Велика субота 2018 сходження благодатного вогню і початок паски (фото)

Сьогодні Велика субота - день скорботний, але повний очікування дива. Все ще потрібно строго постити, не можна їсти навіть теплою і розігрітій їжі. Страсна субота, як і Страсна п'ятниця, день трауру, оскільки саме в суботу було скоєно поховання Ісуса. Однак до свята залишилося зовсім мало, ось-ось можна буде сказати: "Христос Воскрес!"

Велику суботу віруючі відзначають на згадку про те, як Ісус зійшов в пекло і звільнив все полонені демоном душі. Також в цей день всі з нетерпінням очікують поблажливості благодатного вогню.

Велика субота шанується віруючими за те, що в цей день Христос зійшов в пекло і звільнив душі, що знаходилися в полоні у диявола, адже з часів гріхопадіння в пекло потрапляли навіть душі праведників.

У Велику суботу пекло, як втілення смерті і порожнечі, розсіявся, адже морок і зло не терплять світла і правди. І тому Велика субота, хоча і скорботний день, наповнена очікуванням дива звільнення і воскресіння.

Велика субота 2012 сходження благодатного вогню і початок паски (фото)

Подивитися на диво сходження Благодатного вогню, на те, як "нізвідки", кажучи світською мовою, запалюється вогонь, завжди натовпи охочих. Паломники, щоб побачити диво, готові ночувати на килимку в храмі і навіть на вулиці.

Велика субота 2012 сходження благодатного вогню і початок паски (фото)

Саме у Велику суботу починається великодня служба. У храм вносять Плащаницю, підносять її до відкритих царських врат - це символ того, що Спаситель Своїми стражданнями спокутував наші гріхи і відкрив нам двері до раю.

Потім під час літургії Великої суботи читають Євангеліє про Воскресіння, це Євангеліє читають тільки раз на рік. І ось уже до Світлого Воскресіння залишається всього лише кілька годин. І зовсім скоро почнеться освячення великодніх кошиків.

Ще одна важліва деталь. Відповідно до СУЧАСНИХ уяв Хрестос БУВ жертвою якові принесли заради прощення гріхів (ритуальне вбивство). Альо ж ті что приносили жертву - жреці, як правило обрані божеством и ма ють статус Наближення до него. Натомісь жреців Які приносили жертву Яхве (фарісеїв), Хрестос назвавши дітьми диявола. Если ж стверджуваті что Хрестос сам собі прініс у жертву, це буде рівносільно Виправдання самовбівства з одної сторони, а з Другої - явна підтримка безбожного та в корінні язічеські-антидуховні тверджень что гріх змівається только кров'ю жертви.

Гість 4 роки тому

"Якщо ж стверджуваті что Христос сам собі прініс у жертву, це буде рівносільно Виправдання самовбівства" - а як же ось це: "Немає більше від тієї любові, коли хто покладе душу свою за друзів своїх" (Євангеліє від Іоанна 15. 13.)

"Позбавів від гріха" "А гріх и не знікне"
Ви самі Собі протірічіте.

"Він нам дав право Увійти до Царства Небесного, На Відміну Від Старозавітніх праведніків."
Тобто жоден з "старозаповітніх праведніків» не увійшов до Яхве? А як же Мелхіседек, Ілія, Енох Які відповідно до Танаху (старого Заповіту) увійшлі до Яхве.

З приводу царя Соломона та фрази "правдіві богомольці просто ма ють право поклонятися, у Новому Заповіті, тобто язичник, мусульманин, протестант» - не кажіть ее юдеям, Аджея це богохульство согласно Танаху. Язичник, мусульманин и протестант - не входять до Ізраїлю, и если ти НЕ належіш до Ізраїлю - ти НЕ є обранцем Яхве. Це чітко написано в Старому Заповіті.

Гість 5 років тому

Логіка дуже проста, Христос нас позбавів від гріха. ВІН нам дав право Увійти до Царства Небесного, На Відміну Від Старозавітніх праведніків. А гріх и не знікне. Апостол говорити: "Чому я грішу? Тому, що маю плоть." Від плоті наші немощі. А про Поклоніння почитайте Книгу Царств, а самє молитву Соломона, якові ВІН говорів коли БУВ збудованій храм. І до того ж про Поклоніння сказано, что правдіві богомольці просто ма ють право поклонятися, у Новому Заповіті, тобто язичник, мусульманин, протестант может вклонятіся Богу отцю в Дусі и правді.

Доволі дивно - Хрестос все життя проповідував у Галілеї и звідті вознісся на небо. Альо все одне святою землею вісвітлюють Єрусалим - де ЙОГО переслідувалі та ритуально вбили юдеї. Тепер нам втірають что убийство Ісуса Було позбавленням людства від гріху (логіки нуль - Аджея гріх НЕ знік, а вбивством добро не створюється).
Історія з Благодатним вогнем лишь підтверджує намагання питань комерційної торгівлі сил сделать з Єрусалиму світовий духовний центр, підконтрольній лишь одним - обраних. Вам це НЕ здається підозрілім, Аджея Ісус казав - "Надходить година, коли ні на горі Цій, ані в Єрусалимі вклонятісь Отцеві не будете ви. Альо наступає година, и тепер вона є, коли богомільці правдіві вклонятіся будут Отцеві в Дусі та в правді, бо Отець Собі прагнем таких богомільців. "Ів4: 21,23

Схожі статті