Сила благословення і сила прокляття як отримати благословення від Господа, дар благословення

Сила благословення і сила прокляття як отримати благословення від Господа, дар благословення

Ми вже багато говорили про те, як наші слова впливають не тільки на наше життя, але і на життя оточуючих нас людей. Сьогодні хочеться торкнутися теми і поговорити про силу благословення і силі прокляття.

Іак.3: 10 «З тих самих уст виходить благословення і прокляття: Не повинно, брати мої, щоб так це було».

Еф.4: 29 «Ніяке гниле слово нехай не виходить з уст ваших, а тільки добре на потрібне збудування, щоб воно подало благодать тим, хто чує».

Сила благословення і сила прокляття.

В житті кожної людини відбуваються різні події. Ці реалії можуть бути:

Ось що пише Павло в 2-Коринтян 4: 17-18 «Бо теперішнє легке наше в безмірному преізбитке вічну славу, коли ми не дивимося на видиме, а на невидиме Бо видиме дочасне, а невидиме вічно».

Видиме - це все те, що відбувається з нами кожен день, то, що ми бачимо і відчуваємо, все матеріальне. Наше оточення, наш добробут, або навпаки, потреба в чомусь.

Невидиме - це те, чого не можна побачити очима. Це духовна частина нашого життя. І саме духовна частина значно впливає на весь видимий.

Як же це все пов'язано з впливом слів на наше життя запитаєте ви? Прямо пов'язане!

Все, що ми вимовляємо, будь то благословення чи прокляття, відноситься до духовного світу. І, звичайно ж, головним інструментом є слова. У них прихована велика сила, адже недарма Писання приділяє мови особлива увага.

І благословення і прокляття мають два дуже важливих факти.

  • І те й інше поняття не обмежується тільки однією особою. Вони мають вірусне поширення;
  • Благословення і прокляття не має терміну придатності. Воно діє до тих пір, поки не відбудеться те, що зможе це зупинити.

Виключно завдяки слову благословення і прокляття набирає силу. Абсолютно неважливо сказані ці слова вголос або написані на папері - це поштовх, який не має зворотної сили. Сказане вами слово або творить, або знищує все на своєму шляху!

Вирішувати тільки вам!

Смерть і життя - у владі язика, хто ж кохає його плід поїдає (Притчі 18:21).

Що таке благословення?

Сила благословення і сила прокляття як отримати благословення від Господа, дар благословення

Всім добре знайомі вирази «Будьте благословенні», «Хай благословить тебе Господь на новий рік твоєму житті» та інші. Але що вони означають? Який посил в них закладено?

Зазвичай під Божим благословенням розуміється «множення матеріальних благ» або «Божественна охорона».

У перекладі з івриту слово благословення «Барух» означає дати силу на чиюсь процвітання.

Якщо розбити його на дві частини, то ми отримаємо два окремих слова.

Давайте з вами, дорогий читачу, розберемося що таке «благословення» і як Біблія його трактує.

На Сході існує звичай. Якщо гість приходить в будинок, його вітає господар словами «Барух хаба», що в перекладі означає «Будь благословенний». Таким чином гостя приймають в сім'ю. Господарі готові нагодувати його, обігріти, надати житло на деякий час і захистити його в разі потреби.

Як тільки гість має намір покинути будинок, то з ним прощаються такими словами «Шалом леха» - «Хай буде мир з тобою». І це означає тільки одне, що господар буде протегувати над гостем, навіть за межами його будинку.

Дана традиція є яскравим і наочним прикладом того, як Господь захищає над кожним з нас навіть «за межами його будинку». Бог надає людям вхід, спілкування і захист.

Як написано у Другозаконнні 11:26 - 29 «Дивись, я даю перед вами благословення й прокляття: благословення, коли будете слухатися заповідей Господа, Бога вашого, які я наказую вам сьогодні, і прокляття, якщо не будете слухатися заповідей Господа, Бога вашого, і ухилитеся від шляху, яку я наказую вам сьогодні, щоб ходити за іншими богами, яких ви не знаєте. Коли введе тебе Господь, Бог твій, в ту землю, в яку ти йдеш, щоб оволодіти нею, тоді розкажи благословення на горі Герізім, а прокляття на горі Ейван (Гевал) ».

