Покаяння, відмова від гріха - прощення від бога

Покаяння - це один з перших законів Євангелія, необхідних для досягнення щастя в цьому житті і у вічності. Покаяння - це щось більше, ніж просто усвідомлення своїх помилок. Покаяння - це зміни, що відбуваються в розумі і в серці, які дають нам нове уявлення про Бога, про самих себе і цьому світі. В процес покаяння входить відмова від гріха і звернення до Бога з проханням про прощення. Покаяння продиктовано любов'ю до Бога і щирим бажанням дотримуватися Його заповідей.

додаткова інформація

Господь проголосив: «Ніщо нечисте не може успадкувати царство небесне» (Алма 11:37). Наші гріхи роблять нас нечистими - негідними того, щоб повернутися до нашого Небесного Отця і перебувати в Його присутності. У цьому житті гріхи також доставляють страждання нашої душі.

Через Спокута Ісуса Христа Небесний Батько відкрив єдиний спосіб, за допомогою якого ми можемо отримати прощення своїх гріхів (див. Прощення). Ісус Христос прийняв покарання за наші гріхи, щоб ми могли отримати прощення, якщо щиро покаємося. Покаявшись і покладаючись на Його рятівну милість, ми будемо очищені від гріха.

Покаяння - це хворобливий процес, але він веде до отримання прощення і набуття неминущого світу. Господь проголосив через пророка Ісаю: "Коли ваші гріхи будуть як кармазин, - як сніг убілю; якщо будуть червоні, як пурпур, - як вoлну убілю »(Ісая 1:18). У нинішньому розподілі Господь обіцяв: «Ось, хто покаявся у своїх гріхах - тому прощається, і Я, Господь, не пам'ятаю їх більше" (УЗ 58:42). Покаяння включає в себе наступні кроки:

Віра в Небесного Батька та Ісуса Христа. Сила гріха велика. Щоб звільнитися від неї, ми повинні звернутися до нашого Небесного Отця, молитися з вірою і діяти згідно з Його волею. Сатана буде намагатися переконати нас в тому, що ми не гідні молитися, - що Небесний Батько настільки розчарований в нас, що більше ніколи не стане слухати наші молитви. Це брехня. Наш Отець Небесний завжди готовий допомогти нам, якщо ми приходимо до Нього з тим, що каються серцем. Він володіє силою, здатною зцілити нас і допомогти нам здобути перемогу над гріхом.

Покаяння - це акт віри в Ісуса Христа - і визнання сили Його Спокути. Ми можемо отримати прощення тільки на Його умовах. З вдячністю визнавши Його Спокута і Його силу очистити нас від наших гріхів, ми зможемо «проявляти [нашу] віру в покаяння» (Алма 34:17).

Жаль про гріх. Щоб отримати прощення, перш за все ми повинні зізнатися самим собі в тому, що ми вчинили гріх. Якщо ми прагнемо жити за Євангелієм, таке визнання призведе нас до «печалі заради Бога», яка «чинить каяття на спасіння (2-е Коринтян 7:10). «Печаль заради Бога» не спадає внаслідок природних наслідків гріха або через страх покарання; швидше вона приходить від усвідомлення того, що ми засмутили нашого Небесного Отця і нашого Спасителя. Коли ми відчуваємо смуток для Бога, ми відчуваємо щире бажання змінитися і готовність виконати всі умови, необхідні для прощення.

Исповедь. «Хто ховає провини свої, тому не ведеться, а хто признається та кидає їх, той буде помилуваний »(Притчі 28:13). Щоб отримати прощення, необхідно бажання повністю розкрити перед нашим Небесним Отцем все, що ми зробили. Ми повинні схилитися перед Ним в смиренної молитви, усвідомивши всі свої гріхи. Нам потрібно визнати своє безчестя і свою провину і благати про допомогу.

Такі тяжкі гріхи, як порушення закону цнотливості, можуть поставити під загрозу членство в Церкві. Тому в таких гріхах необхідно сповідатися і перед Господом, і перед Його представниками священства в Церкві. Це відбувається під керівництвом єпископа або президента філії і, можливо, під керівництвом президента колу чи місії, що служить як наглядача і судді в Церкві. При тому, що тільки Господь може прощати гріхи, керівники священства грають вирішальну роль в процесі покаяння. Вони збережуть в таємниці сповіді і допоможуть пройти весь процес покаяння.

Відмова від гріха. Хоча сповідь - це необхідна частина покаяння, все ж цього недостатньо. Господь сказав: «Таким чином, ви можете знати, чи покаялася в своїх гріхах, - ось, вона зізнається в них і полишить їх" (УЗ 58:43).

Ми повинні прийняти тверде рішення більше ніколи не допускати цього гріха. Залишаючись вірними цьому рішенню, ми ніколи більше не відчуємо біль, яку приносить цей гріх. Нам необхідно негайно бігти від будь-якої небезпечної ситуації. Якщо якісь обставини схиляють нас до гріха або можуть змусити нас зробити гріх, потрібно постаратися піти від цієї ситуації. Ми не можемо очікувати, що у нас вистачить сил подолати гріх, якщо ми зволікаємо піти від спокуси.

Відшкодування збитку. Ми повинні зробити все, що в наших силах, щоб відшкодувати збитки, що завдала нашими вчинками, будь це чиєсь майно або добре ім'я. Добровільне відшкодування збитків показує Господу, що ми готові зробити все, щоб покаятися.

Праведне життя. Недостатньо просто намагатися противитися злу або звільняти своє життя від гріха. Ми повинні наповнити своє життя праведністю і брати участь в справах, що приносять духовну силу. Нам потрібно зануритися у вивчення Писань і щодня молитися, щоб Господь наділив нас силою, яка перевершує наші можливості. Іноді буває корисно постити заради отримання особливих благословень.

Повний послух привносить в наше життя всю силу Євангелія, включаючи зрослу силу долати свої слабкості. Послух включає і те, про що спочатку ми не думали як про частину покаяння, наприклад, відвідування зборів, сплату десятини, служіння і прощення інших. Господь обіцяв: «Той, хто кається і виконує заповіді Господні, проститься» (УЗ 1:32).

Див. Також Віра; гріх; Спокута Ісуса Христа; спокуса; Хрещення; План порятунку; прощення; Церковний дисциплінарний рада