Ульф Екман

Глава 28. Розвинена молитовне життя

Більшість християн згодні з важливістю молитви і на цьому зупиняються. Але Дух Святий як ніколи тягне віруючих в молитовну "келію", де вони можуть отримати від Нього допомогу в молитві в таких випадках, де немає ніякого іншого виходу.

"Багато могутня ревна молитва праведного" (Як. 5:16). В англійському перекладі написано: "Славна, від усього серця, наполеглива молитва праведного людини відкриває доступ до величезної силі, яка неустанну в своїй діяльності".

Через вчення про віру і праведності, яке Святий Дух особливим чином благословив і розповсюдив по всьому світу в останні роки, ми, віруючі, нарешті утвердилися в знанні своєї праведності в Ісусі Христі. У нас не залишилося більше місця самоосуду.

Через розуміння значення Крові Ісуса, Його смерті на Голгофі ми пішли за новою, живий дорозі до свого Небесного Отця. Ми зрозуміли, що Бог не проти нас. Він на нашому боці. Святий Дух показав нам все, що Бог дав у наше розпорядження в Ісусі Христі - Він показав нам нашу спадщину і привілеї, отримані на підставі нового завіту. Ми побачили, що віра угодна Богові, зрозуміли, що праведний повинен жити вірою. Віра переміщує гори і дає свободу Божої силі проявлятися в безвихідних ситуаціях.

Завдяки цьому у нас з'явилося зовсім нове Ставлення до Отця. Приходячи до Нього, ми очікуємо, що Він не тільки почує, але і відповість. У Посланні до Євреїв 11: 6 сказано: "А без віри догодити Богові неможливо, бо Тим, які приходять до Нього вірити, що Він є, і тим, хто шукає Його віддає". Бог Сам говорить, що нагородить нас, якщо ми станемо шукати Його. Значить Він дійсно очікує нашої віри в те, що ми отримаємо нагороду, якщо будемо шукати Його. В іншому випадку наші молитви Йому неугодні. І скільки ж було вимовлено подібних молитов! Безліч релігійних, завчених молитов виглядають цілком логічно, але в них немає ні відданості, ні очікування відповіді.

Господь дав нам проповідь віри для того, щоб змінити це становище. Коли люди починають сприймати з Слова, хто вони є в Ісусі Христі і що вони можуть, тоді зростати і очікування відповідей від Бога. Нас більше не мучить почуття осуду, ми завжди відчуваємо, що Бог з нами. Ми одягаємося в праведність і живемо вірою, маючи мудрість і знання того, що Бог завжди з нами.

Впевненість у відповіді спонукає молитися

Через Ісуса Христа ти став праведним, а як говорить Яків: "Багато могутня ревна молитва праведного" (Як. 5:16). Тіло Христове нарешті заново відкрило для себе і повірило в те, що наші молитви мають велику силу, і ця звістка швидко поширюється по всьому світу. Дух Святий вклав в наш дух це знання, і ми почали вірити, що Бог за нашими молитвами дійсно може радикально змінювати обставини, а значить, настав час серйозно поставитися до молитви. В англійському перекладі слова Якова звучать так: "Молитва праведного відкриває доступ до великої силі." Упевненість в цьому спонукає нас молитися як ніколи раніше. Багато віруючих досі не приділяли належної уваги молитві. Чому? Та тому що не знали, отримають відповідь чи ні. Деякий час навіть вважалося, що найкраще і смиренніше не отримувати відповіді, і майже що дурним здавалося вимагати від Бога чого б то не було. Слава імені нашого Господа, цей час залишилося позаду! Слово Боже ясно говорить про бажання Бога завжди відповідати на молитви. Ісус каже: "Коли ж у Мені і слова Мої у вас зостануться, то, чого не побажаєте, просите, і буде вам" (Ін. 15: 7). "Дотепер ви нічого не просили в ім'я Моє; Просіть і отримаєте, щоб радість ваша була досконалою "(Ін. 16:24).

Ми бачимо, що Батько дійсно бажає відповідати на всі наші молитви. Якщо дозволити Духу Святому через Слово відкоригувати наші помилкові переконання, то у нас з'явиться сильне спонукання і спрага молитися. У нас буде зовсім інше ставлення до молитви. Молитися - значить здійснювати волю Божу на землі, робити видимим те, що вже існує на небесах і стане реальністю на землі. "Хай буде воля Твоя на землі, як і на небі. "(Матв. 6:10). Якщо ми не знаємо, яка воля Бога, ми не зможемо молитися таким чином. Воля Божа виражена в Його Слові. Тільки в тому випадку, якщо ми знаємо, що обіцяє Слово Боже, ми будемо зацікавлені молитися про її виконанні на землі до тих пір, поки вона не стане нашою дійсністю.

Якщо бажання молитися і впевненість у відповіді посіяні і вкоренилися в серці, Дух Святий буде допомагати і підтримувати нас в молитві. Так і відбувається по всьому світу. Яків каже: "Багато могутня ревна молитва праведного". Про яку силі тут йдеться? Чи не про твої власні здібності, побожних фразах або сильних висловах. Йдеться про роботу сили Святого Духа в твоєму серці, що дозволяє тобі молитися відповідно до волі Бога.