Перший раз людина отримала благословення Господа в Едемському саду. Бут.1: 28 «І благословив їх Бог, і сказав їм Бог: плодіться і розмножуйтеся, і наповнюйте землю, і володійте нею, і пануйте над морськими рибами, і над птаством небесним, і над кожним плазуючим живим на землі».

Що таке прокляття?

Оскільки це слово є повною протилежністю слова благословення, то прокляття означає погані, худі і погані слова, або побажання кому-небудь біди або нещастя.

В Писанні також перше прокляття згадується в найпершій книзі, Буття.

14 «І сказав Господь Бог змієві: за те, що ти зробив це, проклятий ти над усю худобу, і над усю звірину польову! ти будеш ходити на утробі твоїй, і порох ти їстимеш у всі дні свойого життя

15 І Я покладу ворожнечу між тобою й між жінкою, між насінням твоїм і насінням її Воно зітре тобі в голову, а ти будеш жалити його в п'яту.

16 До жінки промовив до неї: Сильно, помножу терпіння твої та болі вагітности твоєї Ти в муках народжувати дітей; і до мужа твого пожадання твоє, а він буде панувати над тобою.

17 І до Адама сказав Він: За те, що ти послухав голосу жінки своєї та їв з того дерева, що Я наказав був тобі, говорячи: Від нього не їж, проклята через тебе земля! Ти в скорботі будеш їсти від неї всі дні свого життя,

18 терня й осот вона буде родити тобі; і ти будеш їсти траву польову

19 в поті лиця ти їстимеш хліб, аж поки не вернешся в землю, бо з неї ти взятий, бо ти порох і до пороху вернешся ». (Бут.3: 14-19)

Бог прокляв змія за те, що він обдурив Єву. А Адама і Єву - за їх непослух.

Сьогодні люди часто-густо проклинають один одного, не віддаючи звіту своїм словам. Коли найближчі в очі кричать слова прокляття, при цьому, не віддаючи собі звіт в тому, що будуть наслідки. А потім в їх життя приходить біда, вони починають шукати причину або звинувачувати в цьому когось.

Що нам дозволено і не дозволено говорити?

Сила благословення і сила прокляття як отримати благословення від Господа, дар благословення
Зброєю потрібно вміло користуватися. Ніколи не наводячи його на людину.

Притчі 15: 4 «Язик лагідний - древо життя, але не приборканий - заламання на дусі».

«Дехто говорить, мов коле мечем, язик же премудрих - то ліки». Притчі 12: 8

Одного разу молода дівчина звернулася до психолога по допомогу. Це була її остання надія, оскільки всі попередні лікарі і лікування не допомагали. Прийшовши до лікаря, вона показала свої руки. Її мучили сильні болі, а пальці були розпухлі і покриті виразками. Психотерапевт під час бесіди дізнався, що не так давно, мати цієї дівчини, у якої був запальний характер, накричала на дочку через її повільності, і сказала в серцях: «Та щоб у тебе пальці отгнівшие, негідник!» Мати дівчини була досить енергійна. Вона попросила дочку підшити підкладку на пальто, і кожні кілька секунд заглядала до неї, щоб контролювати процес. Звичайно ж, дівчина, намагаючись зробити роботу швидше, як цього хотіла мати, зашила все не так рівно. Це і розлютило жінку, вона накричала на дочку, і переробила всю роботу сама. Звичайно ж, мати не бажала зла своєї дочки, але сказані слова виявилися прокляттям, яке відразу ж прийшло в дію. Дані слова були сказані з таким негативним відтінком, що спричинили за собою хвороба.

Тоді назріває питання про те, як мати могла ТАКЕ сказати своїй дитині? Кращий варіант такого сценарію міг би закінчиться тим, що мати могла просто сама собі підшити пальто і не чіпати дитину, або допомогти їй справитися з цим, тільки без крику і шуму, і прокльонів!

У Старому Завіті написано, кого не можна було проклинати. це:

Ісус же навпаки, закликав благословляти навіть тих, хто нас проклинає.

