Роздай свої п'ять хлібів і дві рибки, літератор

"Після того Ісус перейшов на той бік Галілейського, [в] [околиці] Тіверіади. А за Ним ішла безліч народу, бо бачили чуда Його, що чинив над хворими. Ісус же на гору і там сидів з учнями Своїми. Наближалася ж Пасха , свято юдейське. Ісус, звівши очі Свої та побачивши, яка безліч народу до Нього йде, говорить Пилипові: де ми купимо хліба, щоб їх нагодувати? Він же це говорив, його випробовуючи, бо знав Сам, що Він має робити. Пилип Йому відповідь дав: їм І за двісті динаріїв хліба не стане, щоб кожен із них дост алось бодай трохи дістав. Один з учнів Його, Андрій, брат Симона Петра, говорить Йому: тут хлопчина один п'ять ячмінних хлібів і дві рибі, але що то на безліч? Ісус відказав: Скажіть людям сідати.

А була на тім місці велика трава. Отже, засіло чоловіка числом із п'ять тисяч. Ісус узяв хліб і, подяку вчинивши, роздав тим учням, а учні тим, що сиділи, так само й риби, скільки хотіли вони. І, як наїлись, то сказав до своїх учнів: зберіть залишилися шматки, щоб нічого не пропало. І зібрали, і наповнили дванадцять кошів кусками від п'яти ячмінних хлібів, що залишилися в тих, які їли. Тоді люди, що бачили чудо, яке Ісус учинив, гомоніли: Це Той справді Пророк, що повинен прибути на світ "(Іван 6: 1-14)

Це дуже незвичайна історія, тому що мало хто в історії примножував рибу або хліб - це було надприродне, неймовірне диво. Проте, я вірю написаному. Багатьом з нас Бог явив Свої чудеса зцілення, тому ми віримо, що Він може творити незвичайне. Якщо ж можливо маленьке диво, то хто сказав, що не може бути великого? Хіба є що-небудь важке для сотворив небо і землю?

Учні стали учасниками процесу створення цього чуда. Коли вони підійшли до Ісуса, вони дивувалися, де взяти достатню кількість їжі, щоб нагодувати таку силу-силенну народу. Природно, ніхто з них не міг подумати, що Ісус здатний нагодувати всіх цих людей! Учні запропонували відпустити їх, щоб кожен йшов додому і сам знайшов собі їжу. По-людськи це виглядало мудро. Хороша пропозиція! Проте, Ісус, маючи в голові Божественний план, каже: «Ви дайте їм їсти!» Андрій відповідає: «Тут хлопчина пару хлібів і дві рибі. Але що з цього толку! »Ісус же дає розпорядження принести їх Йому. Потім віддає подяку і віддає учням, щоб вони рознесли їжу людям. Так Господь створив неймовірне диво: помножив хліби і рибу і нагодував натовп великий. Але другим дивом в цій історії були учні: коли Ісус дав їм ці п'ять хлібів і дві рибки, вони покірно взяли і пішли роздавати. Уявіть себе на їхньому місці! Ось Ісус дає тобі в руки твою частину і каже: «Роздай!» - а ти дивишся на шматок риби і корж, які тобі дісталися, і у тебе може виникнути думка: «Навіщо намагатися їх розділити на всіх, коли я заздалегідь знаю, що цього занадто мало ?! »Людська частина чуда полягала в тому, що учні взяли і почали роздавати, навіть не розуміючи до кінця, що з цього буде. А в результаті їх слухняності Бог виконав Свою, дивну частина: коли вони почали роздавати, їжа раптом, замість того щоб відразу ж закінчитися, навпаки, стала множитися і множитися.

З цієї історії ми можемо витягти для себе дуже сильні принципи. По-перше, учні роздавали не те, що вони взяли самі, і не те, що вони хотіли б роздати. Спочатку Ісус узяв коржі і рибу, подякував і тільки після цього дав учням. Таким чином, те, що вони роздавали, було отримано ними від Ісуса. Отже, принцип перший: чудеса творить Ісус! Саме Він годує голодних, саме Він все робить. Але для того, щоб стати учасниками цього процесу, щоб Ісус через нас міг годувати голодних, в різних сенсах цього слова - фізично або духовно, найперше, що потрібно зробити - це прийти до Ісуса і бути з Ним. Наблизившись до Господа, поставши перед Ним, учні отримали від Нього щось, а потім понесли отримане далі. Це говорить про те, що нам треба усіма силами наближатися до Бога, шукати контакт з Ним і вчитися чути Його голос, отримуючи особисті одкровення від Бога. Приймати слово РЕМА, свій хліб з Небес, який потім ти будеш віддавати людям, що знаходяться поруч з тобою. Ти будеш ділитися з ними тим, що Бог зробив у твоєму житті і відкрив особисто для тебе.

У цьому оповіданні Ісус дав в руки

Схожі статті