погані помисли

погані помисли
З листів свт. Феофана Затворника. Брат коханий! Ти говориш, що часто тебе долають думки погані, навіть і під час молитви? Чи не турбуйся, брат. Адже худі думки лізуть тобі в голову проти волі твоєї; ти не бажаєш їх, а вони все переслідують тебе; значить, не тобі і відповідати за них.

Худі думки, які тебе турбують, чи не від тебе, а від ворога-диявола. Це він вселяє тобі різні хули, щоб зробити в душі твоєї зневіру, а потім і відчай. Ворог хитрий; він знає, на кого як нападати: чистої душі вселяє нечисті помисли. Але ти, брате, не сумуй, не зневіряйся! Борись з ворогом! Про свої худих помислах ти нікому не говори: чуєш, нікому не говори, крім духівника; люди тобі не допоможуть. Сам борись з ворогом.

Ворог твій таємний; відображай його і ти таємною зброєю - молитвою.

З'являться у тебе думки худі проти Спасителя, читай в своєму розумі: «Господи, Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй мене, грішного». З'являться худі думки проти Пресвятої Богородиці, читай: «Пресвятая Богородице, спаси мене, грішного»; з'являться худі думки проти угодника Божого, читай: «Святий угоднику Божий (Миколу, Міт-роФане і ін.), моли Бога за мене, грішного».

Тверді ці лагідні молитви, і ворог відступить від тебе, святими молитвами ти заглушиш худі думки.

Якщо в душі виникають пристрасні помисли, почуття і бажання - що зазвичай з усіма буває - це означає, що душа нечиста: але тут гріха ще немає. Гріх починається, коли хто довільно утримує в собі ці рухи і погоджується з ними. Але якщо він, як тільки помітить думка або почуття недобре, негайно проганяє їх з гнівом, то зберігає свою неповинних, і навіть похвалу заслуговує за це відображення ворожих спокус, як воїн, прогнати і відбив ворога, як тільки побачив його.

Поставте собі законом щоразу, як трапиться біда, тобто напад враже у вигляді худого помислу або почуття, не задовольнятися одним відображенням і незгодою, але приєднувати до цього молитву до освіти в душі протилежних почуттів і думок. І завжди цим завершуйте свою боротьбу з гріхом. Це схоже на витяг занози.

На даний момент в нашій країні проти фільму «Матильда» виступають вже сотні тисяч людей. Наталею Поклонский і Рухом «Царський хрест» було зібрано понад 100 000 підписів під зверненням до президента і патріарха з вимогою скасування прокату блюзнірського фільму. Але що говорять в ЗМІ про обурення людей з приводу виходу наклепницького фільму? Протягом останніх 1,5 місяців багатьма людьми.

Член Громадської ради газети «Слово» Віктор Олексійович Линник поговорив з народним артистом РРФСР Василем Борисовичем Лівановим про «Матильди» і про вседозволеність в сучасній культурі. «У керівництва культурою, у чиновників існує повне нерозуміння, що таке культура, - переконаний режисер. - Вони явно потрапили в халепу. Культура і вседозволеність - абсолютно різні речі.

погані помисли

В той же перший день тижня увечері, коли двері будинку, де учні зібрались були, були замкнені, бо боялись юдеїв, з'явився Ісус, і став посередині та й каже до них: Мир вам! Сказавши це, Він показав їм руки і ноги і ребра Свої. А учні зраділи, побачивши Господа. Ісус же сказав їм Ісус: Мир вам! Як Отець послав Мене, так і Я посилаю вас. Сказавши це, Він дихнув, і говорить до них: Прийміть Духа Святого. Кому відпустите гріхи, тому простяться; на кому залишите, на тому залишаться. А Хома, один з Дванадцятьох, званий Близнюк, чи не був тут з ними, коли приходив Ісус. Інші учні сказали йому: Ми бачили Господа. Але він сказав їм: якщо не побачу на руках Його ран від цвяхів.

погані помисли
Митрополит Волоколамський Іларіон порадив православним віруючим більше вивчати Євангеліє і вказав на великі знання біблійних текстів, якими володіють протестантські проповідники. "Мені доводиться за службовим обов'язком спілкуватися з протестантами. Іноді мене вражає, наскільки добре вони знають біблійні тексти", - сказав він на презентації шостого томи своєї книги "Ісус Христос. Життя і вчення" в Москві. Митрополит розповів про те, як на одному з конгресів в США познайомився з протестантським пастором, мова якого була наповнена цитатами з Біблії, причому проповідник кожен раз по пам'яті вказував, яку главу і який вірш він цитує.

Схожі статті