Лука 6: 28 «... благословляйте тих, хто проклинає вас, і моліться за тих, хто вас».

Навіщо відповідати злом на зло? Його потрібно припиняти на корені і не давати йому розповсюджуватися на покоління.

Коли ви з Господом, ви протистоїте всьому світу, всьому злу, що знаходиться на землі. Ви сильні Духом і можете з усіма негараздами впоратися. Ви благословенні, тобто перебуваєте під Божим піклуванням.

Хто має дар благословення?

У євреїв є традиція. Батько, перед своєю смертю, благословляє своїх дітей. Чому отримання благословення для них так важливо? Якщо ми прочитаємо історію про те, як Ісаак благословив своїх дітей, то все стане ясно. (Буття 27) Яке благословення дасть батько на подальше життя, так і буде. У Ісава і Якова так і сталося.

Сила благословення і сила прокляття як отримати благословення від Господа, дар благословення
Батькове благословення - це потужний захист для дитини.

Благословення - це не просто якась вітальна листівка з хорошими словами. Це слова, сказані від щирого серця з любов'ю, які здатні вплинути на долю людини.

Батько - це глава сім'ї. І як він скаже, так і буде жити його родина. По суті - це ангел - хранитель для дітей. Батьківська сила слова настільки велика і незмірно. Адже те, що робить батько для своїх дітей - це на благо!

Тому до цих пір існує обряд батьківського благословення для дітей, що вступають в шлюб.

Наслідки благословення і прокляття.

Кожне сказане нами слово має свої наслідки. Однак сила благословення і сила прокляття набагато більше і глибше, ніж може собі будь-хто уявити. Здавалося б, незначне слово, але воно впливає не тільки на ту людину, до кого воно звернено, а й на весь його подальший рід, передаючись із покоління в покоління. А якщо це прокляття, то тільки Бог може зруйнувати його.

А для того, щоб вам почати звільнятися від різного роду прокльонів потрібно слідувати декільком пунктам:

  1. Сповідайте вашу віру в Христа і Його жертву, принесену за вас
  2. Покайтеся в усіх ваших гріхопадіння
  3. Прийняти прощення всіх гріхів
  4. Пробачити всіх ваших недоброзичливців
  5. Відречіться від всіх контактів з окультних світом
  6. Моліться молитвою звільнення від проклять

Господь Ісус Христос, я вірю, що Ти є Син Божий і Єдиний шлях до Бога; і що Ти помер на хресті за мої гріхи і воскрес із мертвих. Я складаю всякий свій бунт і всякий свій гріх, я підпорядковую себе Тобі, як своєму Пану. Я сповідую всі свої гріхи перед Тобою і прошу Твого прощення - особливо за будь-які гріхи, які потягли за собою прокляття в моєму житті. Звільни мене також від наслідків гріхів моїх предків.

Рішенням своєї волі я прощаю всіх, які заподіяли мені шкода або погано надійшли зі мною - так як я хочу, щоб Бог простив мене.

Особливо я прощаю ...

Я відмовляюся від всіх контактів з усім окультних і сатанинським, якщо у мене є будь-які "об'єкти контактів", я присвячую себе на їх руйнування.

Я руйную все сатанинські домагання проти мене.

Господь Ісус, я вірю, що на хресті Ти взяв на Себе всяке прокляття, яке могло коли-небудь прийти на мене. Отже, я прошу Тебе зараз звільнити мене від всякого прокляття над моїм життям - в ім'я Твоє, Господь Ісус Христос!

Тепер вірою я приймаю своє звільнення і дякую Тобі за нього.

  1. Вірте в те, що ви звільнилися від кайданів проклять і відкриті для благословення.

Перед тим як що - то сказати - обов'язково слід подумати. Особливо це стосується лихослів'я, проклять і слів з негативною енергетикою.

Думати потрібно завжди. Адже людина - це істота розумна, наділена даром мови. В цьому і є відмінність нас від тварини.

Благословляйте тих, хто, а не проклинайте, і Ви будете благословенні!

Сила благословення і сила прокляття як отримати благословення від Господа, дар благословення

Схожі статті