Щоденні ранкові читання адвентистів сьомого дня

Молитися І ДІЯТИ

«Покажи мені, Господи, Дороги Твої дай мене попровадь. Провадь мене в правді Своїй і навчи мене, бо Ти Бог спасіння мого на Тебе сподіваюся всякий день »(Пс. 24: 4, 5).

Приказка каже, що сім'я, яка молиться разом, завжди разом. Як молитва пов'язана з єдністю сім'ї? Чому в деяких родинах, на вигляд християнських, виникають проблеми між подружжям і між батьками і дітьми?

Я бачив багато проблемних сімей. Шлюби деяких з моїх товаришів по служінню розпалися. Я не сумніваюся, що вони молилися. Чого ж не вистачило?

Молитва - це духовне вправу, яке з'єднує нас з Богом. Вона дозволяє нашому розуму перейти в інший вимір реальності. Молитва переносить нас у світ, де життя відкривається з нової перспективи.

Але це тільки частина всього. Молитва також повинна з'єднувати нас з іншими. Коли сім'я збирається на молитву, її члени діляться один з одним своїми тривогами і печалями, радощами і успіхами, своїми поразками і перемогами в життєвій боротьбі. Але багато замінили цю важливу зустріч молитвою на самоті, коли людина спілкується лише з Богом. Так, особиста молитва необхідна, але також необхідно сімейне поклоніння, яке об'єднує нас не тільки з Богом, але і з іншими. Багато сімей розвалилися, тому що вони забули про священних моментах такого подвійного єднання: з Богом і між собою.

Друга сторона молитви, яку ми випускаємо з уваги, цю вправу в слухняності. Іншими словами, ти схиляєшся перед Богом не для того, щоб сказати Йому, що Він повинен зробити, а для того, щоб вислухати від Нього, що повинен робити ти. Ти приходиш до Бога зі своїми проблемами, впевнений в тому, що тільки в єдності з Ним зможеш обрати вірний шлях і продовжити свою подорож по життю.

Бог не буде робити за нас те, що повинні були зробити ми. Це пункт, в якому ми зазнаємо невдачі в молитві. Ми часто приходимо до Бога зі словами «зроби так». Але рідко ми говоримо Йому: «Покажи, що я повинен зробити» або, як сказав Давид в момент скорботи: «покажи мені, Господи, Дороги Твої дай мене попровадь» (Пс. 24: 4, 5).

Молитва не виробляє чуда, коли саме собою відбувається те, що повинні були зробити ми. Якщо ти повинен пробачити, недостатньо сказати Богові «допоможи мені пробачити», треба відкрити рот і сказати чоловікові: «Прости мене». Сьогодні сім'ї мало спілкуються. Проси у Бога сил, але потім починай говорити, писати листи, робити вчинки.

Найважче - зробити перший крок. Другий і наступні даються вже легше. Сім'я, яка молиться разом, завжди дружна, але так буде за умови, що її члени вчаться робити те, що повинні робити в рамках сім'ї.

Проси Бога, щоб Він показав тобі, що повинен робити ти, щоб твоя родина була єдина.

Електронний варіант Читань для молоді надано видавництвом «Джерело життя». Ви можете придбати Читання для молоді в Книжкових центрах вашого регіону. Завантажити читання «Нове ім'я» (PDF)

Схожі статті