наполягаємо на них лише тому, що «ми завжди так робили»?

Перетворення в сучасного фарисея

5. Фарисеям не вистачало любові до нужденним людям.

Крім їх ненависті до Ісуса, найбільш кричущим попереджувальним сигналом в Євангеліях є дефіцит любові в фарисеїв до людей, особливо до нужденним людям. Ісус дорікає їх: «[Ви] даєте десятину з м'яти, анісу і кмину, і залишили найважливіше в законі: суд, милосердя та віру; це треба робити, і того не залишати. Вожді сліпі, що відціджуєте комара, а верблюда ковтаєте! »(Від Матвія, 23: 23-24).

Вони шукали всі мислимі причини, щоб не допомагати бідним, пригніченим і нужденним. Замість того, щоб відчувати співчуття до грішників, вони дивилися зверхньо на Ісуса за те, що Він сидів з ними, (Євангеліє від Марка, 2:16). Вони зневажали Ісуса за зцілення висохлою руки замість того, щоб бажати побачити ту людину зціленим, (від Марка, 3: 5-6). Вони проклинали Ісуса за те, що Він вигнав біса з іншої людини замість того, щоб радіти про те, що він, нарешті, став вільний, (від Матвія, 12: 22-24).

Фарисеї знаходять все способи використання закону для того, щоб обійти напівживого людини, що лежить посеред дороги прямо перед ними, (Євангеліє від Луки, 10: 31-32). Ті, хто помер разом з Христом, померли для самих себе, і живуть заради потреб і інтересів інших людей, яких Бог помістив на їхньому шляху.

6. Фарисеї приховували гріх замість того, щоб сповідати його і покаятися.

Ісус викриває Фарисеїв в шостий раз:

«[Ви] чистите зовнішність кухля та миски, а всередині повні вони здирства й кривди. Фарисей сліпий! очисти перше середину кухля, щоб чистий він був і назовні! ... Ви подібні до гробів побілених, які гарними зверху здаються, а всередині повні трупних кісток та всякої нечистости! так і ви, назовні здаєтеся людям за праведних, а всередині повні лицемірства та беззаконня », (від Матвія, 23: 25-28).

Якщо ми докладаємо всіх зусиль для того, щоб приховати наш гріх і заховати нашу нужду, ми очевидно не зрозуміли Євангеліє, і ми не вхопилися за благодать. Фарисеї кажуть, що у них є спілкування з Ісусом, в той час як вони ходять у темряві (1-е Послання Іоанна, 1: 6) Ті, хто любить Ісуса, сповідують свої гріхи, знаючи, що «Він, будучи вірним і праведним , щоб гріхи нам простити, та очистити нас від усякої неправди »(1-е Івана, 1: 9).

Перетворення в сучасного фарисея

Перетворюєтеся ви в фарисея?

Чи знаходите ви в собі якісь із симптомів? Будь-, кому було дано більше знання, отримав також і більше уразливості разом з ним.

Якщо ми починаємо відчувати розрив між нашою головою і нашим серцем - між тим, що ми говоримо, і тим, ким ми є - рішенням не стане збільшення знань в голові, збільшення кількості прочитаного книг, відвіданих занять або пошук ще більшої кількості визначень і пояснень в інтернеті. Знання життєво важливо (до Римлян, 10: 2), але воно не є ключем до пожвавлення наших сердець - Бог є. Знання не відкриває наші очі і вуха - Бог відкриває. Богу необхідно витягти все, що кожен з нас знає про Нього, і запалити це Своїм Духом, з вірою, любов'ю і радістю.

Наш портал в Facebook:

Апостол Павло молиться про це: «Я завжди дякую моєму за вас Бога, згадуючи про вас в молитвах моїх, щоб Бог Господа нашого Ісуса Христа, Отець слави, дав вам Духа премудрости та відкриття для пізнання Його, просвітив очі серця вашого». (Послання до Ефесян, 1: 16-18). Павло не закликає викинути знання, знехтувати теологією або ігнорувати складні питання в Біблії. Ні, він просто молиться, щоб Бог запалив все це мислення в наших серцях, щоб Він зробив благодать привабливою, а Ісуса насичує нас.

Ми в Telegram, підписуйтесь: