Шлях до христа

Через природу і одкровення, через Свою турботу про нас і за допомогою впливу Свого Духа Бог говорить нам. [93] Але на цьому наша зв'язок з Ним не повинна обмежуватися. Кожному з нас також необхідно відкривати Йому своє серце. Для того, щоб мати духовне життя і силу, ми повинні перебувати в живому спілкуванні з нашим Небесним Отцем. Наші думки можуть бути звернені до Нього. Ми можемо міркувати про Його справах, Його милосердя і благословення, але це ще не буде спілкування з Ним у повному розумінні слова. Щоб мати дійсну зв'язок з Богом, ми повинні розповідати Йому про наше життя, про наших радощах і печалях.
В молитві ми відкриваємо наше серце Богу як одного. Це необхідно не тому, що Богу невідомо, хто ми такі, але для того, щоб допомогти нам прийняти Його. Молитва наближає не Бога до нас, а нас до Бога.
Перебуваючи на землі, Ісус дав Своїм учням уроки молитви. Він говорив їм про необхідність відкривати перед Богом свої повсякденні потреби і покладати на Нього всі свої турботи. Спаситель обіцяв, що їх молитви будуть почуті. Ця обіцянка відноситься також і до нас.
Сам Ісус, живучи серед людей, часто молився. Він взяв на Себе наші потреби і слабкості і, щоб постійно мати новий запас сили для служіння і подолання випробувань, звертався за допомогою до Свого Небесного Отця. Ісус - наш Приклад у всьому. Він став нам Братом в наших немочах, він був, "подібно до нас, випробуваного в усьому", але залишився безгрішним, відчуваючи огиду до зла. [94] У світі гріха Спаситель пережив душевні муки і боротьбу. Молитва для Нього була необхідністю і перевагою. Він знаходив утіху і радість в спілкуванні зі Своїм Отцем. І якщо Спаситель людей, Син Божий, потребував молитви - наскільки ж більше ми, слабкі, грішні, смертні істоти, повинні відчувати потребу в ревною і постійній молитві!
Наш небесний Отець готовий вилити на нас повноту своїх благословень. Ми маємо виняткову можливість невпинно пити з джерела безмежної любові. Чи не дивно, що ми так мало молимося! Бог охоче вислуховує щиру молитву самого смиренного з Своїх дітей, але ми так часто зволікаємо відкрити Йому свої потреби. Що можуть думати небесні ангели побачивши бідних, безпорадних людей, схильних до спокусам, коли серце Боже в безмежній любові готове дати їм більше, ніж вони можуть просити і бажати, а вони моляться так рідко і мають так мало віри? Ангели з любов'ю служать Богу, їм відрадно перебувати в Його близькості. Для них спілкування з Богом - найбільша радість. А, між тим, ми, діти землі, кому так потрібна допомога, яку може дати тільки Бог, здається, цілком задовольняємося тим, що живемо поза спілкуванням з Ним без світла Його Духа.
Диявол згущує темряву над тими, хто нехтує молитвою. Спокуси, нашіптує ворогом, тягнуть їх до гріха. І все це відбувається тому, що вони нехтують перевагою молитви, даними їм Богом. [95] Чому ж сини і дочки Божі так неохоче моляться, якщо молитва - це ключ в руках віри, що відкриває небесну скарбницю, де зберігаються безмежні можливості Всемогутнього. Без неспання і невтомній молитви нам загрожує небезпека стати безтурботними і ухилитися від істинного шляху. Ворог постійно перешкоджає нам на шляху до престолу благодаті. Він робить все зі свого боку, щоб ми знехтували молитвою і вірою і не отримали благодать і силу долати спокуси.
Ми можемо бути впевнені в тому, що, за певних умов, Бог чує наші молитви і відповідає на них. Одне з перших умов полягає в тому, щоб ми усвідомили свою нужду в Його допомоги. Він обіцяв: "Бо виллю Я воду на спрагле і потоки на висохле" (Ісая 44: 3). Хто жадає і жадає праведності, хто всім серцем прагне до Бога, той може бути впевнений, що насититься. Боже благословення буде отримано тільки тоді, коли серце відкрите для впливу Духа Святого.
Крайня потреба, в якій ми знаходимося, є найпереконливішим і красномовним свідченням в нашу користь. Але ми повинні самі звертатися до Господа, щоб Він міг відповісти на наші потреби. Він каже: "Просіть, і дасться вам". "Той, Який Си

Поділися текстом в соц мережах:

Аудіо книга «Дорога до Христа», Олена Уайт
Аудіо книга «Дорога до Христа», Олена Уайт На сторінках цієї. Глава 10. Пізнання Бога 11. Глава 11. Перевага молитви 12.

  • Любов Бога до людини. Шлях до Христа. Частина 1
    Олена Уайт "Шлях до Христа". Глава 1 - 5 Події останніх днів Олена Уайт Ellen Gould White - Duration.

    Схожі статті