Поняття раю в ісламі

Приєднуйтесь до обговорення

Посланник Аллаха (хай благословить його Аллах і вітає) сказав: «Іслам грунтується на п'яти стовпах: свідоцтво про те, що немає бога крім Аллаха і що Мухаммад - посланник Аллаха, здійсненні молитви, виплати закят, здійсненні хаджу до Будинку Аллаха і дотриманні посту в Рамадан ». (Бухарі; Муслім) Дотримання цих стовпів є обов'язком кожного мусульманина, за винятком здійснення хаджу, який [. ]

Спочатку я поставила 2 мети поїздки: Дізнатися, як живуть в цій країні мусульмани? Як працюють ісламські центри, які є можливості в плані ісламського освіти; і і звичайно, просто країну подивитися. Ось про все це і хочу вам, дорогі мої, розповісти. Перша молитва на англійській землі Прилетівши в аеропорт Gatwick, треба було знайти місце для молитви. [. ]

Здоровенькі були! Аль Хамді Лілль, схоже, складається гарна традиція проведення дитячих свят в ісламському культурному центрі «Джерело». На цей раз ми з дитиною були на святі Курбан-байрам. Перше, що підкуповує відбуваються, це невимушена атмосфера, можна сказати, домашня: гості, піднявшись в центр, знімають взуття і вільно розташовуються на килимі, діти посмелее- окремо від батьків, ближче до [. ]

Рекомендовані

Поняття Раю в ісламі

відповідь:
Добрий день, шановна Марія. Велике спасибі за інтерес до нашого сайту і за питання.

Ще раз хочемо звернути увагу, що ми-не вчення, на Ваші запитання відповідають викладачі Ісламського культурного центру «Джерело», і ми лише можемо поділитися тими небагатьма знаннями, які маємо, і ознайомити з існуючими думками ісламських вчених з того чи іншого приводу.

Поняття раю в ісламі

1. Саме велике з благ Рая - це можливість споглядати лик Всевишнього.
«У той День особи, дивляться на свого Господа, будуть випромінювати світло». (Сура «Аль-Кийама» 75 / 22-23).

Аллах Всевишній сказав в хадисі аль-худсі:
"Я приготував для моїх праведних рабів то, чого не бачив ні одне око, не чуло ні одне вухо, і про що не мислила душа".

Тобто, мова йде про якийсь невимовному блаженстві, яке людина не може собі уявити в цьому житті. Тому всі поняття Рая описуються по-різному, найчастіше в образах, близьких і зрозумілих для арабів сучасників Пророка (СААС).
Не слід розуміти всі описи буквально, нам лише дають зрозуміти, що там буде дуже-дуже добре, причому кожному -по своєму, так, як не цією Землі бути не може.
Якщо якогось конкретного людині не може бути «добре» без гурій- для нього там вони будуть. Для іншого буде щось інше.
Тому Рай в Корані описується по-різному.

Одне з описів Рая, дане в Корані, яке Ви, очевидно, мали на увазі:
«Ось опис Раю, обіцяного богобоязливим! У ньому течуть річки з води, що не застоюється, річки з молока, смак якого не змінюється, річки з вина, що дарує насолоду, хто п'є, і річки з очищеного меду. У ньому для них уготовані будь-які фрукти і прощення від їх Господа. Невже вони подібні до тих, які вічно перебувають у Вогні і яких поять киплячою водою, розриває їх кишки? »(47:15)

«У символіці згадані різні напої і плоди, а також в загальному вигляді-духовні радості -« прощення від їх Господа ». Що стосується напоїв, то це:
1) смачна чиста вода, яка ніколи не портітся- тобто, це не позичена вода в нашому розумінні;
2) молоко, яке ніколи не скисає і смак якого не змінюється;
3) вино, не схоже на земне вино, тому що від нього не буває сп'яніння, воно приносить п'є лише світлу радість не отруюючи і не позбавляючи їх розуму
4) мед, чистий і прозорий, без всяких домішок.

