Що значить вірити серцем

Тексти з Біблії: 1 Солунян 5:23; до Римлян 12: 1,2; від Луки 16: 19-25

Центральна Істина: Людина народжена від Бога - це дух; у нього є душа; і живе він в тілі.

Багато років я шукав відповідь на питання, що ж це значить - вірити серцем. Я читав від Марка 11:23, де написано: «Істинно кажу вам: Як хто скаже горі цій:« Порушся та й кинься в море », і без сумнівів надала В СЕРЦІ СВОЄМУ, але матиме віру, що станеться так, - буде йому , що ні скаже ».

До Римлян 10:10 також говориться про цю віру серцем: «Бо СЕРЦЕМ віруємо для праведности. »

Слово «серце», яке вжито в цих уривках, відноситься не до того фізичного органу, який качає кров по нашому тілу і дають нам життя. Тоді б ми вірили Богу своїм тілом. Ми точно також можемо вірити своїм фізичним серцем, як ми можемо робити це руками або пальцями. Слово «серце» означає те місце, де ми думаємо.

Зверніть увагу, як ми вживаємо слово «серце» сьогодні. Коли ми говоримо про серцевині дерева, ми маємо на увазі центр, саму суть. Коли ми говоримо про серцевині питання, ми маємо на увазі найважливіше в цьому питанні, ту головну частину, навколо якої обертається все інше. А коли Бог говорить про головне елементі людини, самому центрі його істоти, тобто, його дусі.

Людина народжена від бога є дух

1 Солунян 5:23

23 сам Бог миру нехай освятить вас у всій повноті,

і ваш дух і душа, і тіло нехай непорочно збережені

будуть на прихід Господа нашого Ісуса Христа.

Протягом усієї Біблії терміни «дух людський» і «серце людини» використовуються як взаємозамінні. Ми знаємо, що людина є душа жива, він створений за образом і подобою Божою, а Ісус сказав: «Бог є Дух. »(Ів. 4:24). Бог Духом вдихнув в нас життя-душу. Пам'ятайте, що є внутрішня людина і зовнішня людина. Людина - душа жива; і живе він в тілі.

Павло сказав у своєму посланні до Римлян: «Бо не той юдей, що є ним назовні, і не то обрізання, що назовні на тілі, але той юдей, що в нутрі такий, і то обрізання, яке в серці, за духом, а не за буквою; і йому похвала не від людей, але від Бога »(Рим. 2:28, 29). Згідно цього тексту, серце - це дух.

Звертаючись до Никодима, Ісус сказав: «Вам необхідно родитись згори» (Ів. 3: 7). Никодим, будучи людиною, міг думати тільки по-плотски; тому він запитав: «Як може людина родитися, бувши старою? Хіба може вона ввійти до утроби своїй матері знову й родитись? »(ст. 4). Ісус відповів: «Народжене від плоті є плоть, а народжене від Духа є дух» (ст. 6). Народження згори - це відродження людського духу.

Також в Євангелії від Іоанна ми читаємо, як Ісус розмовляв з жінкою біля криниці в Самарії: «Бог є дух, і Йому вклоняються, повинні в дусі та в правді» (Ів. 4:24). Ми не можемо спілкуватися з Богом своїми тілами або розумом. Ми можемо спілкуватися з Богом своїм духом.

В 1 Коринтян 14:14 сказано: «Бо, коли я молюся чужою мовою, то, хоча дух мій і молиться, але розум мій залишається без плоду». Дух - це не розум. Деякі люди помилково припускають, що розум - це дух. Однак, як каже цей вірш, ми знаємо, що коли ми молимося на мовах, то це виходить не з нашого розуму, або нашого людського мислення, але з нашого духу - з глибини нашого єства - з Духа Святого всередині нашого духу. Павло продовжує: «Що ж робити? Буду молитися духом, і буду молитися й розумом. »(Ст. 15). Іншими словами, Павло говорив, що його дух - це справжній Павло.

Павло також сказав: «Тому ми не сумуємо; але якщо зовнішній наш чоловік, тліє, то внутрішній з дня на день оновлюється »(2 Кор. 4:16). Павло вказав, що є людина зовнішній, є і людина внутрішній. Зовнішній людина - це тіло. Внутрішній людина - це душа.

У 1-му Коринтян 9:27 Павло сказав: «Але вмертвляю й неволю я тіло моє, щоб, звіщаючи іншим, не стати самому не вартим». Якби тіло було справжньою людиною, то Павло сказав би: «втихомирювати себе й неволю я себе». Але він каже про своє тіло. «Я» - це людина всередині, той внутрішній людина, які пережив народження згори. Ось що ми робимо зі

своїм тілом: ми його поневолюємо. Та людина, на якого ми дивимося, не справжній чоловік; це той будинок, в якому ми живемо.

