Святий дух і говоріння на інших мовах

СВЯТИЙ ДУХ І говоріння іншими МОВИ

У вихідні ми відзначали велике свято - П'ятидесятницю! В цей день Бог відкрився людині по-новому: ми пізнали Його як Бога близького до нас. Він прийшов, щоб стати для нас Тим, Хто завжди поруч - нашим Утішителем і Помічником. Бог-Святий Дух ... Він прийшов туди, де від початку часів бажав перебувати - в Святе Святих нашого серця. І ще: Він прийшов, щоб відкрити світові Свою кохану наречену - Церква!

Проповідь гостя нашої церкви - Гленна Арекіона - була також присвячена цій темі. Ми дізналися, що Бог-Святий Дух приносить в наше життя, коли ми починаємо молитися іншими мовами.

Разом з доктором Гленном Арекіоном ми починаємо вивчати 12-ую главу Книги Діянь з 1-ого вірша: «У той час цар Ірод підняв руки на деяких з Церкви, щоб гнобити ...»

Щоб стати «духовним велетнем», зауважив проповідник, потрібно навчитися бачити, що в Слові Божому написано і, чого там не написано (тобто стати «духовним детективом»).

Звернемо увагу, що там не написано. що Ірод полював в церкві за всіма підряд. Але ми Новомосковськ, що цар підняв руку свою, щоб нашкодити певним людям!

Тут варто зауважити, що протягом всієї історії народу Божого доводилося мати справу з царями. Важливо розуміти, що за кожним царем стояли духовні сили, тому що Слово Боже вчить нас, що «... ми не маємо боротьби проти крови та тіла, але проти початків, проти влади, проти світоправителів цієї темряви, проти духів злоби піднебесних». (Еф.6: 12)

У зв'язку з цим ми зустрічаємо в Біблії два важливих поняття:

1) Поняття царя і

2) Поняття воріт або дверей

І є три основних царя, з якими Божому народові доводилося мати справу:

Незважаючи на те, що правителів (включаючи царів-Іродов) було кілька, але діяв через них один і той же дух, і це він впливав на людей. І цей «дух царя» намагався «загнати» людей в рабство і утримувати їх. Так Навуходоносор, цар вавилонський, вигнав Божий народ з їх землі, з Єрусалиму, міста світу і успіху, і повів їх в рабство, туди, де їхнє життя руйнувалася. Але віруючі покликані бути «головою, а не хвостом», тобто рабство - це не те місце, де ми покликані бути.

Також Божого народу довелося зіткнутися з Іродом. Бажаючи погубити Христа, він віддав наказ убити немовлят, намагаючись порушити тим самим виконання пророчого слова. Нам слід знати, що «дух Ірода» - це те, що робить замах на виконання Божого слова для нас. Диявол намагається перешкодити виконанню Божої долі в нашому житті.

Але, Новомосковський далі, в 12-му розділі в 24-му вірші ми дізнаємося про те, що сталося, коли цар Ірод помер: «... Слово ж Боже росло і поширювалося». (Деян.12: 21-24) Коли Божий народ перестає миритися з існуючим положенням і починає протистояти ворогові, як вчить Слово, то диявол біжить!

Знову повернемося в початок 12-ої глави, у 2-му і 3-му віршах Новомосковськ: «... і вбив Якова, брата Іванового мечем. А бачивши, що це приємно юдеям, слідом за тим взяв і Петра ... »Тут згадуються три імені, і це не випадково! Дух Святий хотів, щоб ми зрозуміли щось. У Посланні до галатів 2: 9 зустрічаємо ті ж три імені і дізнаємося дещо важливе: «... Яків і Кифа та Іван, що стовпами ...» Слово «стовп» або «опора» - це те, на чому тримається будова. Будівля, позбавлене опор, не стоятиме! Ця картина допомагає нам наочно побачити, що сатана замислив зробити - висмикнути опори у Церкви! З Яковом він уже розправився, тепер Петро ... Пройде час - і Церква, позбавлена ​​стовпів, впаде!

Подібно до цього в нашому житті є як духовні, так і фізичні стовпи. Духовні опори нашого життя - це Боже Слово, Ім'я Ісуса, Дух Божий, дари Святого Духа. До фізичних стовпам ми відносимо здоров'я, міцну сім'ю, фінанси і т.д. Важливо навчитися охороняти опори нашого життя, то, що підтримує її, без чого нам було б неможливо існувати.

Знову звернувшись до 12-ої чолі Книги Діянь, у 2-му і 3-му віршах ми бачимо наступне:

1) У диявола є план. він проаналізував ситуацію, все продумав і рушив далі. Якщо ти не будеш його зупиняти, то він сам не зупиниться - ти повинен опиратися йому!

В 4-му вірші ми Новомосковськ, що Петро був посаджений у в'язницю.

2) У сатани є продуманий план - посадити тебе в темницю. У житті віруючих існують різного роду темниці: все, що обмежує тебе, перешкоджає тобі рухатися відповідно до твоїми намірами (хвороба, злидні і т.д.).

3) У другій частині 4-го вірша ми дізнаємося, що у диявола є мета: він мав намір всенародно зганьбити Петра, стративши його прилюдно.

У житті віруючих сатана часто намагається діяти також: зганьбити публічно, змусити відчувати сором. Таким чином, людина сама ізолює себе від своїх братів і сестер, соромлячись спілкуватися з ними.

