Тауба-намаз, що робити, щоб аллах прийняв покаяння, islam global

Кожна людина не є вільним від здійснення гріхів. Всі люди - істоти грішні, різниця лише в кількості скоєних заборонених вчинків і в їх тяжкості. Здійснюючи гріх, людина віддаляється від істинного шляху і може навіть наслати на себе гнів Всевишнього. У подібній ситуації найкращим засобом в руках віруючого, здатним стерти його прігрешенія, служить покаяння (Тауба).

Коранічний аят говорить:

«Скажи Моїм рабам, які ізлішествовать на шкоду самим собі:" Не впадайте у відчай в милості Аллаха. Воістину, Аллах прощає всі гріхи, бо Він - прощає, Милосердний "» (39:53)

Процедура, як чинити покаяння, описана в хадисі Милості світів Мухаммада (с.г.в.): «Якщо віруючий, зробивши гріх, очищається, потім здійснює намаз в два ракаата і просить у Господа прощення, то Аллах неодмінно простить його» (ат -Тірмізі).

Тобто після того, як людина згрішить, йому спочатку слід зробити обмивання, далі - прочитати Тауба-намаз, процедура здійснення якого нічим не відрізняється від інших намазів, і в кінці попросити у Творця вибачення за скоєне.

Однак для того, щоб покаяння було скоєно найкращим чином, віруючому слід дотриматися ряд умов:

1. Щире розкаяння в скоєному

Перш за все, віруючому слід чітко усвідомлювати в чому саме він допустив помилку і щиро покаятися в скоєному гріху. У Своєму Одкровенні Творець говорить:

«Адже Аллах прощає тих, які здійснюють зло по дурості, легковажності і незнання, але незабаром каються в цьому і просять у Нього прощення» (4:17)

2. Відмова від повторного вчинення цього гріха

Людина, яка усвідомила згубність якогось діяння, слід відмовитися від його повторення в подальшому. На це є вказівка ​​в Корані:

«Для тих, які, зробивши поганий вчинок або маленький гріх, згадали Аллаха Великого, Його покарання і нагороду, Його милість і гнів, покаялися, попросили вибачення у Аллаха - а хто, крім Аллаха, прощає гріхи? - і не бунтувалися в тому, що вони зробили, знаючи свої гріхи, їм заплата будуть прощення від Господа і райські сади ... »(3: 135-136)

3. Відмова від розголошення своїх проступків іншим людям

Учинив злочин людина не повинна розповідати про нього іншим людям. Посланник Господа (с.г.в.) наставляв: «Творець простить і зцілить всіх мусульман, за винятком тих, які публічно викрили себе, поширюючись про свої гріхи, в той час як Всевишній їх приховав від погляду інших» (хадис призводять Бухарі і Муслім).

4. Щира віра в прощення Всевишнім

Ще одна важлива умова - рабу Аллаха слід вірити і всім серцем очікувати милість свого Творця. Пророк Мухаммад (с.г.в.) висловлювався з цього приводу так: «Якщо людина скоює злочин і каже:« О Господь мій! Я вчинив гріх, прости мене », то Творець відповідає:« Мій раб знає, що у нього є Господь, який прощає гріхи і знищує їх. Воістину, Я простив Моєму рабові »(Бухарі, Муслім).

5. Багаторазове прохання про прощення гріхів

Віруючим бажано регулярно звертатися до свого Господа з проханням пробачити їх за скоєні проступки. У хадисі, який приводиться зі слів Ібн Умара, сказано: «За нашими підрахунками, за час однієї зустрічі (з людьми) Посланник Всевишнього (с.г.в.) зазвичай стократно (вимовляв слова):« Господь мій, прости мене і прийми моє покаяння, воістину, Ти - ті, хто приймає покаяння, Милосердний! / Раббі-ігфірлі уа туб 'аляй-йа, іння-кя Антат-Тау-уабур-Рахім! / »(Тірмізі, Абу Дауд, Ібн Маджа).

Також покаялися належить пам'ятати, що запорукою успіху завжди служить терпіння. Тут можна навести такий хадис: «Кожному з вас буде дана відповідь, якщо тільки не стане він квапити (події) і говорити:" Я звернувся з благанням (до Господа світів), але не отримав відповіді! "» (Бухарі).

7. Не можна затягувати з покаянням

Після скоєння забороненого вчинку віруючим не слід відкладати процедуру Тауба, оскільки ми не знаємо того, що може наступити завтра. Пророк Мухаммад (с.г.в.) попереджав: «Воістину, Всевишній приймає покаяння раба до тих пір, поки він не починає видавати передсмертні хрипи» (хадис призводять Тірмізі, Ібн Маджа, Ахмад).