У чому благодать намазу

У чому благодать намазу?

У чому благодать намазу?

Після свідчення віри, намаз (салят по-арабськи) є наступним важливим стовпом ісламу. Він був зроблений обов'язковим для всіх пророків і народів протягом століть. Аллах заявив про статус намазу в багатьох аятах Корану: «І Я вибрав тебе; прислухайся ж до того, що тобі розповідають. Воістину, Я - Аллах, немає божества, крім Мене! Вклоняйся ж Мені і роби молитву на спомин про Мене! »(Коран, 20: 13-14).

В іншому аяті Він каже: «Читайте їм те, що відкрито тобі з писання, і вистоювати молитву; адже молитва утримує від мерзоти і неодобряемого. А нагадування Аллаха більш велике, і Аллах знає те, що ви творите! »(Коран, 29:45)

Крім того, ми не повинні забувати про те, що щоденний намаз став обов'язковим з моменту вознесіння пророка Мухаммада (мир йому і благословення) на Небеса. Вихваляючи віруючих, як і на початку Сури "Аль-Mумінун", Аллах також заявляє: «Щасливі віруючі, які в своїх молитвах смиренні. »(Коран, 23: 1-2).

Одного разу один чоловік запитав Пророка (мир йому і благословення) про самих доброчесних справах. Пророк (мир йому і благословення) сказав, що самим доброчесним дією є молитва і повторив це три рази (Ахмад і Ібн Хіббан).

Пророк (мир йому і благословення) сказав: "Перше, до чого буде притягнутий до відповідальності раб в Судний день, - це намаз. Якщо він міцний, то інші його справи будуть міцні. А якщо виконувався погано, то інші його справи будуть погані" (Аль-Табарані).

Молитва допомагає у встановленні відносин з Аллахом. Тому, якщо молитва точна, інші справи будуть точними, а якщо молитви не виконуються так, як личить, то інші справи підуть не так.

Надвоє описав цей ефект наступним чином: "Його метою є створення підсвідомого« Я »людини такої духовної сили, світла віри і пізнання Всевишнього, яке дозволить йому успішно протистояти всім видів зла і спокус, залишатися непохитними за часів випробувань і негараздів і захистити себе від слабкості плоті. "

Що стосується майбутнього життя, прощення Аллаха і достаток тісно пов'язані з молитвами. Посланник Аллаха (хай благословить його Аллах) сказав: "Аллах зобов'язав намаз п'ять разів на день. Той, хто виконує обмивання належним чином, молиться в належний час, завершує свої поклони з повною щирістю, тому Аллах обіцяє прощення. А той, хто не робить цього, не має обіцянку Аллаха. Він може або пробачити його, або покарати »(Малик, Ахмад, Абу Дауд, Аль-Насаї і ін.).

Пророк (мир йому і благословення): «Якщо людина мився в п'ять разів в день, ви думаєте, на ньому залишилася б яка-небудь бруд?". Народ сказав: "Ні, на ньому не залишилося б і краплі бруду". Пророк (мир йому і благословення) сказав: "Це все одно що п'ять щоденних молитов: Аллах стирає гріхи ними» (Аль-Бухарі і Муслім).

В іншому хадисі Пророк (мир йому і благословення) сказав: "П'ять щоденних молитов і участь у кожній наступній п'ятничній молитві після попередньої є спокутою за те, що між ними» (Муслім). Щоб бути повноцінним мусульманином, потрібно показати повну віру в Аллаха і практикувати все вчення Ісламу в повсякденному житті.

Ті, хто підтримують мир на землі, надають себе цілком волі Аллаха і дотримуються заповідей Аллаха, очікують великі нагороди на небесах.

Дійсно, в Судний день всі люди повинні нести відповідальність за свої справи в світі. Отже, те, що повинно мати значення для мусульманина в цьому тимчасовому житті, - це його добрі справи, щоб заробити достаток і добру волю Аллаха і його молитви, які принесуть йому близькість з Всевишнім Аллахом.

Мусульманина слід судити за характером, яким він володіє, а не за багатством, бо нічого не вічне, а віра - то, що залишається без змін. Так само, як тіло мусульманина потребує їжі і харчуванні, щоб жити, так і душа мусульманина має потребу в харчуванні. Це харчування походить від релігії ісламу і практики ісламу: мусульманин поряд зі читанням намазу повинен робити інші благородні вчинки.

Шайтан буде постійно спокушати мусульманина на неправильний шлях, але мусульмани повинні мати сильну віру, щоб подолати помилкові підступи шайтана.

Всевишній завжди буде з вами, але, щоб отримати милість Аллаха, вам потрібно докласти зусиль і заробити достаток Аллаха через виконання всіх основних практик ісламу.

Молитися п'ять разів на день є необхідною практикою, якої повинні дотримуватися всі мусульмани. Це лежить в основі всіх благородних справ, оскільки намаз зближує людини з Аллахом. Намаз охороняє мусульманина від багатьох інших гріхів: людина, що читає намаз, що не буде жертвою злочину.

Схожі статті