Молитва, керована Духом, приносить результат

Ти напевно помітив, як на досвіді своєї особистої молитовного життя, так і під час групових молитов, що бувають молитви, начебто правильні самі по собі і логічні, але в них не відчувається присутність Святого Духа. А в інших випадках ти точно знаєш: ось, це те саме, за що необхідно зараз молитися! Після такої молитви завжди відчуваєш задоволення і світ: бо ти молився за волею Святого Духа. Як сказано в Рим. 8:26: "Так само й Дух допомагає нам у наших немочах; бо ми не знаємо, про що маємо молитись, як належить, але Сам Дух заступається за нас невимовними зітханнями.

Святий Дух, що живе в нас, знає, про що нам слід молитися. Якщо ми дозволяємо Йому керувати нами, Він дає нам знати, про що маємо молитись, а також силу молитися. Після цього Він почне виробляти роботу, щоб ми дійсно отримали відповідь на молитву. Такі молитви, які виходять не з нашої свідомості, а інспіровані і керовані Святим Духом, несуть в собі Його силу і тому приносять величезний результат. Вони народжені не в розумі, але в серці в результаті спілкування нашого духу з Духом Святим. Вони народжуються в чоловікові внутрішнім і вимовляються нашими устами.

Ісус сказав: "Але настане час, і тепер вона є, коли справжні поклонники будуть поклонятися Батькові в дусі та в правді, бо таких поклонників Отець Собі. "(Ін. 4:23). Батько шукає таких поклонників, жадає чути не релігійне бурмотіння (Матв. 6: 5-7) або молитви, повні зневіри і занепокоєння, на які Він не може відповідати (Як. 1: 6-8). Він шукає людей, що моляться відповідно до Його волею, що моляться в істині, з глибини серця, в дусі, в підпорядкуванні Святому Духу. Такі молитовники притягнутий небеса і скинуть небесну силу на всю землю.

Бог готує Собі таких поклонників по всьому світу і виховує їх. Тому вони спрямовуються в своє молитовне усамітнення. Коли ми навчимося молитися самі, Бог навчить нас молитися разом один з одним, в молитовних групах, а потім і всією церквою. Коли все і кожен, хто вірує в церкві стягнуть Бога і навчаться молитися разом, влада тьми, що панує на тому місці, де живе ця церква, втратить ґрунт під ногами. Сила Божа стане проявлятися вільно і потужно, і пробудження вступить в свої права.

Країну завойовують молитвами

Це звучить нечуваним викликом, але Бог сказав, що Швеція буде врятована. Він запевнив нас, що ми завоюємо цю країну, і ми це зробимо. І перш за все ми доб'ємося перемоги за допомогою молитов. Повіривши в сказане Богом і кинувшись до Нього в безперервній молитві, ми станемо свідками небувалого зішестя сили Святого Духа, прояви чудес і знамень і порятунку людей. Швеція буде вражена силою Божою. У 2 книзі Хронік 16: 9 сказано: "Бо очі Господні дивляться по всій землі, щоб зміцнити тих, чиє серце до Нього".

Якщо ми довіримося Богу, повіримо Його словами і будемо молитися відповідно до цього. Він обов'язково підтримає нас Своєю силою. З кожного міста, кожного населеного місця, в яких народ Божий навчився спілкуванню з Богом, навчився, підкоряючись керівництву Святого Духа, в невпинних молитвах пов'язувати влада пітьми, - тьма повинна буде неминуче відступити.

Зараз Бог вчить віруючих, вчить церкви по всій країні справжньою молитві. Без неї ніяке пробудження неможливо. Всюди святі Божий сміливо і рішуче моляться про те, щоб сила Бога потрясла твердині і звільнила полонених.

У 2 Пар. 7:14 сказано: "І змириться народ Мій, який іменується Ім'я Моє, і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого, і повернуть зо злих своїх: то Я вислухаю з небес, і прощу їхній гріх, та й вилікую їхній Край (всю землю ) ".

Якщо ти будеш слухати, що говорить Божий Дух, і станеш приділяти все більше і більше часу молитві, ти станеш непорушним ланкою в ланцюзі, яка простягнеться по всій країні, відновлюючи зруйноване і рятуючи загибле.

Не дозволяй дияволу вселяти тобі, що ти не вмієш молитися, що у тебе немає часу молитися або що на твої молитви не буде відповіді. Це не що інше як брехня, спрямована на те, щоб перешкодити тобі використовувати сильна зброя, дане в твоє розпорядження - ім'я Ісуса. Ти віруючий. У тебе є ім'я Ісуса. Ти можеш молитися. Бог чує ваші молитви і дасть тобі у відповідь набагато більше, ніж ти просиш або вони гадають (Ефес. 3:20). Фактично, у тебе є і сенс, і час молитися, тому що Бог компенсує з лишком час, витрачений на молитву. За той час, який ти вчиниш Йому, Він зміцнить тебе в Господі як ніколи. Нам обом прийшов час молитися - і мені, і тобі. Так що увійди в свою молитовну кімнату і побачиш чудеса у відповідь на свою молитву.