Так само, коли в Корані при описі Рая йдеться про фруктах, прямо вказується, що це-неземні фрукти, а щось зовсім інше, лише схоже формою:
»І обрадуй тих, які увірували і творили благе, що для них - сади, де внизу течуть ріки. Всякий раз, як їм даються в доля звідти якісь плоди, вони кажуть: «Це - те, що було даровано нам раніше», - тоді як їм доставлено тільки подібне. Для них там - подружжя чисті, і вони там будуть перебувати вічно "(сура« Корова », 2: 25)

Опис покликане дати обмежений, але наочний образ великодушності, щедрості і гостинності, які Аллах приготував Своїм вірним рабам. Але, як сказав пророк (СААС), дійсність у майбутній життя-неймовірно прекрасніше.

Тепер повертаємося до опису, даному вище, де сказано про чотирьох різних напоях.
Причому зауважте: після опису дарів Рая йдеться про Милості і Прощення Всевишнього.
«Це може мати подвійне значення:
1) найбільшою милістю Господа по відношенню до людини є прощення;
2) Їх гріхи в цьому світі більше навіть не згадуються. Аллах назавжди віддав їх забуттю, і тому в Раю праведникам більше не треба соромитися »(Маудуді)

Чи можна порівняти цю картину Рая із зображенням покарання тим, хто перебуватиме в пеклі?
Суть: «Також, як блаженство наповнить всю суть праведних, так і страждання наповнить всю суть грішників» (Юсуф Алі).

2) В арабському тексті Корану при зверненні до читача найчастіше вживається вираз «Ті, які увірували» або «люди». що має на увазі і чоловіків, і жінок. Арабське ж слово «раджуль» - в Корані перекладається як «людина», має на увазі людську особистість, на відміну від сучасної розмовної арабської, де «раджуль» - «чоловік».> Крім того, в Корані постійно підкреслюється, що положення чоловіків і жінок перед їх Господом- рівноцінно:
«Воістину, для мусульман і мусульманок, віруючих чоловіків і віруючих жінок, покірних

Поняття раю в ісламі
чоловіків і покірних жінок, правдивих чоловіків і правдивих жінок, терплячих чоловіків і терплячих жінок, смиренних чоловіків і смиренних жінок, які подають милостиню чоловіків і подають милостиню жінок, тих, хто поститься чоловіків і тих, хто поститься жінок, що зберігають цнотливість чоловіків і зберігають цнотливість жінок і часто поминає Аллаха чоловіків і жінок, Аллах приготував прощення і велику нагороду ». (33:35)

Взагалі, Всевишній приділяє особливу увагу в Своїй Книзі якраз жінкам!
Це і сура «Марьям», що описує історію праведних з жінок матері Іси (мир йому), і сура «Жінки», і частина сури «Заборона», де розповідається про образи 4х жінок:
10. «Аллах навів як приклад про невіруючих дружину Нуха (Ноя) і дружину Лутай (Лота). Обидві були замужем за рабами з числа Наших праведних рабів. Вони зрадили своїх чоловіків, і ті не врятували їх від Аллаха. Їм було сказано: «Увійдіть в Вогонь разом з тими, хто входить туди». 11. Аллах навів як приклад про віруючих дружину Фараона. Ось вона сказала: «Господи! Спаси мене від Фараона і його діянь! Здійми для мене будинок в Раю біля Тебе і спаси мене від несправедливих людей! »12. А також Марьям (Марію), дочка Імрана, яка зберегла цнотливість, і Ми вдихнули через нього (через виріз на її одязі) за допомогою Нашого Духа (Джібріля) . Вона увірувала в Слова свого Господа і Його Писання і була однією з покірних ».

Якщо виникнуть ще питання, будемо раді допомогти з відповіддю, якщо Господу буде завгодно.

Ще по темі:

Поки нічого підходящого не знайшлося.

Схожі статті