причини атеїзму

Існує дві основні причини, через які люди не вірять в Бога. Одна з них, це розчарування в релігії, від імені якої протягом історії відбувалися кровопролиття. Друга причина, зло як таке, і не розуміння, чому Бог все це допускає.

причини атеїзму

причини атеїзму
У деяких людей релігія викликає неприємні асоціації. Священики благословляють зброю, схвалюють військових конфлікти, втручаються в політику. Крім цього, люди так і не знайшли розради в релігії. Якщо у батьків вмирає дитина, священик може сказати, що на те, була воля Бога. Природно мало хто після цього, захоче вірити в Бога, який відібрав у них дитини.

Деякі релігійні вчення відштовхують людей від Бога. Навчання про пекло, зовсім не спонукає людей наблизитися до Бога і повірити в нього. Цікаво, що причина атеїзму Дарвіна, була в тому, що у нього померла донька і він так і не знайшов спокою у релігії. Дарвін приткнувся на вченні про пекло.

Деяких відштовхує релігія, численними виснажливими традиціями. Вони спостерігають, як люди катують себе постами, ритуалами, вартовими літургіями, і роблять висновок, що віруючі це ті, хто зовсім не вміє думати своєю головою. Існує думка, що релігія гальмувала і гальмує розвиток цивілізації.

Але, якщо уявити, що всі люди стали невіруючими, чи стане світ від цього краще? Відомий філософ Вольтер, виступав проти збагачення церков. Але, він вважав, що без віри в Бога, у людей притупляється почуття відповідальності, що розкладає морально наше суспільство.

Ніцше, який сказав що «Бог помер», був стурбований тим, що атеїзм може створити моральний вакуум, що зашкодить суспільству в цілому.

користь релігії

Минуло вже досить часу, з того дня, як з'явився атеїзм, тому, вже можна зробити висновки. З появою атеїзму, люди не стали менш жорстокими, а навіть навпаки. Зараз, злочинність досягла небувалих розмахів. Суспільство не стало терпиміше. Можна зробити висновок, що віра в Бога, стримувала людей від моральної деградації і впливала на моральність. Йдеться, звичайно ж, про віру в Бога, а не про релігію в цілому.

У віруючих добре розвинений альтруїзм. Ця риса приносить користь як суспільству в цілому, так безпосередньо людині. Віра в Бога допомагає їм розвивати відповідальність перед людьми і навколишнім світом, який дав Бог. Але, на жаль, атеїсти схильні звертати увагу на справи релігій в цілому, ніж на добрі справи окремих віруючих.

Багато людей з дитинства привчені до ідеї, що Бога немає. Нам вселяли, що вірити в Бога, це соромно і доля недалеких і забитих людей. Нам подавали теорію еволюції, як факт. А зараз, багато вчених визнають, що так звані факти теорії еволюції, не мають доказів.

Теорія еволюції породжує багато запитань, які залишаються без відповіді. Наприклад, якщо виживає найсильніший, то чому нас з дитинства вчать допомагати слабким? І чому, люди страждають від цілого ряду психічних розладів, тоді як мавпи, які знаходяться на щабель нижче нас, немає?

Багато атеїсти не перевіряли теорію еволюції, а просто взяли її на віру. Також і критичний погляд на Біблію, у них сформований не тому що вони її прочитали і самі зробили висновок. Як правило, вони задовольняються висловлюваннями критиків, і не перевіряють так це насправді.

Схожі статті