Психологія любові

Легше верблюдові пройти через вушко голки, ніж багатому потрапити в рай

Всім знайома ця фраза, чи не так? І багато хто робить з неї помилковий висновок, що багатому неможливо увійти в Царство Небесне.

Як завжди це буває, справа в контексті, в якому була сказана фраза. Зараз я дам уривок з пояснення, яке все розставить на свої місця, як і розставив на свої місця все в голові у мене.

Слова Христа про те, що легше верблюдові пройти крізь вушко голки, ніж багатому ввійти в Царство Небесне, глибоко вразили Його слухачів. Багато, аж ніяк не одні тільки фарисеї, були глибоко вражені цими словами, тому що ми всі вважаємо благополуччя головною ознакою Божого благовоління до людини. Якщо ж Ісус називає багатство перешкодою для входження в Царство, то хто ж тоді може спастися? На це Господь каже, що врятуватися не може ніхто. Саме цю страшну правду чують і відкидають фарисеї в словах Христа. Вся надія людини на те, що він може щось зробити, щоб досягти спасіння, підривається цими словами.

Набагато важливіше те, що відкриває Ісус у другій половині тієї ж фрази: «але все можливе для Бога». Порятунок, входження в Небесне Царство, говорить Господь, під силу Богу і, що ще важливіше, Бог хоче цього порятунку людей. Він багато разів повторює, що Син Людський прийшов, щоб знайти та спасти, що загинуло і що Отець послав Його не губити душі, а рятувати. Немає волі Отця, щоб загинув один з малих цих, каже Ісус, але воля Отця в тому, щоб віруючий в Сина не загинув, але мав життя вічне. Ось ця воля Отця про наше спасіння перемагає наше гріховне безсилля, і це головна добра новина - Добра Новина.

Справа в тому, що врятуватися і потрапити в рай не може, ні багатий, ні бідний; ні високий, ні низький; ні старий, ні молодий; і взагалі ніхто. Але при цьому все можливе для Бога. Тепер все зрозуміло про висловлювання з верблюдом. У ті часи вважалося, що праведник обов'язково буде благополучний на землі і знайшов благословення в очах Бога. І так само вважалося, що матеріальне благополуччя людини є знаком того, що людина угодний Богу. Тому, вже хто-хто, а благополучні люди могли б розраховувати на потрапляння в рай.

Пригадується така фраза: Люди діляться на грішників, які вважають себе праведниками; і праведників, які вважають себе грішниками. Якщо Ви зрозумієте цю фразу Блеза Паскаля, то зрозумієте і висловлювання про верблюда. Міра матеріального багатства ніяк не впливає на те, куди потрапить після смерті людина.

Загалом то так, тільки не треба забувати, що влада і гроші даються дияволом, для випробування людини. Тому ми часто бачимо як ці два "наркотику" змінюють в негативну сторону особистість людини.
"І диявол сказав Йому: Я дам Тобі всю владу над усіма цими царствами і славу їх, бо мені це, і я, кому хочу, даю її;" (Від Луки 4: 6)

Потрапити в Рай може будь-хто, якщо того захотіти. Треба тільки до цього прагнути

Психологія любові

Не зовсім вірна трактування. У Біблії сказано - "кому дається багато, з того і спитають більше". з цього чим багатша людина, тим впливовішою на долі інших, тим попит з нього вище, а щоб звільниться від такого обтяження душі, то ближче до кінця треба переступити через свою гординю і інші пороки і роздати нужденним все своє земне барахло.

Багато хто говорив з моїх друзів цю фразу, але ніде не могла знайти точне пояснення етому.Долго лазила в інтернеті і нарешті знайшла цю статью.Очень рада, що знайшла її, тепер знаю пояснення цієї фразе.Огромное спасибі

Схожі статті