Вибір визначає долю, частина ii

Вибір визначає долю

Але одного разу чоловік «скуштував плід з дерева пізнання», змінив своєї Душі, або божественної суті - Богу в собі, і віддав управління своїм єством розуму, який «скинув з престолу» Душу і зайняв її місце. І тоді людина було відсічено від божественних якостей Душі. Творча енергія божественної суті (Світло Душі), яка оновлювала людини, наділяла його божественними властивостями, була заблокована. Так завершився райський період. Настав панування розуму, і людина почала творити своє життя, долю, керуючись розумом. З цього часу в людське життя прийшли страждання, адже Душа - це сонце, яке дарує нам гарний настрій. Так ось, коли сонце «зайшло», негативний настрій стало незмінним супутником людини. Таке негативне настрій поступово перетворилося в негативну програму підсвідомості - стійку систему впливу і управління людиною. Потім ці негативні програми збільшувалися, посилювалися і в кінці кінців призвели до того, що людина стала хворіти і вмирати.

Зараз ми живемо в світі, який створив розум: негативні переживання, занепокоєння, стреси, недуги, хвороби, старість і смерть - ось головні супутники людини. Тепер він відчуває себе в цьому житті не повелителем, яким його створив Всевишній, а слугою. Людина знаходиться в рабстві у цього світу, а насправді - у власного розуму, для нього життя - це страждання. Страх, біль, розчарування слідують один за іншим. Ніхто - а тим більше Бог - НЕ виганяв людини з раю. Рай і пекло - це стану людської природи, коли людиною, відповідно, велить Душа або керує розум.

Бог створив людей як Своїх дітей, а дітям дарують і дають все найкраще. Так і Всевишній подарував людям краще - частина себе, Душу і Всесвіт, в якій людина була головним, справжнім творцем свого світу, володарем своєї реальності. Причому кожної людини Бог створив унікальним і неповторним, так, ніби він у Нього - один.

Всевишній любить людину, а любов - це і дозвіл іншому бути рівним, вільним у виборі шляху: жити в злагоді зі своєю Душею, творити своє життя Світлом Душі (творчою енергією божественної сутності) і тому проживати легку, радісну, творче життя в любові і Світі . Або жити по повчанням розуму, який веде людину по шляху негативних переживань, недуг, невдач, тобто проживати нещасливу долю.

Змінивши Душе і віддавши керівництво розуму, людина здійснила свою свободу, свій вибір - покинув рай. Але світ не змінився, він залишився тим самим.

Бог і диявол, Світло і темрява, рай і пекло не зовні, а всередині людини. І звичайно, Бог не виганяв людини з раю, людина сама зробила свій вибір на користь розуму.

Ви Новомосковскете фрагмент!

Схожі статті