Тепер нам легше зрозуміти написане Павлом до святих в Римі:

1 Тож благаю вас, браття, через Боже милосердя Божим,

ваші тіла на жертву живу, святу,

приємну Богові, як розумну службу вашу;

2 І не до віку цього, але перемініться

відновою вашого розуму, щоб пізнати вам, що

(Є) воля Божа, добро, приємність, досконала.

Народження згори - це народження духу від Бога. А виконання Святим Духом - це не фізичне переживання, але духовне.

Павло сказав, що ми повинні представити свої тіла Богу в жертву святу. Наш розум повинен оновитися від Слова Божого.

Зауважте, що це робимо ми, а не Бог. Бог дає вічне життя. Він пропонує нам Свого Духа. Але Бог нічого не робить з нашими тілами. Якщо з ними щось і потрібно зробити, то це повинні зробити ми.

Слово говорить, що саме ти уявляєш своє тіло Богу. Ніхто не зробить це за тебе. Слово говорить, що ти повинен перетворюватися оновленням свого розуму. Наш розум оновлений завдяки Слову Божому.

Ми знаємо, що людина - це душа жива. Деякі люди вважають, що людина просто тварина. Однак якби це було так, то можна було б вбивати людину і є його, точно також, як ми це робимо з коровою! У людини є фізичне тіло, в якому він живе, але він не тварина. Він більше, ніж просто розум і тіло. Він дух, душа і тіло. Він дух; у нього є душа; а живе він в тілі. У тварин є душа, але вони не духи. У тваринному ніщо не схоже на Бога.

Бог щось узяв від Себе і вклав в людину. Він зробив тіло людину з пороху земного, але вдихнув в нього Своє дихання життя. Слово «дихання», або «руах» на івриті, означає дихання або Дух, і в Старому Завіті часто перекладається як «Святий Дух». Бог є Дух, і Він узяв від Себе Духа і вклав в людину. Коли Він це зробив, людина зробилася душею живою. До тих пір, він не був живим. Він став живою душею. Він почав усвідомлювати себе, тому що без духу тіло було мертвим.

Душа має інтелектуальними та емоційними якостями. Душа є і у тварин. Але коли їх фізичні тіла вмирають, вони мертві.

Людська душа - наші інтелектуальні та емоційні якості - не залежить від фізичних, але від духу; і коли наше тіло вмирає, наша душа продовжує звід існування.

19 Один чоловік був багатий, одягався в порфіру і

віссон, і щоденно розкішно бенкетував.

20 Був і вбогий один, на ім'я йому Лазар, який

лежав біля воріт його, струпами вкритий

21 І бажав годуватися кришками, що зо столу багатого

багатія; і пси приходячи лизали струпи його.

22 Помер жебрак і віднесли його ангели на лоно Авраама;

помер і багач, і поховали його;

23 І в пеклі, будучи в муках, він підняв очі свої, побачив

здаля Авраама та Лазаря на лоні його,

24 І скрикнувши сказав: Отче Аврааме надо

мною і пошли Лазаря, щоб омочив кінець пальцем своїм в

воді і прохолодить, бо я мучуся в полум'ї цім.

25 Авраам же промовив: Сину згадай, що ти вже прийняв

добре твоє в житті твоєму, а Лазар так само лихе; тепер він тут

тішиться, а ти страждаєш.

У цьому уривку зі Святого Письма представлена ​​дуже яскрава ілюстрація трьох складових частин людини: духу, душі і тіла. Зверніть увагу, що у вірші 22 сказано: «Помер жебрак і віднесли його ангели на лоно Авраама». Кого віднесли? (Жебрака. Чи не його тіло, але його.) Його дух є справжньою особистістю. Його тіло поклали в могилу, але він був «на лоні Авраама».

Також помер і багач. Його тіло поховали, але «. в пекло. він підняв очі свої ». Хоча тіло Авраама було в могилі багато років, багач побачив його. Він також дізнався Лазаря. Отже, в духовній сфері, людина дуже схожий на те, як виглядає в своєму житті. Богач закричав до Авраама: «. надо мною, і пошли мені Лазаря, щоб омочив кінець пальця свого в воду та прохолодить, бо я мучуся в полум'ї цім. Авраам же промовив: Сину згадай. »Людина - дух, і у нього є душа. У цьому уривку ми бачимо, що його душа залишилася цілою. Він все ще пам'ятає. У нього є почуття. Він мучився. Він був стурбований своїми п'ятьма залишилися братами (ст. 27, 28).

Бог є дух. Він став людиною, бо Ісус був Богом, виявленим у плоті, який жив в людському тілі. Він прийняв фізичне тіло, і коли він це зробив, він не став менш Божественний, ніж раніше.

Ми знаємо, що в момент смерті людина покидає своє фізичне тіло, і коли він це робить, він не стає менш людяним, ніж він був, коли у нього було його фізичне тіло, як це підтверджується історією про багача і Лазаря.