Але, хоча сатана вже все продумав і приготував для Петра темницю, церква не стала миритися з цим; Новомосковський далі в 5-му вірші: «Отже, у в'язниці Петра стерегли, а Церква ревно молилася Богові за». (Деян.12: 5) Слово, перекладене в нашому варіанті, як «старанно», по-грецьки означає «гаряче і невпинно, без перерв». Церква використовує силу безперервної молитви, завдяки якій наміри диявола будуть зруйновані, а Божий план здійсниться! Будь-яка темниця може відкритися через силу безперервної молитви!

А ось, цікаво, що це за молитва, якою вони могли молитися безперестанно, без перерв? Біблія описує нам різні види молитви: молитва прохання, клопотання, подяки, також молитва, коли ти щось зв'язуєш або вивільняються. Іноді ти не знаєш, який вид молитви слід використовувати. Але якщо ми звернемося до 6-ої чолі Книги Діянь, то ми зрозуміємо, про який вид молитви йде мова в цих місцях Писання. Отже, в Деян.6: 4 ми Новомосковськ: «... а ми перебуватимемо завжди в молитві та в служінні слову». Слово «молитва» використовується з певним артиклем, який вказує на молитву, добре відому тим віруючим. А віруючі, до яких звертався тут Павло, постійно молилися в дусі, на мовах. Таким чином, ми дізнаємося, що молитва, якої постійно молилися перші християни - це молитва на інших мовах!

Коли ми молимося на інших мовах, наше життя змінюється. Розглянемо деякі корисні речі, які приходять в наше життя через молитву на інших мовах.

По-перше, молитва на інших мовах може скасувати будь-який смертний вирок.

У Пріт.18: 22 Біблія говорить нам, що «Смерть і життя - у владі язика, хто ж кохає його плід поїдає». Слово «влада» - це переклад староєврейського слова, яке означає «напрямок», і може також перекладатися, як «рука». Іншими словами, мова подібно руці вказує напрямок нашого життя. І ще, рука дає тобі можливість дотягнутися до чогось, що було далеко, тобто через молитву в дусі то, що було недосяжно для тебе, прийде в твоє життя.

По-друге, коли ти молишся на мовах, ангели починають діяти і приносять порятунок.

У 12-му розділі Книги Діянь в 7-му вірші говориться про те, що сталося після того, як церква почала невпинно молитися іншими мовами за Петра. Новомосковськ: «І ось Ангол Господній з'явився, і в в'язниці засяяло світло. [Ангел], доторкнувшись до боку Петрового, він збудив його і сказав: Мерщій вставай!. І ланцюги впали з рук його ». (Деян.12: 7) Прийшов позбавлення! Зрозуміло стає, чому Павло називає мови, на яких він багато молиться, ангельськими! Це молитва, яка приводить в рух ангелів. А так як їх основне служіння - це виконання Божої волі, то завдяки молитві на інших мовах ангели приходять в твоє життя, щоб тебе рятувати і сприяти тому, щоб воля Божа відбувалася в твоєму житті.

По-третє, в Діяннях 12:10 описується, як Ангел привів Петра до міських воріт: «Пройшовши першу і другу варту, вони прийшли до залізної брами. що до міста веде, і вона відчинилась їм: вони вийшли ... »(Деян.12: 10)

У Новому Завіті є 3 види воріт або дверей:

2) Двері для проповіді

3) Двері служіння.

І ми бачимо, що наслідком того, що церква невпинно перебувала в молитві духом, міські ворота відкрилися перед Петром. Коли ти почнеш молитися на інших мовах невпинно, то духовні ворота в твоєму житті відкриються! Будь-які двері, яку диявол закрив перед тобою: двері ласці Своїй, процвітання, просування - місце, куди ти не міг піти вчора, буде відкрито! І ти ввійдеш в новий сезон твоєму житті.

По-четверте. в Коринфской церкви була одна проблема, вони настільки любили молитву духом, що все служіння вели на інших мовах: прославляння, проповідь, заклик до покаяння і т.д. Павлу довелося виправляти їх; він роз'яснив, в яких випадках доцільно молитися іншими мовами, а коли необхідно використовувати рідну мову. «Так і ви, коли мовою не подасте зрозумілого слова, як пізнати, що ви говорите? Ви будете говорити на вітер ». (1Кор.14: 9)

При читанні українського перекладу (говорити на вітер) складається хибне враження, що Павло вказує нам на те, що така молитва марна. В оригіналі в цьому місці Писання використовується слово «атмосфера». і це абсолютно змінює зміст даного уривка. Ми живемо в атмосфері. Вона визначає наше життя. Коли ми вибираємо, що надіти, ми орієнтуємося на погоду - на то. що відбувається в атмосфері. Певні зміни в атмосфері, наприклад, виверження вулкана і наповнення атмосфери вулканічним попелом, призводять до скасування рейсів, унеможливлюють доставку пошти, порушують плани сотень тисяч людей. Інший приклад. Коли чоловік збирається зробити дівчині пропозицію, він не запрошує її в Макдоналдс - там немає відповідної атмосфери. Для здійснення цієї мети потрібна романтична атмосфера, і її треба створити. Настільки важлива атмосфера!

Молитва на інших мовах створює атмосферу для прояву Духа Святого, атмосферу чудес і помазання! Коли ти будеш молитися іншими мовами, це очистить атмосферу, і те, що приготовлено Богом для тебе, має прийти в твоє життя!

У діяннях 10-ій главі ми Новомосковськ, як Петро молився і в баченні побачив спускається до нього посудину з неба. Бог приготував це для Петра. На небі є посудину для кожного з нас. Але чому те, що в ньому приготовлено для нашого життя, ще не прийшло до нас? Щось в атмосфері заважає йому прийти. Але молитва на мовах змінить атмосферу, і чудеса прийдуть! Прийшов час, щоб твоє стало твоїм!