Що таке гріх

Гріх, або зло, є порушення закону Божого, порушення волі Божої.

Як же люди почали грішити? Перш ніж створити світ і людину, Бог створив ангелів - безтілесних, невидимих, безсмертних духів. Всі ангели були відразу добрими, вони любили Бога і один одного. Їх було багато, вони різнилися між собою за ступенем досконалості і за родом свого служіння. Бог дав їм повну свободу: бажають вони жити з Богом або без Бога.

Один з найсвітліших і сильних ангелів не захотів любити Бога і виконувати його волю. Він захотів сам стати як Бог. Він перестав слухатися Бога і став ворогом Божим. Він став темним, злим духом - дияволом (наклепником), сатаною (противником Бога). За ним пішло багато і інших ангелів, які стали злими духами, т. Е. Бісами. За таку поведінку Бог позбавив цих ангелів світла і блаженства, і вони провалилися в пекло, в пекло. Там вони мучаться у своїй злобі і ніколи вже не зможуть бути добрими. Так виникло зло. Зло - це все, що робиться проти Бога, все, що порушує волю Божу.

Диявол навчив і перших людей - Адама і Єву - не слухати Бога, т. Е. Навчив грішити. Всі люди походять від тих, хто згрішив Адама і Єви, тому гріх заволодів усіма людьми. Люди стали страждати і вмирати, вони навчилися робити зло. Але Бог милосердний. Він послав на землю Свого Сина, Спасителя нашого, Ісуса Христа.

Якщо ми згрішили, то милосердний Бог може нас пробачити. А для цього треба покаятися, щоб зло і гріх в нашій душі померли. Це означає, що ми повинні зізнатися перед Господом в своєму гріху, всією душею шкодувати про скоєне і просити пробачити нас. Без покаяння Бог не прощає ніякого гріха. Ми повинні молити Бога простити нас:

Поділіться на сторінці

Схожі глави з інших книг

Що таке покаяння? Що робити, якщо покаянні молитви не народжують покаяння? Що таке «суха молитва» і як позбутися від нечувствія серця? - Що таке покаяння? - Іоанн Ліствичник визначає покаяння наступним чином: «Покаяння є відновлення крещенія.Покаяніе

«Що це за гріх? Ось зло зробити людині, дійсно, становить гріх »Моральне Богослов'я (Гріхи проти 7 заповіді, гріх - вибачення в інших плотського гріха різними приводами):« Що це за гріх? Ось зло зробити людині, дійсно, становить гріх ». Чи не

Що таке гріх? Види гріхів Розгорнутий християнський катехізис вчить, що гріх - це порушення закону. Як сказано про це в Св. Письмі: «Гріх є беззаконня» (1 Ін. 3, 4). Однак гріхами називають не тільки гріховні справи, т. Е. Дії, вчинки, слова, думки, почуття,

Що означають слова: «Усяка неправда то гріх: але є гріх не на смерть»? ієромонах Іов (Гумер) Гріхом є будь-яке відступ від заповідей Божих і порушення закону Божого (справою, словом і навіть думкою). В іншому місці того ж Соборної послання апостол пише:

Що таке добре, і що таке погано Тепер ми зустрілися з бездоганною Дхарми, вченням Будди, причому саме з вченням махаяни, Великої Колісниці, яке показує шлях до великого звільнення, до повного Пробудження. Ми знайшли дорогоцінний людське народження і

Глава 3. Що таке гріх?

58. Що таке гріх? Одного разу Шанкарачарья, після тріумфальної ходи по країні з проповіддю адвайти (філософії єдності), прийшов до святого міста Каші (Бенарес). Там, під час даршана Вішванатха, він підніс Господу Всесвіту таку молитву: "О Господь! Я прийшов до Тебе в

Що таке гріх Перш ніж грішник відчує бажання прийти до Христа, він повинен дізнатися, що таке гріх. «Гріх є беззаконня» (1 Ін. 3: 4). «Я не знав гріха, як тільки через Закон» (Рим. 7: 7). Коли заповідь дійшла до свідомості Савла, гріх ожив, а сам він помер. Він побачив себе

ГЛАВА 2 Гріх ближнього - наш гріх Вступ «Блажен муж, який не ходить на раду нечестивих і не стоїть на дорозі грішних, і не сидить на сидінні злоріків; але в Законі Господнім його насолода, і про Закон Його розмірковує він день і ніч! »(Пс. 1: 1, 2).« Сину мій! якщо ти приймеш слова мої і

ЩО ТАКЕ ГРІХ? Люди думають, що гріх - це якийсь поганий вчинок, який вони чинять проти когось іншого і за який Бог їх неодмінно покарає. Насправді все зовсім не так. Бог нікого не карає, Він дає людям свободу вибору, як жити. Він ніби говорить: «Ви вільні

Що таке гріх У християнстві смертними називають ті гріхи, які ведуть до смерті духовної. Проте багато хто з нас продовжують помилково вважати, що даний термін позначає гріхи, які якимось чином пов'язані зі смертю фізичної. У Святому Письмі немає

6. Що означає фраза в Першому Соборному посланні Святого Апостола Іоанна Богослова (5:17): "Усяка неправда то гріх: але є гріх не на смерть"? Питання: Що означає фраза в Першому Соборному посланні Святого Апостола Іоанна Богослова (5:17): "Усяка неправда то гріх: але є

Схожі статті