Ми не можемо знати Бога за допомогою людського знання - через наш розум. Бог відкривається людині тільки через його дух. З Богом контактує дух людини, бо Бог є дух.

Текст напам'ять: «Тому що серцем віруємо для праведности, а устами сповідуємо для спасіння» (Рим. 10:10).

ДЕВІЗ УРОКУ: «Будьте ж виконавцями слова, а не слухачами самими. »(Якова 1:22).

Що значить вірити серцем

Тексти з Біблії: 2 Коринтян 5: 1,6-8; Притчі 3: 5-7

Центральна Істина: Вірити всім своїм серцем означає вірити нашим духом, незалежно від нашого розуму або тіла.

Духовні речі настільки ж реальні, як і матеріальні. Бога настільки ж реальний, як якщо б у Нього було фізичне тіло, хоча його у Нього і немає. Він - дух.

У Ісуса зараз фізичне тіло - тіло з плоті і кісток - але не плоті і крові. Після Свого воскресіння Він з'явився Своїм учням, і вони подумали, що Він - дух (або привид). Але Ісус сказав: «Дотикайтесь мене. бо дух тіла й костей не має. »(Лк. 24:39).

В іншому випадку, коли Петро та інші учні ловили рибу, вони побачили на березі Ісуса. Він покликав їх, і вони пішли до Нього і їли рибу, яку він приготував на вогнищі.

Зараз у Нього було фізичне тіло - воскресле тіло з плоті і кісток. І Ісус, який зараз на небі в Своєму фізичному тілі, не більше реальний, ніж Святий Дух або Бог Отець.

Деякі люди, під тим, що Бог є дух, розуміють, що це якесь безособове вплив. Говорячи, що Бог є дух, ми не маємо на увазі, що у Нього немає ні форми, ні обриси в духовному світі, тому що це у Нього є. Ангели - духи, тим не менш, у них є форма, або духовне тіло.

Одного разу, коли Ізраїльтяни були оточені Сирійської армією, слуга пророка Єлисея злякався, коли побачив безліч ворожих коней і колісниць, які оточили місто. Єлисей просто сказав: «І той відказав: Не бійся, бо тих, які з нами, більше, ніж тих, які з ними. І молився Єлисей і говорив: Господи! відкрий йому очі, щоб він побачив. І відкрив Господь очі того слуги, і він побачив, і ось, вся гора повна коней та огняних колесниць навколо Єлисея »(4 Царств 6: 16,17). Іноді, з волі Божої, ангели можуть прийняти якусь форму в матеріальному світі, і їх можна побачити.

В Результаті 33 ми читаємо, як Бог говорив з Мойсеєм «лицем до лиця» (ст. 11), хоча Мойсей не бачив перед Божим, тому що там була хмара. «Особи Мого Ти не зможеш побачити; тому що людина не може побачити мене і залишитися в живих »(ст. 20).

Потім Бог сказав Мойсеєві: «Коли ж буде проходити слава Моя, Я поставлю тебе в щілині, і закрию тебе рукою Своєю, аж поки Я перейду. І коли зніму руку Мою, ти побачиш Мене ззаду, а обличчя Моє не буде видно »(ст. 22,23).

Хоча Бог є дух, ми знаємо, що у Нього є особа і руки - така собі форма. Як Дух Він не менш реальний, ніж коли б у Нього було фізичне тіло. Духовні речі також реальні, як і матеріальні.

2 КОРИНФЯНАМ 5: 1, 6 - 8

1 Знаємо бо, коли земний будинок наш, ця хатина,

зруйнується, то маємо будівлю від Бога на небі, дім

6 Отож, бувши відважні постійно, і як знаємо, що,

зостаємося в домі тіла в тілі, ми не від Господа, -

7 Бо ми ходимо вірою, а не видінням,

8 ми ж відважні н бажаємо краще покинути дім тіла

й мати дім у Господа.

Коли наше тіло ховають, у нас все одно є будинок у Бога, побудований не руками, і ми будемо вічно жити на небі. Хто буде усунутий з тіла? Ми - справжня людина - внутрішня людина.

У 1-му Петра 3: 4, наш дух називається «потаємним людиною серця». Тут нам знову зустрічається слово «серце». Внутрішній людина - наш дух - називається потаємним людиною. Це людина серця, духу. Він схований від фізичного або природної людини. До Римлян 7:22 дух названий «внутрішньою людиною» ( «бо за внутрішнім чоловіком маю задоволення в Законі Божому»). Отже, у нас є Боже визначення людського духу - «внутрішня людина» і «таємний чоловік».

Справжній чоловік - це дух; у нього є тіло і душа. Своїм духом він спілкується з духовною сферою. Своєю душею він контактує зі сферою інтелекту. Своїм тілом він стикається з фізичної сферою.

Ми не можемо спілкуватися з Богом за допомогою нашого розуму або тіла. Ми можемо мати контакт з Богом тільки через свій дух.

Схожі статті