розвиток характеру

Біблія про Армагеддон

Як вижити в Армагеддоні?

Багато людей бояться майбутніх подій. Люди передчувають всесвітню війну в результаті якої вирішиться доля всього людства. Сьогодні країни світу множать свої запаси зброї та збройні сили. У багатьох країн є ядерна, хімічна та бактеріологічна зброя. Люди бояться всього того, що може статися на землі, якщо почнеться Третя світова війна з урахуванням сучасних військових можливостей.

Якщо Друга світова війна забрала стільки життів і принесла стільки горя, то чого ж можна очікувати від майбутньої світової війни з сучасною зброєю і можливостями 21 століття? Але це все тільки страхи і припущення людей!

А що каже Біблія про останню велику війну?


Що таке Армагеддон?


Слово "Армагеддон" згадується в Біблії тільки 1 раз (Откр.16: 16). І не випадково у багатьох людей воно асоціюється з війною.

"Шостий же Ангол вилив чашу свою на річку велику Ефрат, і вода її висохла, щоб приготовити дорогу царям від схід сонця. І бачив, що виходили з уст змія, і з уст звірини, і з уст неправдивого пророка три духи нечисті, як жаби, це - бісівські духи, що чинять ознаки вони виходять до царів усього світу, щоб зібрати їх на війну того великого дня Вседержителя Бога. Ось іду, немов злодій! блаженний, хто чуйний, і одежу свою, щоб не ходити йому нагим і щоб не бачили ганьби його. І він зібрав їх на місце, яке по-єврейському Армагед дон "(Одкр 16: 12-16).

Хто з ким буде воювати в битві Армагеддон?

Армагеддон - це заключне бій між силами зла і добра, яке відбудеться безпосередньо перед Другим пришестям Христа на Землю. Це вирішальна битва в історії людства.

Армагеддон розділить всіх людей на дві протиборчі сторони: послідовників Бога і слуг сатани.

Бог Отець, Син і Святий Дух битимуться за людство, щоб врятувати розкаялися грішників і захистити їх від погроз нечестивих.

А сатана, наслідуючи триєдиного Бога, створить свою коаліцію - лжетроіцу. в якій будуть дракон, звір і лжепророк (Детальніше - див. "Лжетроіца сатани").

Бог вже сьогодні готує все людство, щоб люди змогли не загинути в Армагеддоні. Для цього Він використовує свою Церкву, яка сповіщає звістку Трьох ангелів (див. Об'явл.14: 6-12). Бог доручив Церкви сповістити всім народам Вічне Євангеліє. А також звістка застереження для світу, що живе напередодні Другого пришестя Христа. Детальніше - див. "Трёхангельская звістку".

А лжетроіца сатани імітує роботу трьох ангелів і за допомогою трьох нечистих духів (див. Откр.16: 13-14) зваблює людей чудесами, готуючи їх до війни на стороні занепалого ангела.

Особливу увагу сатана приділяє спокусі політичних лідерів - царів всієї землі (див. Откр.16: 14). Щоб з їх допомогою через закони і збройні сили змусити всіх людей поклонятися "Звір" і "Образу звіра" (див. Об.13: 13-17).

Як Армагеддон стосується нас?

Кожен з нас знаходиться на арені, де йде Велика боротьба між добром і злом. І кожен робить свій вибір: на чий бік стати. Скоритися Творця Всесвіту або ж долучитися до свавільного бунтарю. Ніхто не зможе зберегти нейтралітет. Або людина вибере Бога і послух Йому, або він поповнить ряди послідовників сатани.

Біблія розкриває нам пророцтво про кінець Великої боротьби. Сатана і його послідовники будуть покарані і остаточно знищені. А Бог відновить гармонію і щастя у всій створеної Їм Всесвіту.

Головне питання для кожної людини - на чиєму боці буду я і яка доля чекає мене?

Якщо ми займемо сторону Бога і будемо слухняні Йому, то в кінцевому рахунку опинимося переможцями. І хоча сатанинські сили будуть спрямовані проти нас, з Божою поміччю ми зможемо перемогти. Але для цього нам потрібно навчитися битися в духовній війні і перемагати. (Див. "Як перемагати сатанинські сили Божим зброєю?").

Як буде проходити битва Армагеддон?


Біблія відкриває нам таємницю: сама битва Армагеддон не відбудуться! Біблія говорить тільки про підготовку до неї і раптової стрімкої перемозі Бога за допомогою спустошливого граду і найбільшого землетрусу (див. Откр.16: 12-21).

Це як в битві Голіафа з Давидом. Не було сутички і бійки. Ісполін був переможений до початку бою! Так і в Армагеддоні.

Нечисті духи будуть збирати царів на війну проти Божого народу. Духи звабити правителів держав видати закони про винищення Божого народу (див. Об'явл.13: 15). Як за днів Есфири буде встановлена ​​дата виконання вироку - день планованого Армагеддона. Чекають безбожні будуть готуватися до масових вбивств народу Божого. Це і є збори до Армагеддону.

Але, як і у дні Естер, кривдники не зможуть привести у виконання свої плани. Біблія не описує битву Армагеддон, а тільки масову мобілізацію нечестивих, які несподівано будуть знищені градом, землетрусом і повінню, а також вогнем від слави пришестя Христа (див. Откр.16: 12-21).

Як же нам приготуватися до Армагеддону?

Як люди зазвичай готуються до війни?

Набувають озброєння, удосконалюються в умінні воювати; дбають про оборону, вчаться захищатися.

Що радить Біблія щодо підготовки до Армагеддону?


В середині опису підготовки до Армагеддону (див. Откр.16: 14-17) записаний центральний текст в якому Господь показує, як нам приготуватися:

"Ось іду, немов злодій! Блаженний, хто чуйний, і одежу свою, щоб не ходити йому нагим і щоб не бачили ганьби його" (Об'явл 16:15).

Нам потрібні не сучасні танки і вертольоти. Чи не автомати або бомбосховища. Чи не системи залпового вогню "Град" і не ракетні установки типу "Точки-У". Чи не ядерну зброю. А "чистий одяг"!

Це символ праведності Ісуса Христа, яку Він дарує грішників, що каються (див. Откр.3: ​​18; 19: 8).

А ми повинні навчитися "не спати і зберігати одяг свою". Що це означає? Це не просто боятися забруднити її. Господь застерігає: щоб нам не довелося ходити голими в сором, потрібно зберегти одяг.

Вам доводилося купатися на пляжі без друзів і знайомих? Про що ви думали, вирішуючи увійти в воду, будучи змушені залишити свій одяг і речі на березі? До чого приводила безпечність багатьох людей? Вони спокійно купалися, а потім повертаючись не знаходили своїх речей! Уявіть себе на місці людини, що вийшов з води і не знайшов свого одягу, що залишився в. Як вам йти додому в такому вигляді?

Щоб нам прийти додому в Небесний Єрусалим ми повинні зберегти одяг праведності, яку Христос дарує кається грішникам.

Згадайте Едем. Адам з Євою, коли він згрішить, виявили свою наготу. Вони зробили собі пояси з листя, але такий одяг не була схвалена Богом і він дав їм шкіряний одяг.

Звідки взялася шкіра для одягу? Безневинна тварина розлучилося в той день зі своїм життям, щоб Бог міг зробити одяг для грішників. У цьому Бог символічно показав прообраз замісної жертви Ісуса за всіх грішників.

Саме тому Адам з Євою не померли в той же день, так як покарання за їх гріх взяв Сам Син Божий, погодившись померти замість людей. Тільки Його непорочна праведність, представлена ​​в символі шкіряного одягу, могла покрити гріхи людей.

Власні зусилля людей вирішити проблему свого гріха представлені в символі одягу з листя і її Бог не схвалив. Цим Він показав, що ми самі себе не можемо врятувати від гріха і його наслідків.

Сам Христос дарує нам одяг Своєї праведності, щоб покрити наші гріхи. Детальніше - див. "Як отримати праведність Христа?"

І не менш важливо зберегти цей одяг до кінця, щоб пережити Армагеддон і повернутися додому до Небесного Отця.

А для цього нам потрібно навчитися перемагати спокуси! Щоб не заплямувати себе гріхами під час 7-ми останніх виразок (див. Откр.16). Це необхідно, тому що до початку вилиття виразок Ісус закінчить Своє ходатайственной служіння і вже ніхто більше не зможе очиститися від гріха! (Див. Откр.15: 8).

Отже, щоб не постраждати в Армагеддоні нам необхідно:

1) Прийняти звістку трьох ангелів і жити в злагоді з Божими заповідями. Детальніше - див. "Трёхангельская звістка"
2) Навчитися перемагати спокуси і зберігати одяг праведності Христа. Детальніше - див. "Як перемагати спокуси?"

Схожі статті